Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
alehandro napisał(a):Lord_Nikkon napisał(a):To ja się zapytam przy okazji.
Z silnika 1,4 125 Km na manualu ile można wycisnąć bezpiecznie aby coś się nie sypnęło. Silnik sportowy nie jest ale jakiś lepszy moment by nie zaszkodził.
jak rzucisz okiem w wykresy to przeważnie ląduje zgodnie z przedmówcą ok 150+ km bez żyłowania. Ale co silnik to wynik.
w 1.4 TSI przyrost momentu taki jak w 2.0 TDI ? 250 Nm to nie 400dudek_jd napisał(a):KubaBia, tak sobie przypomniałem poczytaj temat Teequila o jego limonce i o wytrzymałości sprzęgła w Twojej skrzynce. A tam przyrost momentu masz chyba podobny jak u niego.
Festexx napisał(a):Do 250 Nm nie powinno być problemów, powyżej to już ryzyk fizyk.
-- 22 grudnia 2017, 08:35 --w 1.4 TSI przyrost momentu taki jak w 2.0 TDI ? 250 Nm to nie 400dudek_jd napisał(a):KubaBia, tak sobie przypomniałem poczytaj temat Teequila o jego limonce i o wytrzymałości sprzęgła w Twojej skrzynce. A tam przyrost momentu masz chyba podobny jak u niego.
Festexx napisał(a):No szczerze to nie sądzę że w 1,4 TSI 125 KM skrzynia nie wytrzyma 250 Nm ? Jak to w serii ma ponad 220 Nm.
W ogóle jest ktoś na forum co ma zachipowany ten silnik ?
Limak9 napisał(a):Przychodzi mi do głowy GCS Tuning albo Ladyga tuning. Ale tez np do Sączą niedaleko do KingSoftu itp. Ew może jakąś grupówkę by zorganizować ? Bo ja też bym się chętnie zmierzył.
program jest do wykrycia, mogą Ci nie uznać gwarancji, jeśli coś się rypnie, ale niekoniecznie tez musi tak być.xtonyx napisał(a):Podpinam się pod temat, bo widzę że mocno nieaktualny.
Auto mam jeszcze rok na gwarancji, czy program spowoduje jej utratę? I drugie; ile można sensownie(!) uzyskać samym programem z mojego silnika (2.0 184tdi 4x4 dsg 2015 rok)?
wesol napisał(a):Wyjdzie ile wyjdzie. Bywa różnie. Jeden bardziej podatny drugi uparty. A dobry tuner spyta cię jak chcesz i jak ganiasz autem. Jeden gania po Europie z dużymi prędkościami to wtedy lepiej niechipsowac za mocno a drugi gania wkoło komina to wiecej można sobie pozwolić.
edward napisał(a):Pp-performance (Niemcy) na stronie oferuje do 1.8TSI 210KM i 310Nm, Compsport 240-250KM 330-340Nm. Różnica dość spora. Co o tym myślicie? Lepiej wybrać bezpieczniejszy wariant czy nie ma się czym przejmować?
wesol napisał(a):Tak można tak zrobić.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość