jeszcze nie jechalem ale po:
-downpipe
-IC
-modzie dolotu
wyszlo 394/507. Seria chyba miala jesli dobrze zapamietalem 304 albo 308, po 90tys km.
Wjechal jeszcze kevlar na sprzeglo bo fabryczne poddalo sie.
Wrzuce wykres jak bede mial auto
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Limak9 napisał(a):Czy po zamontowaniu dp Milltek z katem 200cel - sonda wywali błąd czy można pojeździć chwilkę do czasu strojenia?
johnson napisał(a):No to dobrej zabawy zycze
Ja juz musialem zalozyc lepsza gume, teraz mecze piloty super sporty. Teraz szukam hamulcow. Seria jest za slaba.
Gdybym nie mial oski to bym szedl w 500km.
Daj znac ile wyszlo po strojeniu
DOGI86 napisał(a):i rs3 limo jakoś drastycznie poki co nie odchodzi:
DOGI86 napisał(a):obejrzymy ile seria wyplujetak wczoraj zrzucone z kamerki rs3 limo jakoś drastycznie poki co nie odchodzi:
https://www.youtube.com/watch?v=HBDQSKK ... e=youtu.be
johnson napisał(a):Obejrzalem 3 pierwsze filmy na yt i tyle bylo.
Co poradze....
Limak9 napisał(a):Cupra zrobiona na 420km robi nowe rs3 jak chce z 100-200 cupra robi papa
maciek89 napisał(a):A45 i foka RS nie jadą i każdy o tym wie. te auta są z ok. 200kg cięższe od cupry, a foka rzadko kiedy trzyma serie
-- 20 września 2018, 09:13 --Limak9 napisał(a):Cupra zrobiona na 420km robi nowe rs3 jak chce z 100-200 cupra robi papa
Taaaa jasne![]()
![]()
Robi... Chyba serię
Z dupy porównanie. Zrób stage 2 w cuprze i rs3 8vfl i wtedy porównaj
maciek89 napisał(a):No to przepraszam ale jaki to ma sens- porównywanie serii i podjarka, że dłubana cupra "robi" seryjne rs3? Nie czaję.Szczególnie, że nowy RS jest stworzony do tego, żeby go od razu zmodzić, co większość ludzi robi. wtedy podjazdu cuperka nie ma, niewielkie zmiany i jest 600KM i to zamyka temat, a graty to znoszą bez problemu włącznie ze skrzynia.
Też mam Cuprę manuala i z miejsca wiadomo ale już od drugiego biegu to lekko uciekam. Natomiast ja mam 272 km/h i czuję blokadę, a Foka mnie wyprzedzaalbo nie ma ogranicznika albo ma wyżej. wygląda to mnie więcej tak jak by focus jechał dosłownie ze 2-3km/h szybciej, nie więcej
maciek89 napisał(a):Ale w RS3 masz pełną gwarancję, a w porobionej Cuprze nie masz. Pomijam już jak wiele dzieli te auta, że porównywanie ich to wstyd. A jak bez gwarancji to po co nówka. za połowę ceny cupry stage 2 mam starą beemkę zrobioną tak, że łoi seryjną cuprę. nie mają sensu takie rozkminy..
kondziow napisał(a):Ale w dyskusji chodzi o to że wyznacznik cena/jakość/osiągi w wypadku Cupry w opinii wielu osób wypada najlepiej na rynku. Stage2 nie jest jeszcze jakoś inwazyjny i kosztowny, a kupując nowe auto z salonu i dokładając 10k dostaje się bezawaryjny set który naprawdę fajnie pogania. Nawet kupując Cuprę i wrzucając samego JB4 (którego zawsze możesz wypiąć i masz gwarancję) dostajesz te 370KM i lekką budę która naprawdę dużo może za te pieniądze.
Wracjąc do sedna - czasy rzędu 12.4 w wypadku seryjnej Cupry 300 są udowodnione RaceLogiciem na Facebookowej grupie MQB, łącznie z filmem wideo i widocznym odcinkiem na którym dokonano pomiar
johnson napisał(a):Potwierdzam
Sprawdzalem tez a45 i foke rs. Auto emocion daje rade
Konczy sie tez predkosciomierz. Plame wczoraj dalem bo mi sie tel rozladowal a chcialem vmax z gps sprawdzic. W sladzie zapisalo do 275 a potem tel padl.
Musze tez pochwalic millersa ow40. Mialem chyba z 10 prob od zeby zamknac vmax i bylo max 106 stopni. 10 min wolniejszej jazdy i od razu na 99-100. Castrol na serii przu szybkiej jezdzie mial 110-112. Po schlodzeniu 105-106
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości