Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
szadubaba napisał(a):Nie ma mozliwosci. Spotify tez brzydsze.
Wzialem budzetowego Androida i podlaczylem go na stale i sobie AA obsluguje
valdes73 napisał(a):Drodzy koledzy i..może koleżanki? Ponieważ stron wątku jest 22, pozwolę sobie zapytać bez czytania każdego postu o jedną sprawę - czy ten cały android auto trzeba osobno instalować na smartfonie? Mam huawei P9 i jak na razie każda próba połączenia z full link kończy się niepowodzeniem
valdes73 napisał(a):instaluję i po podłączeniu po usb full link powinien wykryć i bez problemu połączyć?
Apkę ściągałem i instalowałem z tej strony:
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... /download/
mrcn napisał(a):
Tak, powinien (ściągasz wersję arm-64).
Używam Galaxy s5 i wszystko działa, łącznie z Mirrorlinkiem i Naviexpert plus Automapa. Komunikaty Yanosika są widoczne na ekranie.tomison napisał(a):A czy ktoś ma sprawdzony telefon, żeby działał sprawnie mirror link?
Samsung galaxy a3 chociaż jest na liście to nie działa
leonwiki napisał(a):Mam s5 i nie mogę sobie poradzić z Mirrorlinkiem.Poradzisz jak go włączyłeś. AA działa bez problemu.
literat napisał(a):szadubaba napisał(a):Nie ma mozliwosci. Spotify tez brzydsze.
Wzialem budzetowego Androida i podlaczylem go na stale i sobie AA obsluguje
Jakiego konkretnie bo też mam iOS, a chciałbym tylko do samochodu Google Maps
maciek89 napisał(a):Wprowadzanie głosowe w Carplay nie tyle słabo działa, co nie działa w ogóle- wprowadzenie polskiej nazwy ulicy po angielsku dla mnie było niewykonalne![]()
Jeśli chodzi o P10 to użytkuję go od premiery czyli od marca, przeszedłem na niego z Szajsunga S7, który mi się strasznie grzał no i P10 jest świetnym telefonem, szczerze polecam. Jakiś miesiąc temu pojawiła się aktualizacja z MirrorLink, więc można kombinować z klonowaniem ekranu, w Xiaomi ML odpada. Samo ML oczywiście bezużyteczna kicha.
Android Auto startuje z automatu zawsze po podłączeniu. Kiedyś gdy długo nie używałem samochód zapomniał, wystarczyło kliknąć w ustawienia i wybrać telefon i wszystko wróciło- nie ma żadnych problemów.
mrcn napisał(a):@Lord_Nikkon
Wersję oczywiście 64-bit.
Inne pytanie (też miałem P10) - pokazuje Ci się ekran rozmowy w AA? W sensie czy możesz zakończyć rozmowę z ekranu AA? Bo u mnie jak zniknęło kiedyś, to do dzisiaj się nie pokazuje (a teraz używam juz Mate 10) i mogę rozmowę wyłączyć tylko w telefonie (albo z kierownicy).
Lord_Nikkon napisał(a):Pytanie mam jeszcze do ciebie. U mnie jak się podłączy telefon z AA do kabla to pokazuje się informacja czy chce zezwolić na dostęp do danych w telefonie albo tylko ładować. Co ciekawe. AA staruje bez wybierania czegokolwiek i jak się zaznaczy aby dać dostęp do danych - zdycha. Wyjątkowo to irytujące. Teraz podłączam i nic nie dotykam - dział jak marzenie.
Lord_Nikkon napisał(a):
Teraz zweryfikowałem, że jak się wyłączy automatyczny start AA wraz z wykryciem BT auta i podłączy się potem do kabla to wszystko fajnie chodzi.
mrcn napisał(a):Wejdź sobie w ustawieniach telefonu w 'developer options' i odznacz 'always prompt when connecting to USB' - i nie będzie komunikatu
mrcn napisał(a): Lord_Nikkon napisał(a):
Teraz zweryfikowałem, że jak się wyłączy automatyczny start AA wraz z wykryciem BT auta i podłączy się potem do kabla to wszystko fajnie chodzi.
O, sprawdzę. I teraz masz ekran rozmowy na AA?
Miałem to samo. Nikomu na świecie nie udało się uruchomić screen mirroringu na S8 w Leonie.krejzol744 napisał(a):witam
mam pytanie do znawców tematu
miałem samsunga S7 podłączonego do radia przez mirrorlink wszystko działało pięknie zrzut telefonu 1:1
mapy youtube waze wszystko podczas jazdy, teraz przesiadłem się na samsunga S8 i duupa nic nie działa w czym jest problem?
Pozdrawiam
Tak, zrootowanie S8 daje jakąś szansę.krejzol744 napisał(a):tutaj gość używa specjalnej aplikacji i trzeba mieć root telefonu ale czy to zadziała w leonie?
https://www.youtube.com/watch?v=n21tM_Yc_bE
pingor napisał(a):https://youtu.be/auTQusgDCng - filmik jak można na Android Auto przemycic trochę fajnych funkcji. Jeszcze nie testowałem ale zapowiada się ciekawie
mrcn napisał(a):Udało się odpalić (AA 2.8.574514, Android 8.0):
Zobaczymy, jak reszta aplikacji
biz0n napisał(a):Przełączyć AA w tryb developerski, zaznaczyć opcje jak gość na filmie i zainstalować AnyAutoAudio,Youtube Auto, WebView Auto, - pewnie można więcej
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości