Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
henry91 napisał(a):Często trzyma obroty na poziomie 1000, często robię trasy to DPF powinien być sprawny
Może przekaźnik sterujący ma problem i skleja mu styki?mm.max napisał(a):pytanie dlaczego później go nie rozłącza sterownik?
henry91 napisał(a): czy latem czy zimą, nigdy go nie słyszałem,
henry91 napisał(a):Re: Uruchamianie wentylatora na zimnym silniku
przez henry91 » 4 minuty temu
Jestem w stanie to jakoś sprawdzić w warunkach garażowych z miernikiem w ręku??
Tak - jesteś. Ja zacząłbym od sprawdzenia, czy do przekaźnika włączającego wentylator dochodzi sterowanie (czy dostaje napięcie na swoją cewkę). Liczę, ze tam jest mechaniczny przekaźnik, który można wyjąć... Bo w niektórych autach VAG moduł sterujący jest sprzężony z wentylatorem i się nie dobierzeszhenry91 napisał(a):Jestem w stanie to jakoś sprawdzić w warunkach garażowych z miernikiem w ręku??
elPolacco17 napisał(a):U mnie pojawił się podobny problem. Nie zależnie od tego czy przejeżdżam 100 czy 2 km i czy jest włączona klima czy nie to po wyłączeniu silnika włącza sie wentylator i chodzi około 7-10 min. Czy to normalne ? Silnik 1.6 TDI
mczelny2401 napisał(a):elPolacco17 napisał(a):U mnie pojawił się podobny problem. Nie zależnie od tego czy przejeżdżam 100 czy 2 km i czy jest włączona klima czy nie to po wyłączeniu silnika włącza sie wentylator i chodzi około 7-10 min. Czy to normalne ? Silnik 1.6 TDI
Zapewne nie jest to normalne. Podepnij kompa i sprawdź czy nie masz przytkanego filtra dpf lub problemu z jego osprzętem
Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości