szadubaba napisał(a):Co zastosowac do mycia plastikow / gumowego kokpitu 5F przed uzyciem ADBL Interior WOW?
Szczerze powiedziawszy, to jestem nieco wstrząśnięty faktem, że tutejsi "detailerzy" (bez obrazy...) w praktycznie nowych samochodach jadą po wszystkim środkami typu APC.

Jeżeli już ktoś chce wyczyścić kokpit bez użycia mocno zasadowych środków (czyli APC) i na dodatek tanim kosztem, to znakomicie się do tego nadaje Surf City Garage Dash Away (podobno można nim także czyścić tapicerkę, ale osobiście nie próbowałem) - nie pozostawia on ani tłustego efektu, ani nie nabłyszcza czyszczonej powierzchni. Jeżeli chodzi o zapach, to jest on wyczuwalny jedynie podczas czyszczenia, więc nawet jeżeli komuś nie przypadnie do gustu (co nie znaczy, że jest zły), to z pewnością nie będzie musiał go później wąchać przez czasy czas. W każdym razie - zarówno w mojej opinii, jak i innych użytkowników jest to bardzo przyjemny preparat - na dodatek na tyle delikatny, że nadaje się nawet do usuwania śladów palców z mebli. Wracając do tych "detailerów"... Czytając polskie forum detailingowe dochodzę do wniosku, że ostatnio coraz mniej jest tam prawdziwych entuzjastów, a coraz więcej totalnych amatorów testujących nowe tanie produkty, niekoniecznie najwyższych lotów (mowa o Shiny Garage, ADBL i podobnych). Moja opinia jest taka, że tak sobie człowiek testuje i testuje paćkając swoje samochody byle.... czym, a później nagle próbuje produktów klasy premium (Zymöl, Swissvax, GTechniq, itp.) i dopiero zdaje sobie sprawę w jakiej czarnej dupie znajdował się do tej pory... Ot, takie moje przemyślenia po przeczytaniu niektórych postów na tym forum...