Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Mateusz Gugala napisał(a):Mam pytanie, jakiej skrzyni szukac bo oznaczen jest wiele na serwisach typu alledrogo / olx itd. Nie znam sie na tyle, a nie chce kupic czegos co nie bedzie pasowalo do mojego auta.
Mateusz Gugala napisał(a):z MiroA3 chyba kiepsko: ''Nie pomagam na PW, nie muszę. Od tego jest forum i tematy na nim.
Nie rozkodowuję VIN, nie sprawdzam historii serwisowej Seata.
Proszę nie pisać do mnie PW z prośbami.''
mondpas napisał(a):Cześć Koledzy.
Sprawa z jaką się do Was zwracam zszargała mi już nerwy i portfel.
W moim Leonie 2016 HB FR huczy coś w czasie jazdy. Aktualny przebieg auta to 65 tys.km.
Objawy:
- pzy jeździe na wprost huczenie zaczyna być slyszalne od ok. 60 km/h, przy 80 jest wyrazne a przy 100 i wiecej huczenie jest okrutne. Huczenie ma charakter przerywany, wraz ze wzrostem predkosci huczenie przyspiesza ( na przemian cicho-glosno ),
-gdy pokonuje łuk drogi w prawo ze stala predkoscia, huczenie naprzemienne staje sie szybsze,
-gdy pokonuje łuk drogi w lewo huczenie nieco sie wycisza i robi sie ciagłe ( huczy bez slyszalnych przerw ).
Do tej pory wymienilem na nowe wszystkie łożyska kół, ustawiłem zbieżność.
Opony mam nówki sztuki, przelozylem z drugiego auta aby to wykluczyc. W drugim aucie te opony sa ciche.
Jak juz pewnie zdazyliscie policzyc, zostawilem u mechanika nie malo a problem nadal istnieje.
W Was cala nadzieja.
To nie jest dziwne, to typowy objaw awarii łożyska koła w każdym dowolnym samochodzie. Oczywiście czasami huczy jednostajnie, ale zazwyczaj huczenie mocno zależy od prędkości i nasila się w określonych "punktach".maciekFR napisał(a):O ile pamiętam bieg nie ma znaczenia. Tylko dziwne jest to, że dzieje się to w zakresie jakiś prędkości
tego nie wiedziałem - zobaczyłem, że temat dotyczy 2.0 traktor i pomyślałem, że może jest inaczej niż w moim 1.4verton91 napisał(a):nie ma podpory półosi po prostu.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 3 gości