Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
To w końcu "wydaje się" , czy "faktycznie są gorsze"?B3N napisał(a):wydaje się że są gorsze
B3N napisał(a):Po prostu LED'y Leonie przedliftem są już passe
Tomektr napisał(a):Pewnie chodzi koledze o aktywne doświetlaniem przez główny reflektor jak to jest w markach premium
maciek89 napisał(a): Po lifcie są nieco jaśniejsze ale to niestety wszystko i różnica jest niewielka
Nie zauważyłem aberracji chromatycznej a kilkadziesiąt godzin w nocy przejechałem.maciek89 napisał(a):do tego po lifcie jest wyraźniejsza granica światło-cienia z wadą optyczną w postaci fioletowej poświaty
Dostojnie? W Seacie?maciek89 napisał(a): że przed liftem jakoś bardziej dostojnie wyglądały te reflektory
tylko kieszonka słabo wyszła... Jeździłem z matrixami w Audi i Adaptive LED w BMW. "Kieszonka" nie zawsze nadąża a światła potrafią dać po oczach.maciek89 napisał(a): tylko wciąż janusze nieprzyzwyczajone do czegoś takiego i migają długimi ze swoich pasatów, choć albo mają kieszonkę na auto
Nie ważne, czym jeździłem. Jeśli ludzie ci mrugają, to znaczy, że trafia do nich więcej światła niż powinno i ich oślepia.maciek89 napisał(a):Servo kieszeń w Multibeam słabo wyszła?
Tak tobie napisałem, bo sam przyznałeś, że oślepiasz innych ludzi.maciek89 napisał(a):Jeździłeś dłużej aktualną E klasą, czy tak sobie napisałeś, bo jeździłeś czymś innym??
Znajdź kogoś z Forum, z przedliftowymi lampami i poliftowymi - i zrób porównanie. Może twoje akurat świecą słabiej?GazMajster-G1 napisał(a):Tylko zastanawiam się żeby zmierzyć ile faktycznie jest lumenów-bo niby powi no być 2000. A wydaje się że świeca jak soczewki w skodzie Roomster.
dałem tego linka kilka godzin temu wraz ze screenshotem i porównaniemGazMajster-G1 napisał(a):tutaj widać przed liftem i po lifcie DRL
ROTFL - teorie to ty masz dziwne:maciek89 napisał(a):Servo żyj sobie dalej w tym małym światku swoich specyficznych teorii
piorun napisał(a):Dodatkowo mam wrażenie, iż automatyka sterująca światłami długimi działa o wiele sprawniej niż przed FL.
piorun napisał(a):Mam dwa Leon'y, FR 2016 i Xcellence 2018. Również uważam, że po FL jest zdecydowana poprawa jeżeli chodzi o przednie światła i jazdę w nocy. Dodatkowo mam wrażenie, iż automatyka sterująca światłami długimi działa o wiele sprawniej niż przed FL.
A gdzie ty czytałeś ,że po myciu ? Nie widzisz ,że auto jest brudne -od soli i paiachu i stoi w śniegu na -10. Gdzie twa roztropność.ramzei napisał(a):Czym ty wycierasz samochód po myciu? Papierem ściernym 120? Reflektory do polerki i to już!
raz użyłem 2500, ale z niego całe ścierniwo odpada... nigdy więcej, może maszynowo jest inaczej, ale ręcznie byłem brązowy "po pachy"pingor napisał(a):przejazdy finiszowe 2500 papierem lub 3000
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości