Moderator: Moderator LC Team
wesol napisał(a):Nic nie odczujesz. Jedynie co to odrobine wiecej ad blue wciaga.
czytałeś na czym problem polega dokładnie? jak nie to zbliżony problem zobaczysz u siebie w aucie.......odpal swojego klekota i jesli masz jeszcze egra, zrób taki test....włącz grupe 003, przegazuj lekko na początku loga, i loguj i nie dotykaj gazu, min 3 minuty i obserwuj co sie dzieje EGRem po 2 minucie...wesol napisał(a):A tego to nie wiedzualem ze diesle seata nowe nie maja ad blue. To pewnie troszke podmajstrowali parametrami dluzej wtryski otwarte moze deczko cisnienie podniesli.
nie wesoł nie, chodzi o istotę problemu! i nie został naprawiony jak ty to piszesz:wesol napisał(a):No dobra ale to test na jalowych. To chodzi tu tylko o poprawe softu dla jalowych?
wesol napisał(a):To pewnie troszke podmajstrowali parametrami dluzej wtryski otwarte moze deczko cisnienie podniesli.
Pielach napisał(a):Po zrobieniu softu otrzymuje się automatycznie nową gwarancję na egr, chłodnice spalin i dpf.
saszi napisał(a):Aktualizacja nie jest obowiazkowa. Osobiscie nie zgodzilem sie na zmiane oprogramowania u siebie w autach. Nikt sie ze mna nie kontaktowal, nie zapraszal na akcje serwisowe. Zapytania byly w trakcie serwisow w ASO.
mm.max napisał(a):Zawsze możesz sobie zczytać swój stary soft zrobić ekoupdate - spadając im z statystyk że jesteś super poprawiony a później wrócić do starego softu.
miroA3 napisał(a):mm.max napisał(a):Zawsze możesz sobie zczytać swój stary soft zrobić ekoupdate - spadając im z statystyk że jesteś super poprawiony a później wrócić do starego softu.
moze przy serii tak, bo jesli auto bylo " chipowane " to sie nie da
swego czasu chyba Witek R-performance pisal o tym... przy akcji 23Q7dotyczacej normy emisji spalin przy silnikach EA189
Nowy soft producenta zmienia tyle elementow, tak duża czesc oprogramowania, ze fragment softa/ kod odpowiedzialny za " tuning " nie bedzie " wpolpracowal " z reszta i dupa
po aktualizacji softu trzeba pisac nowy program
mm.max napisał(a):Ciekawe jak sytuacja się rozwinie... bo niby chodzą plotki o objęcia sankcjami tych którzy odmówią
mm.max napisał(a):Zawsze możesz sobie zczytać swój stary soft zrobić ekoupdate - spadając im z statystyk że jesteś super poprawiony a później wrócić do starego softu.
zoltaibiza napisał(a):Otóż byłem na przeglądzie teraz w styczniu i gość mi powiedział ( i pokazał ) że wyskakuje mu okienko że nie byłem na akcji serwisowej aby zmienić oprogramowanie.
mm.max napisał(a):Doprecyzowując - byłeś stacji diagnostycznej w ASO Seata ? Czy zupełnie niezależna stacja
zoltaibiza napisał(a):Oczywiście niezależna.
miroA3 napisał(a):zoltaibiza napisał(a):Oczywiście niezależna.
LOL
i na niezaleznej stacji wyskoczylo info po twoim VIN, ze nie byles na akcji wewnetrznej grupy VAG
to jestem w szoku
mczelny2401 napisał(a):Tak masz wpisany nr akcji + naklejka w bagażniku a przynajmniej u mnie tak to wygląda
mczelny2401 napisał(a):Pełną historię serwisowania tylko w ASO można uzyskać
Powrót do VAG - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości