Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Dzięki, esde!esde napisał(a):Instrukcja:
Select 09-Cent. Elect.
Click Secirity Access - 16 and enter 31347
Select channel (22)-Access control 2-Funk Spiegelanklappung Modus
Change value to look command via remote control key
Confirm it by clicking Do it!
No i to jest dobre. Fajnie, jakby ktoś wiedział, czy się da i jak to zrobićCubaza napisał(a):Hmmm da się tak zrobić bo u mnie lusterka "otwierają" się dopiero po przekręceniu zapłonu. Tyle, że ja tak miałem od momentu kiedy kupiłem auto więc nie powiem dokładnie jak to zrobić.
Makgajwer napisał(a):Parę dni temu odebrałem autko i trochę mnie wkurza, że po zamknięciu auta pilotem lub na dotyk lusterka nie składają się, muszę 2-gi raz przycisnąć pilota. Grzebałem w ustawieniach auta, ale nic takiego nie znalazłem, aby lusterka składały się. Jedynie w instrukcji jest napisane, że w przypadku zaparkowania czyli postawienia auta na hamulcu lusterka składają się, lecz ta funkcja nie działa.
Makgajwer napisał(a):Parę dni temu odebrałem autko i trochę mnie wkurza, że po zamknięciu auta pilotem lub na dotyk lusterka nie składają się, muszę 2-gi raz przycisnąć pilota. Grzebałem w ustawieniach auta, ale nic takiego nie znalazłem, aby lusterka składały się. Jedynie w instrukcji jest napisane, że w przypadku zaparkowania czyli postawienia auta na hamulcu lusterka składają się, lecz ta funkcja nie działa.
Makgajwer napisał(a):@dragonflymr @Miguel07 dziękuję za info. Nie mam tego OBD11 więc jak żyć ?
Makgajwer napisał(a):Dzięki za propozycję. Pożyje z tym trochę i poobserwuję czy jest mi to niezbędne zwłaszcza jak ktoś tu pisał, że zimą zdarza się , że lusterka z powodu mrozu zacinają się.
dragonflymr napisał(a):Tyle że na zimę można to wyłączyć opcją w ustawieniach samochodu
dragonflymr napisał(a):Kodowanie które u mnie działa to:
CU 09 Central Electr. (kod 31347)
Adaptation
Spiegelverstellung
Funk Spiegelanklappung Modus
by look command via remote control key - składanie przy zamykaniu
Signalisierung_Spiegelanklappung: not active - rozkładanie po włączeniu zapłonu
W uwagach tam gdzie znalazłem to kodowanie było że wersja oprogramowanie drzwi (CU Door) musi być 0032.
Makgajwer napisał(a):dragonflymr napisał(a):Tyle że na zimę można to wyłączyć opcją w ustawieniach samochodu
W jakich ustawieniach można to zrobić, bo jakoś nie znajduję
Miguel07 napisał(a):Po przekodowaniu będziesz miał ta opcje
Miguel07 napisał(a):U mnie kodując automatyczne składanie odraz pokazała się opcja w menu, robiłem poprzez obd11 i nic dodatkowego nie trzeba było robić
Makgajwer napisał(a):Ręcznie od zewnątrz.
marekwar napisał(a):Ja tak zawsze robię. Dlatego fajnie byłoby mieć łatwo włączaną/ wyłączaną opcję składania lusterek automatycznie po zamknięciu.
B3N napisał(a):A jak ktoś chce to może obdeleven zakodować że nie trzeba trzymać przycisku dłużej na kluczyku że złożyć lusterka. Tylko po 1 naciśnięciu się złożą.
piorun napisał(a):W niedawno odebranym xcellence lusterka skladaja sie od razu przy zamknieciu auta, nie musialem nic zmieniac. W sumie wygodniejsze to niz trzymanie guzika w FR z 2016.
dragonflymr napisał(a):A kiedy się rozkładają? Przy otwieraniu czy przy włączeniu stacyjki?
piorun napisał(a):Przy otwieraniu.
piorun napisał(a):W niedawno odebranym xcellence lusterka skladaja sie od razu przy zamknieciu auta, nie musialem nic zmieniac. W sumie wygodniejsze to niz trzymanie guzika w FR z 2016.
marwisn napisał(a):Optymalnie byłby żeby zamykały się po zamknięciu auta, a otwierały przy uruchomieniu silnika.
freak13 napisał(a):jak w poprzednio w Cuprze było
piorun napisał(a):A tak z ciekawości zapytam, czemu macie obawy o składanie lusterek zimą? Miałem już ze 4 samochody ze składanymi automatycznie lusterkami i nigdy nie miałem żadnych problemów, nawet zimą. A składam zawsze i wszędzie...
MarkusD napisał(a):wyłącznik automatyczny wyłączy i nie otworzą się, ręcznie niewskazane... Ja używam składanych lusterek tylko w wyjątkowych sytuacjach, fajny bajer który jak się zepsuje to tani nie będzie... ot dodatek..
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości