Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marwisn napisał(a):Ja bym sprawdził auto pod kątem lakieru. Może im z lawety spadło i potrzebowali czasu na doprowadzenie go do ładu.
szczekas napisał(a):Cieżko będzie z odbiorem 1. kwietnia
trzepol napisał(a):Moj juz rowniez dotarl do salonu z papierami, w poniedzialek jade po papieryWiesz juz ile za ubezpieczenie sobie cenia ? Mi wychodzi jakies 3,5% wartosci auta.
trzepol napisał(a):Moj juz rowniez dotarl do salonu z papierami, w poniedzialek jade po papieryWiesz juz ile za ubezpieczenie sobie cenia ? Mi wychodzi jakies 3,5% wartosci auta.
Katalonczyk napisał(a):trzepol napisał(a):Moj juz rowniez dotarl do salonu z papierami, w poniedzialek jade po papieryWiesz juz ile za ubezpieczenie sobie cenia ? Mi wychodzi jakies 3,5% wartosci auta.
Dokładnie nie pamiętam, ale wychodziło ok 3%, ~2500 zł.
andrzejpredator napisał(a):Ja biore w kredycie 3 zera i mam ubezpieczenie 1 rok w cenie kredytu
szadubaba napisał(a):Ktos zamawial w lutym Leona Xcellence 1.4 125KM z pakietem za 1 zl moze? Jaki przewidywany termin wyprodukowania teraz daja?
Katalonczyk napisał(a):0% to oczywiście absolutnie tylko chwyt marketingowy. W zależności od wysokości wpłaty, u mnie całość kredytu zamknęła się w kwocie około 7,5% ~6 tys zł. Odliczając koszt ubezpieczenia (ok 2500 zł) które i tak trzeba wykupić wychodzi jakieś ~3,5 tys, co daje 4,5%. Dramatu nie ma
Co do wysokości ubezpieczenia to nie uważam, aby 3% wartości auta było wygórowaną kwotą za pełne ubezpieczenie nowego auta.
PS. Jutro odbieram auto i zamieniam na zimowe, sam jestem ciekaw czy i ile za tą przyjemność ode mnie skasują.
Albert1988 napisał(a):A jak to jest z tym ubezpieczeniem kredytu? Ostatnio brałem coś tam w rtv euro agd i mówię, że nie chce ubezpieczenia kredytu to babka do mnie ok tylko proszę napisać oświadczenie. A tutaj jest obowiązkowe?
marwisn napisał(a):Albert1988 napisał(a):A jak to jest z tym ubezpieczeniem kredytu? Ostatnio brałem coś tam w rtv euro agd i mówię, że nie chce ubezpieczenia kredytu to babka do mnie ok tylko proszę napisać oświadczenie. A tutaj jest obowiązkowe?
Przejrzałem umowę, poczytałem trochę i wychodzi na to że nie. Przy kredycie na cztery lata wychodzi 66 pln więc nie jest to jakaś kosmiczna kwota, ale po co brać jak nie ma obowiązku.
Z drugiej strony trzeba się wczytać w OWU tego ubezpieczenia. Może warto (jak faktycznie przed czymś chroni), a może to totalna ściema mająca na celu ukrycie kosztów kredytu i nic nie daje kupującemu.
Zadzwonię dzisiaj do dealera i wyjaśnię temat.
-- 12 lutego 2018, 11:52 --
Cytując sprzedawcę :
Ubezpieczenie kredytu jest obowiązkowe, gdyż jest to jedyny koszt kredytu i tak wygląda ta oferta.
piotrek84 napisał(a):
Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe i jest dodatkowym kosztem kredytu, nie nazwanym 'oprocentowanie'. Można z niego zrezygnować, ale wtedy rosną odsetki kredytu. Bank chce się zabezpieczyć na wypadek śmierci lub niezdolności do pracy kredytobiorcy. Miałem te rozmowę z dilerem tydzień temu.
marwisn napisał(a):piotrek84 napisał(a):
Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe i jest dodatkowym kosztem kredytu, nie nazwanym 'oprocentowanie'. Można z niego zrezygnować, ale wtedy rosną odsetki kredytu. Bank chce się zabezpieczyć na wypadek śmierci lub niezdolności do pracy kredytobiorcy. Miałem te rozmowę z dilerem tydzień temu.
To pytanie co się bardziej opłaca. Z ubezpieczeniem i na 0% czy bez ubezpieczenia i z oprocentowaniem.
Liczyłeś może ?
RAV73 napisał(a):Swoją drogą ciekawe, czy np. biorąc kredyt na cztery lata w drugim roku tracę pracę i co, resztę kredytu bank mi łaskawie spłaci? Już to widzę
Pawel20053 napisał(a):Witam!!
Samochód zamówiony 26.01.18. Planowaby czas oczekiwania 4 miesiące, a tu niespodzianka, samochód wczoraj tj 18.02 wyjechał z lakierni, zakończenie produkcji 26.02
Forrest napisał(a):Fajnie, że Ci się tak przesunęło z odbiorem.
Pawel20053 napisał(a):Na 5 letnią gwarancje też się nie załapałem
trzepol napisał(a):To widac, ze w dobrym momencie zamowilem auto bo tydzien temu odebrałem z alkantara i gwarancja 5 lat (bez doplaty)
Marcolorz napisał(a):To i ja dorzucę coś od siebie, samochód wyprodukowany w 5 tygodniu, oczekuje właśnie na transport od importera (Poznań) do salonu.
trzepol napisał(a):To widac, ze w dobrym momencie zamowilem auto bo tydzien temu odebrałem z alkantara i gwarancja 5 lat (bez doplaty)
Pawel20053 napisał(a):trzepol napisał(a):To widac, ze w dobrym momencie zamowilem auto bo tydzien temu odebrałem z alkantara i gwarancja 5 lat (bez doplaty)
Jakim cudem? Zamówiłeś przed 14.02 i masz 5 lat gwarancji? To zależy od dealera?
maciek89 napisał(a):Widocznie w Seat Polska są nierozgarnięci, bo kilka dni temu napisali, że auta zamówione po 13 lutym mają gwarancję 5 letnią.
Katalonczyk napisał(a):0% to oczywiście absolutnie tylko chwyt marketingowy. W zależności od wysokości wpłaty, u mnie całość kredytu zamknęła się w kwocie około 7,5% ~6 tys zł. Odliczając koszt ubezpieczenia (ok 2500 zł) które i tak trzeba wykupić wychodzi jakieś ~3,5 tys, co daje 4,5%. Dramatu nie ma
Co do wysokości ubezpieczenia to nie uważam, aby 3% wartości auta było wygórowaną kwotą za pełne ubezpieczenie nowego auta.
PS. Jutro odbieram auto i zamieniam na zimowe, sam jestem ciekaw czy i ile za tą przyjemność ode mnie skasują.
trzepol napisał(a):Katalonczyk napisał(a):0% to oczywiście absolutnie tylko chwyt marketingowy. W zależności od wysokości wpłaty, u mnie całość kredytu zamknęła się w kwocie około 7,5% ~6 tys zł. Odliczając koszt ubezpieczenia (ok 2500 zł) które i tak trzeba wykupić wychodzi jakieś ~3,5 tys, co daje 4,5%. Dramatu nie ma
Za wymiane opon max 99zl jest promocja. Na stronie Seata ja znajdziesz.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości