Nie wiem co mnie czeka w przyszłości?
Auto sprowadziłem .
Jest z roku 2016 z przebiegiem 22 tys km 2.0 Tdi 150 FR .
Miało delikatną stłuczkę.
Poprzednio jeździłem i jeszcze go Mam oplem vectrą.Mam ją od nowości z przebiegiem 60 tys km diesel z 2004 roku. i tak się zastanawiam co mnie czeka z tym Leonem.
W większości będę jeździł po mieście. A to chyba dpf owi nie służy. Łudziłem się że auto z małym przebiegiem może trochę pojeździć z tym dpfem bez komplikacji.
Vectra nie ma dpfu więc nie miałem jeszcze przyjemności.

Auto jest jak nowe, pachnące nowością. Grzech by było troszkę nie pobawić się tą zabawką.
Nie posiadam do niego jeszcze instrukcji.
Wyposażenie jego znam chociaż nie ze szczegółami. Trochę czytam w necie, oglądam filmiki na Youtube. Tutaj troszkę się dowiedziedziałem np co to jest ten start stop?
Nie potrafię jeszcze ustalić czy ma Lane assist i aktywny tempomat.
Auto stoi u lakiernika.
Ma kamerę cofania z czujnikami. Nie wiem jak się ją włącza? Chyba poprzez naciśnięcie wstecznego?
Nawigacja też jest ale chyba w j. francuskim. To chyba się zmienia język w menu?
Nie wiem tylko czy nie trzeba będzie wgrywać aktualizacji?
Czy halogeny mają doświetlanie zakrętów też tego nie ustaliłem.
Najbardziej obawiam się tego dpfu. zupełnie nie wiem co mnie czeka?
Czy szybko się zapcha?
Czy będę wiedział w którym momencie się wypala?
Czy zamiast pojechać gdzieś w trasę to można zamiast tego gdzieś na parkingu w ustronnym miejscu przez kilka minut potrzymać go na obrotach powyżej 2000 obrotów?
U mnie nie mam takich dróg w okolicy niestety żeby go tam gdzieś pogonić.
Druga sprawa to ta nawigacja. Przeczytałem tu że są z nią niezłe jaja. Jak mam płacić za jakieś karty sd to wolę sobie telefonii zainstalować i mam za free a do tego jeszcze ostrzeżenia o fotoradarach.
Proszę o schludne opisywanie wątków aby były czytelne. Wpisywanie ciągiem skutecznie zniechęca zarówno do czytania jak i odpowiedzi.