Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czy warto jeszcze kupić Leona ST

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Czy warto jeszcze kupić Leona ST

Postprzez Fon » 11 lipca 2018, 07:39

W przyszłym roku wchodzi nowy Leon ,większy ,ładniejszy itp,czy warto jeszcze w tym roku kupować Leosia ST , który powoli zaczyna wizualnie się starzeć.
Fon
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Corolla
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: Czy warto jeszcze kupić Leona ST

Postprzez sarius » 11 lipca 2018, 08:21

Ja kupiłem. Wszystko zależy też od Twoich finansów. Nowy na pewno będzie droższy od obecnego. Trzeba poczytać, jak bardzo będzie on bazować na obecnym - wiadomo, jak jest z nowymi modelami. Kupując teraz masz już dość mocno poprawioną i sprawdzoną konstrukcję. Wiadomo, że nie jest wolny od wad, ale takich auto już nie ma. Każdy model, każdej marki ma jakieś wady.
Co do starzenia się, to nie uważam, żeby tak było. Na zewnątrz wygląda nadal bardzo dobrze. W połączeniu z full led jest super. Środek w bogatszych wersjach również wygląda fajnie.

sarius
Signo
Signo

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 3 ST 150KM DSG
Silnik: benzyna 1.4

Re: Czy warto jeszcze kupić Leona ST

Postprzez Lasin » 19 lipca 2018, 19:26

Ja też dopiero co kupiłem. Wszystko zależy od oczekiwań, mi wizualnie auto sie podoba. Cena byla przyzwoita a szukałem auta na 7-8 lat. Sam pracowałem ponad 5 lat w centrum rozwoju produktów/ komponentów dla motoryzacji i wiem co jak to wygląda w pierwszych miesiącach produkcji. Przy takiej ilości komponentów i zależności pierwszy okres to korekty procesów u producenta i poddostawców. Niestey obecnie nikt nie pozwala sobie na dodatkowy czas by ba 100% wyeliminować potencjalne wady.

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Lasin
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: Leon ST Copa
Silnik: benzyna turbo inny

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne