ramzei napisał(a):Jesli w leonie kazdy jeden led mozna zakodowac, to wydaje mi sie, ze pozostawienie zasilania w gniazdku przy wylaczonym zaplonie nie powinno byc problemem...
Trudno pomóc jeśli się tego nie kodowało

W trakcie poszukiwań kodowań które mnie interesowały nie zauważyłem niczego związanego z tym tematem, ale może po prostu nie zwróciłem uwagi - pozostaje Ci poszukać w necie, najlepiej na hiszpańskim forum - tam chyba jest najwięcej dziwnych kodowań.
-- 30 listopada 2018, 10:19 --
Eleonor napisał(a):dragonflymr napisał(a):TMC - niestety po wejściu w Traffic TMC przekreślone i info że brak komunikatów

No właśnie ...
Pogrzebałem nieco i wychodzi że 1024 to kod który działa w...Australii

Nie działa już w USA czy UK. Z innych znalezisk wychodzi że u nas TMC to płatna usługa na którą trzeba wykupić licencję u jednej z firm oferujących, niektóre firmy sprzedające nawigacje mają wykupioną więc dla urzytkownika wygląda jak darmowa. Będę jeszcze szukał ale chyba marna szansa

-- 30 listopada 2018, 10:31 --
Znalazłem info o takich kodach - niestety raczej do Polski się nie odnoszą ale można potestować:
Here are the codes that I'm aware-of for various TMC systems:
65535 - TMC OFF
1024 - SUNA Traffic (Intelematics)
0 - dev options (to miałem ustawione przed zmianą na 1024)
32771 online traffic + VW TMCPro
Jeszcze gdzieś tam pojawiły się:
32768
1023
3
Dodatkowo było coś o konieczności włączenia TP (to mam) i RDS (tu nie jestem pewien, jest w ustawieniach radia pozycja RDS ale wygląda inaczej niż na zrzutach które widziałem)
W CU 5f Information
Long Coding
Są dwie pozycje które powinny być ustawione:
byte_13_RDS: not_deactivated
byte_13_Radio_Text_Plus: activated
Sprawdzę dzisiaj jak mam to ustawione i czy zmiana coś poprawi, ale chyba wątpię