Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Szukaj zmasakrowanej Octavi tak by przod byl caly albo GolfaIV czy tez Leona to tylko z tych aut bedzie silnik pasowal reszta ma wzdluzne.krzew napisał(a):Pomysl mi wpadl przed chwila do glowy, a ze nie jestem kompletnie zielony w tym temacie to stad moje pytanie....
Jak by to sie zamknelo w 10-12 tys zl to jeszcze bym sie skusil....
A tdi - najlepiej PD 130KM
to ja juz tez wole uzywke niz z przekladanym silnikiem - pomys nad tym.papa_smerf napisał(a):to uwazasz ze swap bedzie lepszym rozwiazaniem niz uzywaka wydaje mi sie ze jestes w bledzieale moze sie myle
przemas napisał(a):Ja w przyszłosci chce załozyć silnik z cupru R ale to dlatego,ze w mojego wsadziłem trochę kasy której mi nikt nie zwróci no i mam kratkę![]()
![]()
pozdro
przemas napisał(a):Ty to mnie zawsze rozszyfrujesz![]()
![]()
CIekawe jaką zrobisz mine jak powiem twojemu PD papa ze swiateł![]()
ja wiem "nie do wiary"![]()
![]()
![]()
pozdro
papa_smerf napisał(a):ach chlopaki z tego co wiem VTG juz robi z 5 miechow polo z 1.4 na 1.8 T (z TeTetki 225KM)
czy jestes w stanie sie rozlaczyc na minimum taki czas ze swoim leonkiem
da3 napisał(a):przemas napisał(a):Ty to mnie zawsze rozszyfrujesz![]()
![]()
CIekawe jaką zrobisz mine jak powiem twojemu PD papa ze swiateł![]()
ja wiem "nie do wiary"![]()
![]()
![]()
pozdro
o ile wiem to nie ma 90tki PD ale moze ty wiesz lepiej ,skoro wkladasz silnik z cupry
cupra 2 napisał(a):jabym pojechał na zachód i przywiózł jakiegoś TDIka
DWitek napisał(a):cupra 2 napisał(a):jabym pojechał na zachód i przywiózł jakiegoś TDIka
Moim zdaniem to chyba najlepsze rozwiązanie. Tego sprzedać, a kupić "używanego" na zachodzie. W idealnym stanie TDI'ka kilkumiesięcznego przywieziesz za ok. 45-50 tyś zł. Masz samochód ze znanym przebiegiem, uszkodzeniami i w znanym stanie technicznym.
A przekładka: myślisz, że założysz nowy silnik (cena pewnie - strzelam - kilkanaście tysięcy)?, do tego wymiana praktycznie wszystkiego co znajduje się w komorze silnika (cały osprzęt silnika, chłodnice, intercooler, komputer), deski rozdzielczej, sporej części instalacji elektrycznej, zawieszenia, układu hamulcowego, kół. De facto zostaje sama buda (karoseria, podwozie, szyby, siedzenia). Pewnie, że za swoje części coś weźmiesz, ale psredając handlarzom, a tak by trzeba było, żeby od razu mieć kasę, a nie sprzedawać z ogłoszenia i czekać miesiącami, stracisz sporo na dopłatach za te "lepsze", droższe elementy. Moim zdaniem koszt to napewno ok. 15 tyś, jak nie więcej, a sam 100 razy bardziej wolałbym mieć autko po minimalnej stłuczce niż takiego składaka.
Ale jak to mówią nie moje rybki, nie moje akwarium - wybór należy do Ciebie.
Pozdrowienia
Darek
Gotti napisał(a):DWitek napisał(a):cupra 2 napisał(a):jabym pojechał na zachód i przywiózł jakiegoś TDIka
Moim zdaniem to chyba najlepsze rozwiązanie. Tego sprzedać, a kupić "używanego" na zachodzie. W idealnym stanie TDI'ka kilkumiesięcznego przywieziesz za ok. 45-50 tyś zł. Masz samochód ze znanym przebiegiem, uszkodzeniami i w znanym stanie technicznym.
A przekładka: myślisz, że założysz nowy silnik (cena pewnie - strzelam - kilkanaście tysięcy)?, do tego wymiana praktycznie wszystkiego co znajduje się w komorze silnika (cały osprzęt silnika, chłodnice, intercooler, komputer), deski rozdzielczej, sporej części instalacji elektrycznej, zawieszenia, układu hamulcowego, kół. De facto zostaje sama buda (karoseria, podwozie, szyby, siedzenia). Pewnie, że za swoje części coś weźmiesz, ale psredając handlarzom, a tak by trzeba było, żeby od razu mieć kasę, a nie sprzedawać z ogłoszenia i czekać miesiącami, stracisz sporo na dopłatach za te "lepsze", droższe elementy. Moim zdaniem koszt to napewno ok. 15 tyś, jak nie więcej, a sam 100 razy bardziej wolałbym mieć autko po minimalnej stłuczce niż takiego składaka.
Pozdrowienia
Darek
Znajdź mi takiego leona za taką cenę, z takim silnikiem...
DWitek napisał(a):Gotti napisał(a):DWitek napisał(a):cupra 2 napisał(a):jabym pojechał na zachód i przywiózł jakiegoś TDIka
Pozdrowienia
Darek
Znajdź mi takiego leona za taką cenę, z takim silnikiem...
Żaden problem. Ja kupiłem swojego (osobiście pojechałem) za w sumie ok. 45 tyś. Wymieniłem przedni zderzak (u dołu te czarne plastiki były porozrywane) i założyłem intercooler (bo go nie było). Samochód kupiłem 2-u miesięczny i miał przejechane dokładnie 3 tyś. km. Przywiozłem do Polski i jeszcze miałem przez 10 miesięcy gwarancję, na której wymieniłem duży wentylator od chłodnicy (notabene ubity podczas jego pierwszej stłuczki), a także ściemniacz podświetlenia deski.
Także jak chcesz to nie ma problemu
DWitek
autko:: Leon TDI@ASV
Tonny S napisał(a):Gotti, oczka z guziczków?
![]()
zobacz w podpis
DWitek
autko:: Leon TDI@ASV
Gotti napisał(a):Haha Tonny racja racja![]()
DWitek
Od 2001r. minęły 3 lata - wiele od tego czasu się zmieniło![]()
Kończąc OT - sprowadzam samochody mniej więcej co pół roku... Nie znajdziesz w tej chwili dobrego TDi za 45-50 na gotowo![]()
No offence, pozdrawiam
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości