Witam
Chciałbym rozwiązać problem/dopytać expertów forum odnośnie radia 2 din. Moje radio firmowe czyli RNS 315 uległo uszkodzeniu i nie było sensu naprawy. Znalazłem w internecie niedaleko trójmiasta fajny sklep z radiami 2 din i wybrałem model prawie kompatybilny z radiem firmowym seata/ modej to GMS 6808. Od nowego radia wymagałem podstawowych funkcji jak oczywiście radio , nawigacja i inne podstawowe tematy. Zatrzymajmy się na radiu, po zamontowaniu i wyruszeniu w pierwszą trasę radio zaczęło gubić zasięg lub ściszać muzykę lub nawet inne stacje radiowe zaczęły być dostrzegane na danym paśmie.Separator do radia został zamontowany. To problem numer 1 jaki mam z tym nowym wynalazkiem... temat nr 2 to muzyka poprzez bluetooth czyli dosłownie puszczanie muzyki z Youtube. Doznałem szoku ponieważ muzyka się przerywała i było to denerwujące... internet oczywiście bez problemu. To problem nr 3. Ostatni problem to ramka do tego radia ponieważ sklep twierdzi ze nie ma ramek w kolorze srebrnym/szary a sklep miał jedynie w czarnym lub antracytowym.
Problem ostatni to wlot USB/AUX jaki posiadam przed gałką skrzyni biegów... sądziłem że monter go aktywuje wraz z radiem a bez mojej wiedzy poprowadził kable do schowka. Czy jest możliwość połączenia kabli tak jak powinno z oryginalnym wklotem USB / AUX ? Monter twiredzi ze dużo zabawy itp. Nie wiem czy to gadanie bo "mi się nie chce" czy faktycznie za dużo roboty ....
Co mogę zrobić z tym radiem ? oddać czy bawić się jak sklep proponuje czyli wymiana na nowy i sprawdzeniu "jak to będzie". Macie może jakiś ogarnięty sklep z montażem w okolicy TRÓJMIASTA ? będę wdzięczny za wszelkie porady.