Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Solarin » 2 sierpnia 2018, 13:35
Witam. Kupuje 1 rocznego Leon FR 2017r. 1.4 125KM. Demo z salonu Krotoski - Cichy w Szczecinie. W cenie wymienią pęknięty odblask i usuną rysę ze zderzaka tylnego. To moje pierwsze tak nowe auto i jeszcze na gwarancji. Zupełnie nie wiem jak do tego podejść. Powinienem zrobić przegląd 0? Wymianę oleju? Samochód ma przebieg około 17k. Mam robić przegląd u nich w ASO? np. wiem że nie mam fulllinka aktywowanego,opłaca sie aktywować, coś powinienem sprawdzić

-
Solarin
- Stella

-
- Region: zachodniopomorskie
- Auto: Leon III FR
- Silnik: benzyna 1.4
przez Limak9 » 2 sierpnia 2018, 13:41
Ja bym do tego podszedł poprostu jak do auta używanego , bo nowe ono nie jest.
Przykładowo ja jak rozglądałem się za samochodem i byłem na jazdach próbnych to Civic type R z przebiegiem 6tys km wyglądał w środku jak i zewnątrz - strasznie natomiast Leon Cupra demo z przebiegiem 25tys km jak nówka.
-
Limak9
- Sport

-
- Region: małopolskie
- Auto: Leon ST280
- Silnik: benzyna 2.0 turbo
-
przez Solarin » 2 sierpnia 2018, 13:53
Limak9 napisał(a):Ja bym do tego podszedł poprostu jak do auta używanego , bo nowe ono nie jest.
Przykładowo ja jak rozglądałem się za samochodem i byłem na jazdach próbnych to Civic type R z przebiegiem 6tys km wyglądał w środku jak i zewnątrz - strasznie natomiast Leon Cupra demo z przebiegiem 25tys km jak nówka.
O właśnie dodam, że auto wygląda w środku i na zewnątrz jakby wyjechało prosto z salonu.
-
Solarin
- Stella

-
- Auto: Leon III FR
przez Thaze » 2 sierpnia 2018, 14:54
Wedlug mnie salon zanim Ci wyda sprzedany samochod powinien zrobic przeglad, nie wazne jaki przebieg czy wiek. Postepowanie powinno byc podobne jak w przypadku wydawania nowki.
-
Thaze
- Stella +

-
- Auto: 1.4 EcoTSI 150 FR
przez adbur » 2 sierpnia 2018, 14:58
Ja u Krotoski - Cichy kupowałem demo Leona Style z przebiegiem 18000, jest to moje 3-cie demo i w każdym było widać minimalne ślady użytkowania. Nie przejmowałem się tym nigdy bo auta były na gwarancji.
Leon aktualnie ma 55000 i jeździ bez problemu (w dodatku tanio bo z Lpg).
Biłem się z myślami aby odblokować fullinka ale jednak odpuściłem i korzystam z telefonu przyczepionego do kratki wentylacyjnej.
-
adbur
- Signo

-
- Auto: Ateca
- Silnik: benzyna inny
przez brzooza » 2 sierpnia 2018, 21:20
ja powiem ci że warto wziąć full linka. na początku też sobie myślałem "e tam obejdzie sie, mam uchwyt na telefon to sobie z tego skorzystam"
jak pierwszy raz sprawdziłem tą opcję, podłączyłem srajfona do usb to elegancja francja, duży ekran wygoda, i załowałbym gdybym tego nie miał. polecam. warto
-
brzooza
- Sport

-
- Region: mazowieckie
- Auto: Seat Leon FR 5F
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne