Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
paulek napisał(a):Ja użyłem preparatu przeciw skrzypieniu skóry i od roku jest OK. Wysłałem Ci PW.
B3N napisał(a):A jest jakiś trick na rezonujące prawe drzwi przednie (pasażera) przy obrotach ok. 2200- 2600?
Przy tych obrotach rezonują drzwi.
szadubaba napisał(a):teoria o tym ze Cupry sa solidniej zlozone mysle ze cos w sobie ma.
Cobra_o7o napisał(a):Patrząc na swoją nie potwierdzam.
Okolice lewych przednich drzwi na kocich łbach brzęczą jak ogłupiałe. Na zwykłych nierównościach tylko chwilami ale i tak irytuje.
poli_x napisał(a):Jakieś patenty na skrzypiące fotelach z alcantarą?
Skóra trze o plastik przy fotelu i słychać rypanie.
mczelny2401 napisał(a):Spokojnie to dopiero początek z czasem zaczną skrzypieć plastiki i zawieszenie
A mój FR na wielowahaczu pobrzękuje czasem tylko na boczku drzwi kierowcy. Dociśnięcie łokciem pomaga. Pewnie mocowanie boczka albo jakieś kabelki pod nim.mczelny2401 napisał(a):Raczej przypadek bo mój FR na belce gdy przełamuje bude tak skrzypi jak by sie miał złamać
ale jak się włączy "sport" i wdepnie pedał - to już nie słychaćdragonflymr napisał(a):Skrzypienie fotela wkurza, ale
W moim drugim aucie nic nie skrzypi a ma już ponad 5 lat, przebiegu ze 150 tys i mocy tyle, co 1,5 Cuprymczelny2401 napisał(a):Macie młodziutkie samochody i już wam skrzypią a mój ma 5 lat więc
Tomektr napisał(a):U mnie to pacianie, jak to nazwałeś, to był słupek A. Pomógł demontaż i ponowny montaż i rok jest już spokój. A jeśli słychać przy zegarach to podobno w ASO wyciągają licznik i coś podklejają od tyłu. Ja mam zamiar zabrać się za boczki i licznik w przerwie świątecznej ale czy ten plan wyjdzie to nie wiem
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości