Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 1.8 DSG vs Octavia 1.8 DSG vs Mazda 6 2.5

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Leon 1.8 DSG vs Octavia 1.8 DSG vs Mazda 6 2.5

Postprzez dudek_jd » 14 lutego 2018, 09:28

marekwar napisał(a):Podczas mojego wyboru auta kiedy dowiedziałem się, że PSA kupuje Opla to Astra natychmiast wypadła z mojej listy.
Za dużo znam przypadków wadliwej elektroniki we francuzach, w tym w Peugeot.

Zawsze mnie takie myslenie zastanawia-skąd Wy bierzecie takie rozumowanie. Co ma zakup Opla przez PSA do elektroniki i sposobu budowy aut itp. Toż fabryki, ekipa, dostawcy wszyscy zostają Ci sami, tylko ktoś inny decyzje podejmuje i $$ zbiera. Jak Volvo kupili Chińczycy to co Volvo się nagle stało chińskim samochodem? Nie, nadal go składają i w Szwecji i w Belgii i w Austrii i w Chinach, jak przed przejęciem. Ludzie trochę racjonalnego myślenia.

KubaaBia napisał(a):Ale najbardziej zaskakuje mnie ze za 140k PLN nie mozna znalesc wyzszej klasy auta :P
nie że się nie da, tylko jak chcesz je choć trochę lepiej wyposażyć to się nie da :P Ale przeważnie za te same pieniądze możesz kupić auto klasy premium z segmentu o jeden niżej.

4przemo77 napisał(a):Nawet wstawilem juz fotki :-) Padlo na Leona ST FR 1.8 DSG
viewtopic.php?f=91&t=63380

to chyba temat można zamknąć, nie?
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Postprzez fakir151 » 28 maja 2018, 08:33

Mike Poznan napisał(a):Jedź się przejechać tym xperience, 1.8 w połączeniu z haldexem nie jedzie, jest strasznie mułowaty.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Xperience ma fabrycznie podkręcony moment z 250Nm do 280Nm. Jak w takim razie wytlumaczysz przyśpieszenie 0-100 km/h na poziomie katalogowych 7,2s? Jest szybszy niż Leon ST FR 1.8TSI.
fakir151
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: VW Golf Alltrack DSG

Postprzez dudek_jd » 28 maja 2018, 09:08

wierz katalogom a daleko zajedziesz :P według katalogu to moje 1.8 ma 630km zasięgu na zbiorniku jeżdżąc po mieście a ja jeżdżąc bardzo spokojnie w tzw. "cyklu mieszanym" mam problem do 600 się zbliżyć... A braki w osiągach może wynikają z masy... haldex jednak te 100-150 kilo dokłada.
-Dobrze Pan jeździ?
-Nie, ale szybko.
dudek_jd
Sport
Sport

Auto: Leon 5F

Postprzez fakir151 » 28 maja 2018, 10:49

dudek_jd napisał(a):wierz katalogom a daleko zajedziesz :P według katalogu to moje 1.8 ma 630km zasięgu na zbiorniku jeżdżąc po mieście a ja jeżdżąc bardzo spokojnie w tzw. "cyklu mieszanym" mam problem do 600 się zbliżyć... A braki w osiągach może wynikają z masy... haldex jednak te 100-150 kilo dokłada.

Spalanie zależy od stylu jazdy, nie ma dwóch kierowców którzy uzyskają identyncze spalanie.
Trzeba byłoby porównać na suchym żeby było fair Xperience 1.8TSI i ST FR 1.8TSI używając Launch Control (nie wiem czy wystepuje z DSG7), poza tym seria (tzw. gift of fabryki) w tych samych autach może się różnić w zależności od egzemplarza.
fakir151
Stella +
Stella +

Postprzez KubaaBia » 28 maja 2018, 17:24

fakir151 napisał(a):
dudek_jd napisał(a):wierz katalogom a daleko zajedziesz :P według katalogu to moje 1.8 ma 630km zasięgu na zbiorniku jeżdżąc po mieście a ja jeżdżąc bardzo spokojnie w tzw. "cyklu mieszanym" mam problem do 600 się zbliżyć... A braki w osiągach może wynikają z masy... haldex jednak te 100-150 kilo dokłada.

Spalanie zależy od stylu jazdy, nie ma dwóch kierowców którzy uzyskają identyncze spalanie.
Trzeba byłoby porównać na suchym żeby było fair Xperience 1.8TSI i ST FR 1.8TSI używając Launch Control (nie wiem czy wystepuje z DSG7), poza tym seria (tzw. gift of fabryki) w tych samych autach może się różnić w zależności od egzemplarza.

LC wystepuje ze wszystkich VAG'ach z dsg i manualem od 2013/2014 roku :) Tylko ASR i ESC trzeba wylaczyc.
KubaaBia
Sport
Sport

Region: podlaskie
Auto: Leon ST
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez sdss » 28 maja 2018, 17:42

KubaaBia napisał(a):
fakir151 napisał(a):

LC wystepuje ze wszystkich VAG'ach z dsg i manualem od 2013/2014 roku :) Tylko ASR i ESC trzeba wylaczyc.

W dsg7 nie ma.
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez fakir151 » 1 czerwca 2018, 15:08

sdss napisał(a):W dsg7 nie ma.

Też mi się tak wydawało, że dsg7 nie ma LC.
fakir151
Stella +
Stella +

Poprzednia strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne