Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
trezor napisał(a):Dasz linka skąd kupiłeś? Bo z kablami to często tak, że od kogo kupisz, to innej jakości dostajesz, więc lepiej sprawdzone.
dragonflymr napisał(a):AA jest super z AAMirror ale... testy porównawcze np. grafiki w Waze na AA i CP wypadają na korzyść CP - nie wiem czy to kwestia S5 który się nie wyrabia czy czegoś innego ale mapa (szczególnie nazwy ulic) są o wiele czytelniejsze niż na AA. Całkiem nieźle też wypada AM, muszę jeszcze trochę potestować ale na razie bardzo pozytywnie, jedyne co nie działa, albo nie wiem jak używać to komendy głosowe. Wygląda jakby były oddzielne od Siri ale nie udało mi się użyć - po kliknięciu na mikrofon mimo ekranu czekającego na wydanie komendy AM mnie nie słyszy
Z innej bajki - zarówno na AA jak i CP używając np. Google Play (w przypadku AA zarówno przez AAMirror jak i natywnie) na VS nie wyświetlają się nawy utworów, tylko AA audio lub CP audio - ta ma być, czy coś trzeba przestawić?
MarkusD napisał(a):Może zależy od aplikacji spróbuj Replaio Radio, mi na AA nazwy piosenek się pokazują, jest to Polska aplikacja, wyczytałem kiedyś na jej temat w artykule o aplikacjach radiowych i bardzo była chwalona... spróbować zawsze można to nic nie kosztuje...
trezor napisał(a):Dasz linka skąd kupiłeś? Bo z kablami to często tak, że od kogo kupisz, to innej jakości dostajesz, więc lepiej sprawdzone.
MarkusD napisał(a):trezor napisał(a):Dasz linka skąd kupiłeś? Bo z kablami to często tak, że od kogo kupisz, to innej jakości dostajesz, więc lepiej sprawdzone.
Trochę to trwało![]()
https://www.aliexpress.com/item/-/32807855663.html
Makgajwer napisał(a):Ja zamówiłem z tego linka kable https://allegro.pl/rock-kabel-micro-usb ... 16301.html bo dostawa z Chin to nawet 2 m-ce, więc dam znać jak się sparują.
marekwar napisał(a):Niestety, Google w tym tygodniu skutecznie przyblokował AA Mirror.
Przynajmniej na moim S5 z wersją Android Auto 3.7, na której jeszcze niedawno śmigał.
Makgajwer napisał(a):Też sprawdzę, chociaż ja używam Waze
marekwar napisał(a):Niestety, Google w tym tygodniu skutecznie przyblokował AA Mirror.
Przynajmniej na moim S5 z wersją Android Auto 3.7, na której jeszcze niedawno śmigał.
marekwar napisał(a):Tylko, że to w tym tygodniu Google to zablokował.
Na szczęście Naviexperta lub Automapę na S5 można bez problemu odpalić poprzez Mirrorlink i zainstalowaną apkę LG Mirrordrive.dragonflymr napisał(a):marekwar napisał(a):Tylko, że to w tym tygodniu Google to zablokował.
Niestety potwierdzam, u mnie też przestało działać
marekwar napisał(a):Jaki numer wersji LG Mirrordive Ci nie zadziałał? A jaki numer LG Mirrordrive masz dla tej płatnej apki?
marekwar napisał(a):Co Ci się udało odpalić na Mirror for Mirrorlink? Jakaś zewnętrzna nawigacja?
Makgajwer napisał(a):Czy u Was w nawigacji Waze też nie ma ekranie przycisku "wyślij" przy sygnalizowaniu zdarzeń drogowych? Np. na telefonie jest, a w przypadku podłączenia Full Linkiem zgłaszam np. korek wyskakuje okno i po kliknięciu np. w duży okno znika, lecz zgłoszenie nie pojawia się na mapie w postaci ikony.
dragonflymr napisał(a):Makgajwer napisał(a):Czy u Was w nawigacji Waze też nie ma ekranie przycisku "wyślij" przy sygnalizowaniu zdarzeń drogowych? Np. na telefonie jest, a w przypadku podłączenia Full Linkiem zgłaszam np. korek wyskakuje okno i po kliknięciu np. w duży okno znika, lecz zgłoszenie nie pojawia się na mapie w postaci ikony.
Muszę jeszcze sprawdzić ale na 99% po zgłoszeniu korka pojawiała mi się na mapie ikona.
dragonflymr napisał(a):Zawsze miałem problem z ustaleniem czy światła już się włączyły (oczywiście kiedy jest jeszcze w miarę jasno), okazało się że jest dobry wskaźnik... WazeJeśli Waze jest uruchomione przez CP lub AA to w momencie kiesy włączają się światła Waze zmienia tryb wyświetlania mapy na nocny, sprawdzone w trakcie przejazdu pod wiaduktami
mczelny2401 napisał(a):Przecież na włączniku świateł widać w jakim są trybie
marekwar napisał(a):U mnie Mirrorlink z LG Mirrordrive ma takie same objawy. Nie udaje mi się uzyskać pływającej ikony Yanosika. Nie zmieniałem apki LG, jedynie Yanosik miał aktualizacje.
Może to jest przyczyną.
Na szczęście Yanosik działa w tle i ostrzega głosowo.
Naviexpert działa super co mnie cieszy gdyż po to dokupiłem Fast linka.
dragonflymr napisał(a):No i muszę odszczekać opinię o MLO ile technologia martwa pod względem dostępności aplikacji, o tyle jest to zupełnie nieistotne... o ile ma się telefon na którym działa LG Mirror
ML ma kilka zalet:
Lepsza jakość obrazu (szczególnie widać w Waze - nazwy ulic bardziej czytelne)
Wyświetla na całym ekranie (brak belek dodawanych przez AA i CP)
Najważniejsze - nie używa BT. Dzięki temu mogę mieć telefon podłączony i używać do dzwonienia![]()
Mimo tych wszystkich zalet jeszcze trochę brakuje do szczęścia, w związku z tym ma pytania do starych wyjadaczy ML:
Czy działa Wam pływająca ikona od Yanosik?
Czy macie efekt migania ekranu przy uruchamianiu aplikacji - tak jakby ML kilka razy zastanawiał się czy wyświetlić interfejs aplikacji czy nie
Czy macie dostęp do uruchomionych aplikacji (żeby np. jakąś zamknąć) - u mnie jest efekt jak powyżej z tym że nigdy nie pokazują się uruchomione aplikacje, zawsze po paru mignięciach wraca do wyświetlania pulpitu
Czy przełączanie pomiędzy ML i BT (np. przychodzi rozmowa) działa? Czy po zakończeniu rozmowy wraca automatycznie do ML jako źródła dźwięku?
-- 27 listopada 2018, 10:44 --mczelny2401 napisał(a):Przecież na włączniku świateł widać w jakim są trybie
Hmm, czy chodzi Ci o to że w trybie Auto jak załącza światła mijania to zapala się na zielono kontrolka po prawej stronie Auto? Akurat tą kontrolkę zasłania mi kierownica więc nigdy na to nie zwróciłem uwagi - chyba że tak nie jest?
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości