Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Chcialbym zaoszczedzic 200zl za roobocizne i spróbowac samemu sie tym pobawić
krzysiek290785 napisał(a):W sklepie za kompletny rozrzad policzyli ok 950zl
krzysiek290785 napisał(a):Chcialbym zaoszczedzic 200zl za roobocizne
w jakim sklepie?? tyle to kosztuje kompletny rozrząd z wymianą w ASO
michał kozak napisał(a):wymienić pasek w Leonie to jest dla osoby która ma o tym pojęcie ok. 4 godzin roboty , aby dostać się do niego trzeba pół auta rozkopać więc jeżeli Twoja wiedza na ten temat jest taka jak wnioskuje z Twojego postu , to nie zabieraj się za to samemu , bo narobisz sobie dużo więcej kosztów i roboty .
krzysiek290785 napisał(a):Witam. Zbliza mi sie wymiana paska rozrządu (75tys km) silni8k 1.4 16V. mam pytanie: wymienic kompletny rozrzad ( rolki, napinacze, p. wody), czy tylko ograniczyc sie do samego paska? W sklepie za kompletny rozrzad policzyli ok 950zl. Pyt. 2 Czy potrzebne sa jakies specjalistyczne narzedzia ( serwisowe) do wymiany paska,. Chcialbym zaoszczedzic 200zl za roobocizne i spróbowac samemu sie tym pobawić[shadow=blue][/shadow]
krzysiek290785 napisał(a):Mam pojecie. W końcu jestem mechanikiem po szkole i pare wymian rozrzadów za sobą. Może ktoś wie gdzie można zdobyć taką książkę napraw, by troszke sie podszkolić ? W księgarni nie umię znaleźść.
krzysiek290785 napisał(a):Czy potrzebne sa jakies specjalistyczne narzedzia ( serwisowe) do wymiany paska,
dave napisał(a):z calym szacunkiem do was wszystkich ale poki co to wszyscy tylko strzepicie jezyki ze sobie nie poradzi a ja uwazam ze jesli chlopak ma o tym pojecie i chce to zrobic to czemu nie i chyle czola dla takich odwaznych bo ja bym w zyciu nawet nie pomyslal zeby samemu wymieniac rozrzad w leonie.. moze by ktos tak koledze pomog i dal jakies cenne wskazowki odnosnie wymiany rozrzadu a nie tylko "nie rob tego bo nie dasz rady" itp troche mnie to smieszy bo wydaje mi sie ze jak kilku z was nie potrafi/zabierze sie do tego to znaczy ze nikt juz tego nie umie tylko porzadne serwisy..niech probuje, jego sprawa a my powinnismy mu tylko w tym pomoc
takie moje zdanie w tym temacie
iron leon napisał(a):pytanie: zrobic czy poczekac?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość