Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dzięki zastosowaniu polerowanych rowków wzdłużnych oraz wprowadzeniu polerowanych rowków poprzecznych przyspieszających przepływ wody.
tomek13 napisał(a):Kupiłem właśnie WR A4 225/40/18 do Cupry na zime. Przejechane mam dopiero 1200km więc za dużo nie mogę powiedzieć, ale hamowanie na suchej i mokrej nawierzchni oceniłbym bardzo dobrze. Oponki ciche. Narzekam jedynie na start, ale to może ze względu na przesiadkę z słabszego auta. Właśnie nie wiem dlaczego kilku forumowiczów ma D4 też w Cuprach, a mi odradzano D4 ze względu na symetryczny bieżnik
komornik320 napisał(a):To ja nieco domieszam, od razu zaznaczam iż sam użytkuję WR D4 i jestem bardzo zadowolony. Nokian WR A4 to nowa opona która podobno jeszcze lepiej odprowadza wodę. Cenowo dość porównywalnie a to ciekawy fragmentdzięki zastosowaniu polerowanych rowków wzdłużnych oraz wprowadzeniu polerowanych rowków poprzecznych przyspieszających przepływ wody.
Tutaj całość https://www.nokiantyres.pl/o-firmie/informacje/nowe-opony-zimowe-nokian-wr-a4-zostaly-zaprojektowane-pod-katem-zmiennych-warunkow-charakteryzujacyc/
Pozdrawiam
Forrest napisał(a):Mi właśnie głównie chodzi o wodę i dlatego też asymetryczne były by lepszym wyborem... chyba.
Czyli nikt nie miał do czynienia z Dunlop Winter Sport 5?
adam_waw napisał(a):Forrest napisał(a):Mi właśnie głównie chodzi o wodę i dlatego też asymetryczne były by lepszym wyborem... chyba.
Czyli nikt nie miał do czynienia z Dunlop Winter Sport 5?
Ja kupiłem Dunlopa Winter Sport 5 w rozmiarze 225/40/18 na ten sezon i bardzo przypadły mi do gustu. Po przesiadce z letnich Potenza S001 jest lepiej pod praktycznie każdym względem.
Są cichsze i zapewniają znacznie lepszą trakcję na starcie. Guma raczej miękka - mimo felgi 18 jak dla mnie jest bardzo komfortowo (znaczna poprawa w stosunku do letnich). Na śniegu (w warunkach miejskich) też radzą sobie bardzo dobrze, choć nie miałem okazji pojechać jeszcze na nich w góry, w naprawdę trudne warunki. Jedyna wada jaką odkryłem - dość mały kołnierz chroniący felgę. Ze swojej strony zdecydowanie polecam te opony.
tomek13 napisał(a):Kupowałem mniejsze, ale tu są 19 -
https://www.oponeo.pl/dane-opony/nokian ... gL-m_D_BwE
Ebec napisał(a):Z tego co się orientuje (tak jest u mnie) nie ma czujnika ciśnienia w kole
metzz napisał(a):https://www.oponeo.pl/model-opony/nokian-wr-d4
Testowane w poprzednim sezonie. W tym samym rozmiarze.
Sebool2006 napisał(a):Sebool2006
chlorek napisał(a):Pirelli Sotto Zero 3
chlorek napisał(a):Firestone to jedna z najstarszych firm produkująca opony a nawet nie wiem czy nie jedna z pierwszych.
CB_Aras napisał(a):Jest jakaś tańsza alternatywa dla 225/45/17 ? Mam komplet felg TS 17, a zakup 16 cali nie opłacałby mi się , bo i felgi stalowe musiałbym dokupić...
CB_Aras napisał(a):Dziwne, opona w mniejszym rozmiarze droższa
CB_Aras napisał(a):Dziwne, opona w mniejszym rozmiarze droższa
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości