Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jendrjej napisał(a):czuję moment przełączania na 2 cylindry
jendrjej napisał(a):jak sądzicie co się stanie gdyby odłączyć te 4 siłowniki od ACT, wiadomo że wywali błąd na kompie, mogę go sobie skasować vcds-em po podłączeniu, ale skoro siłowniki będą nieaktywne wtedy nie powinien dezaktywować 2 cylindrów
ja się będę spierał - jeździłem różnymi autami i zawsze gdy jest problem choćby z 1 cylindrem to jest to odczuwalne, silnik pracuje mocno inaczej, przy rzędówce się trzęsie przy V-ce jest dużo cichszy i nie ma mocy... jeździłem już V6 w którym działały tylko 2 cylindry to też mocno go rzuca i jest bardzo cichy...flito napisał(a):Jeśli czujesz w samochodzie że auto jedzie na 2 cylindrach, to jest to USTERKA i trzeba zgłosić w serwisie..
sdss napisał(a):Jaki sens mial zakup auta i teraz kombinacje i choinka na zegarach?
Mam dsg czuć ACT, ale nie ma to większego znaczenia.
bzykofm napisał(a):Może takie, że ACT było odgórnie w 150 konnej wersji. Jak ktoś chciał więcej niż 125 KM to ACT dostawał gratis
Krzyzak napisał(a): jeździłem różnymi autami i zawsze gdy jest problem choćby z 1 cylindrem to jest to odczuwalne
No to chyba muszę stwierdzić, że nie masz takowejMimo nadwrażliwości na różne wibracje
jendrjej napisał(a):No to chyba muszę stwierdzić, że nie masz takowejMimo nadwrażliwości na różne wibracjeskoro jednak jest sporo osób które to czują nie tylko ja
-- 1 lipca 2018, 17:05 --
a jeszcze tak zapytam jeśli chodzi o wibracje, podczas jazdy trasą wyczuwam że silnik wpada w takie mikrowibracje w zakresie 2000 - 2500 obrotów czy ktoś z użytkowników 1.4 w manualu też tak ma ? może ja mam coś z poduszkami lub dwumasą
jendrjej napisał(a):ale mówili że to normalne czy nie powinno tak być, no u mnie dokładnie tak jak u Ciebie może to norma
marekwar napisał(a):Czyli jeśli nie czuję żadnych wibracji to ze mną źle.
Zmartwiło mnie to i chyba pójdę do lekarza tylko nie wiem jakiej specjalności.
jendrjej napisał(a):kurde nie wiem ja miałem free to się nawet nie interesowałem, ale jak chcesz płacić to lepiej jedź do tunera niech Ci mapę przerobi to nie będzie wcale chodzić albo jak będziesz chciał to Ci zrobi na 5 i 6 biegu tylko
tomek176 napisał(a):Podobno wymiana rozrządu poza serwisem jest niemożliwa.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości