Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ja swoje mogę złożyć przytzrymując dłużej czujnik pojemnościowy na klamce, albo przycisk zamykania auta na pilocie. Rozkładają się po otwarciu auta, albo po włożeniu ręki do klamki, co równa się otworzeniu auta.bzykofm napisał(a):U mnie jest dokładnie tak jak u Kolegi Cubaza aczkolwiek to 1P polift.
Nie próbowałem kombinowania z zamykaniem lusterek po jednym kliknięciu pilota bez przytrzymania.
Może to tak działa - lusterka zamykające się po zamknięciu auta rozkładają przy otworzeniu, a te zamykane po przytrzymaniu przycisku dopiero po włączeniu zapłonu.
Select 09-Cent. Elect.
Click Secirity Access - 16 and enter 31347
Select channel (22)-Access control 2-Funk Spiegelanklappung Modus
Change value to look command via remote control key
Confirm it by clicking Do it!
pepe1906 napisał(a):lusterka się składają wtedy jak przytrzymam. A czy jest możliwość żeby zawsze się domykały " z automatu"?
Select 09-Cent. Elect.
Select 09-Cent. Elect.
Confirm it by clicking Do it!
dragonflymr napisał(a):OK, popróbuję, po prostu chciałem zweryfikować czy zmiany tych ustawień mają jakikolwiek wpływ na lag, tak żeby nie mieszać bez potrzeby
ramzei napisał(a):I krok po kroku tu ładnie opisz co Ci z tego wyszło. Jak to piszą "dla potomnych"
mczelny2401 napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=-Rk6ux8Fg7M&t=981s
Zobacz sobie film od 12 minuty
mczelny2401 napisał(a):Te kodowania sprawdzałeś?
http://forum.obdeleven.pl/viewtopic.php?f=49&t=18
Sprawdziłem - i szyb nie domknęło, niestetymczelny2401 napisał(a):Nie polecam tego kodowania bo w upalne dni nawet nie uchylisz sobie szyb bo je cały czas domyka
servo napisał(a):Sprawdziłem - i szyb nie domknęło, niestetymczelny2401 napisał(a):Nie polecam tego kodowania bo w upalne dni nawet nie uchylisz sobie szyb bo je cały czas domyka
Może muszę poczekać na "upalny dzień"?
dragonflymr napisał(a):
Jeśli jeszcze znajdę jak ustawić żeby otwierały się po przekręceniu kluczyka (tak miałem w Skodzie Octavii - więc jest szansa) to będzie pełnia szczęścia
Mam tak u siebie ustawione że rozkładają się po zapłonie tylko nie wiem które kodowanie za to odpowiada
-- 10 października 2018, 07:41 --dragonflymr napisał(a):Składanie lusterek bez długiego ciśnięcia na przycisk pilota - uprzedzając krytykę że w zimie nie jest OK, to jak przyjdą mrozy przestawię
U mnie zadziałało takie podejście:
Wybierz sterownik 09 (Centralny układ elektroniczny)
Dostęp bezpieczeństwa (31347)
Adaptacje
Wybierz - Spiegelverstellung
Sub - Funk Spiegelanklappung Modus
Wybierz - by look command via remote control key
Jeśli jeszcze znajdę jak ustawić żeby otwierały się po przekręceniu kluczyka (tak miałem w Skodzie Octavii - więc jest szansa) to będzie pełnia szczęścia. Fajnie by też było jakby tryb zamykania można by było ustawić w Samochód > Ustawienia, ale to pewnie zbyt wiele...
mczelny2401 napisał(a):Mam tak u siebie ustawione że rozkładają się po zapłonie tylko nie wiem które kodowanie za to odpowiada
mczelny2401 napisał(a):Tak od zawsze tyle że ja mam FR-a z 2013r
Cubaza napisał(a):Ja tak mam i nie mam kessy. Nie wiem czy tej może nie było w każdym przedlifcie. A potem postanowili być mądrzejsi.
verton91 napisał(a):Chodzi o rozkładanie lusterek po przekręceniu stacyjki ?
jeśli tak, podziel się, jak to zrobić
verton91 napisał(a):U mnie niestety nie działa
dragonflymr napisał(a):Cubaza napisał(a):Ja tak mam i nie mam kessy. Nie wiem czy tej może nie było w każdym przedlifcie. A potem postanowili być mądrzejsi.
Chyba niestety tak, przynajmniej nigdzie nie znalazłem modu żeby to ustawić. Ten który był sugerowany potwierdzono tylko na wersji z KESSY, u mnie kompletnie nic nie zmienia
-- 10 października 2018, 20:52 --
OK, ogrzewany kotlet - rozpoznawanie znaków - ale ponieważ udało mi się pozbyć komunikatu "Usterka: rozpoznawanie znaków drogowych" plus paru błędów dla różnych CU to dla potomnościGeneralnie użyłem modu z tego forum, niestety waliło błędami. Dla mnie sprawę załatwił dodatkowy mod (po wykonaniu podstawowego z forum):
CU A5, kod bezpieczeństwa 20103
Long Coding
Byte 16
Bit 4 - zaznaczony
Po tym komunikaty o błędach zniknęły, wszystko w Samochód > Ustawienia da się edytować (poprzednio walił błędami), znaki się pojawiły. Nie wiem czy użyteczne - muszę pojeździć - ale przynajmniej działa
mczelny2401 napisał(a):Miałeś opisany ten bit? bo u mnie pusto
Tak, pokazują się. Jednak - o ile dobrze pamiętam - w "normalnym" widoku drugi znak jest mocno schowany pod pierwszym. Trzeba włączyć widok ograniczeń - wtedy pokażą się oba.dragonflymr napisał(a):czy pokazują wam sie dodatkowe znaki (tak jak opisane w instrukcji)? Parę razy był znak zakaz wyprzedzania (który jest w instrukcji pokazany) ale u mnie nic się nie pokazywało
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości