Załączam zdjęcie jak to wygląda z kątowym kabelkiem o długości 20cm co jest sprawdzoną, idealną długością dla standardowej wielkości smartfonów.
Ale np. dla S8+ wygodniejszy może być 25cm.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
marekwar napisał(a):Niedawno była dyskusja na temat kabelków do Full Linka.
Załączam zdjęcie jak to wygląda z kątowym kabelkiem o długości 20cm co jest sprawdzoną, idealną długością dla standardowej wielkości smartfonów.
Jak masz roota i mirror to spokomarekwar napisał(a):Ja w takiej sytuacji nie dotykam smartfona tylko przełączam się na ekranie auta na mirror ekranu telefonu co działa jakbyś wziął go do ręki.
Swatek napisał(a):Jak masz roota i mirror to spokomarekwar napisał(a):Ja w takiej sytuacji nie dotykam smartfona tylko przełączam się na ekranie auta na mirror ekranu telefonu co działa jakbyś wziął go do ręki.na stockowym "nieroocie" niestety nie mam wyjścia
Przy okazji zdjęcie jak wygląda Spotify na ekranie AA Mirror+.Swatek napisał(a):marekwar napisał(a):Niedawno była dyskusja na temat kabelków do Full Linka.
Niestety czasami trzeba podnieść telefon (np. żeby znaleźć album na Spotify), a w takiej sytuacji taki kabel jest za krótki. Ze swojej strony polecam bardziej ~50cm.
Swatek napisał(a):marekwar napisał(a):Niedawno była dyskusja na temat kabelków do Full Linka.
Niestety czasami trzeba podnieść telefon (np. żeby znaleźć album na Spotify), a w takiej sytuacji taki kabel jest za krótki. Ze swojej strony polecam bardziej ~50cm.
Kanisz napisał(a):SPOTIFY to aplikacja ktora działa tak samo na Aa jak i na Mirrorlink występuje w wersji darmowej i platnej oraz uzalezniona jest od wersji aplikacji, polecam ostatnią po aktualizacji. w darmowej mamy sporo bez ograniczeń utworów albumow itd... Ale mamy ograniczone możliwości np nie mozna cofac, w danej kategorii mozna przepuscic tylko 6 utworów później trzeba zmienic katalog lub sluchac co nam aplikacja zaproponuje ale tez sa sposoby zmiany utworów itd... Co pare utworów zalaczaja się reklamy, nie mozemy przewijac utworow ale mozna wybrac z ostatnio sluchanych jeszcze raz... Jest nieźle ale polecam zaktualizować aplikacje do najnowszej wersji.
Natomiast w platnej chyba 10Usd na miesiac wersja Pro, prawie pelny dostęp ale i tak pewnie za cos trzeba dopłacić.
- gdzie zamieszczacie zdjęcia zeby je dodac do postu?
marekwar napisał(a):MarkusD - czy na S9 wchrzaniał ci się na siłę Car Mode i musiałeś go odinstalować?
Apkę LG użyłeś najnowszą ze sklepu czy starą?
Ja mam S8 i nie udało mi się uzyskać w ten sposób mirroringu. Jeszcze gorzej - przestał mi działać Android Auto i musiałem robić wipe telefonu.
marekwar napisał(a):Dzięki. Też tak próbowałem ale chyba nie miałem tyle cierpliwości.
Muszę Cię rozczarować. To jest dokładnie metoda którą użyłem i stosuję. Ponieważ była nieskuteczna ani na S5 ani na S8 musiałem zdecydować się na zrootowanie S5. I tak używałem go tylko jako terminal do Seata.Kanisz napisał(a):Dzieki za podpowiedź wczesniej tez próbowałem z Lg Mirro ale chyba coś zle robiłem albo moj tel Huawei P20lite nie chciał współpracować z Mirrorlink.
Ale jutro zobaczę jeszcze raz..., jak nie to tak jak pisalem wczesniej nie potrzebny jest root tel poniewaz blokowane są funkcje w aplikacji nie tel i tak na XDA dokopalem sie do tematu gdzie samemu mozna zrobic klona aplikacji i pozmieniać w kodzie źródłowym lub isc na skroty i pobrać gotowca na komputer pliczek samowykonywalny ... Exe, ktorym instaluje sie zmodyfikowany pakiet Android auto2. 9 lub 3.0 z Carstream gotowy do użytkowania:
https://forum.xda-developers.com/androi ... l-t3758294
...
jedreg napisał(a):Taka sytuacja, Samsung S9 na androidzie 8.0 z oryginalym softem (nie root-uje bo nowy na gwarancji, korzystam z płatnosci telefonem itp), AA działa ok ale chciałem pełny mirroring. No więc wczytując się w opis tego wątku spróbowałem kombinacji z LG mirrodrive, instalacji car mode (a potem dezinstalacji zeby soft LG zadziałał), rockscout itd. Zgodnie z zapowiedziami wymagane jest kilka prób uruchomienia w odpowiedniej sekwencji by zadziałało. W końcu pojawiło się mirrorowanie telefonu, uruchomiłem różne apki itp. Dźwięk przez BT zadziałał od razu.
Niestety po przedarciu się przez wszystkie te ciernie okazało się, że Google Maps pod odpaleniu i wybraniu celu nie pozwala na wybranie "rozpocznij", de facto żadne przyciski na tej stronie nie reagują. Ale po wycofaniu się do wczesniejszego ekranu wszystko działa normalnie, łącznie ze skalowaniem mapy dwoma palcami itp. Czy to jest jakiś znany problem GMaps / Samsungów? Nikt w tym wątku nie raportował takiego problemu.
marekwar napisał(a):Wypróbuj Button Savior do tego że "ciężko wtedy wrócić".
_arecki_ napisał(a):marekwar, masz chyba optymalne rozwiązanie, które mnie interesuje, umożliwiające korzystanie z naviexpert i yanosika na ekranie multimedialnym.
Mam w związku z tym kilka pytań.
1. Jak wygląda sprawa podłączenia BT głównego telefonu (nie tego S5 służącego za terminal)? Czy S5 też jest/musi być podłączony po BT? Czy podłączenie S5 nie rozłącza głównego telefonu?
2. Jak wygląda kooperacja nawigacji NE/Yan, czy ogólnie AAmirror i połączeń telefonicznych z głównego telefonu? Czy przyjście połączenie telefonicznego nie wyłącza/przerywa nawigacji?
3. Jak wygląda korzystanie z innych źródeł dźwięku podczas używania NE? Czy można słuchać zwykłego radia FM i jednocześnie korzystać z nawigacji? Czy można słuchać spotify/radia internetowego podczas nawigowania NE? Czy komunikaty nawigacji przyciszają, czy wyłączają całkowicie na czas komunikatu inne źródła dźwięku?
4. Czy myślisz, że zostawienie na stałe telefonu terminala w aucie to dobry pomysł (np. gdzieś ukryty, aby nie kusił)? Czy też konieczne jest każdorazowe podłączanie wszystkiego w odpowiedniej kolejności?
Jeśli odpowiedzi na te pytania już się pojawiły to przepraszam, możliwe że coś przegapiłem.
jedreg napisał(a):Google Maps pod odpaleniu i wybraniu celu nie pozwala na wybranie "rozpocznij", de facto żadne przyciski na tej stronie nie reagują.
marekwar napisał(a):Czegoś nie rozumiem. Opisujesz męki aby uzyskać mirroring ekranu poprzez LG Mirrordrive i chcesz korzystać Google Maps?
Przecież bez tych zabiegów (apka LG na Mirrorlink) możesz mieć Google maps bezpośrednio z Android Auto.
jedreg napisał(a):marekwar napisał(a):Czegoś nie rozumiem. Opisujesz męki aby uzyskać mirroring ekranu poprzez LG Mirrordrive i chcesz korzystać Google Maps?
Przecież bez tych zabiegów (apka LG na Mirrorlink) możesz mieć Google maps bezpośrednio z Android Auto.
Możesz nie rozumieć bo nie przedstawiałem całego kontestu "po co chce używać", tylko opis niezbędny do ewentualnej podpowiedzi dlaczego utknąłem z nieklikalnym ekranem
Po prostu chciałem sprawdzić zasadność używania pełnego lustra po to by np. miec dwie apki odpalone równolegle tylko na jednym ekranie - umownie GMaps + Yanosik itp. Ponieważ i tak potrzebny jest kabel (czy to AA czy Mirrorlink) a na nawiewie mam uchwyt na telefon, to dalej mam wrazenie, że szybciej bedzie uzywac AA + co tam sie chce na telefonie. Jedyną lepszą opcją wydaje się AA+root+mirror i dedykowany telefon, ale na razie odpuszczam z tego kierunku.
PS. Poza niepełnym odwzorowaniem zachowania aplikacji (niewyświetlanie dialogów wyskakujących) nie działają też inne rzeczy w mirrorze. Np nie działa Samsungowy gest zmiany jezyka klawiatury (muśnięcie na bok po klawiszu spacji). Nie aktywuje się wprowadzanie głosowe w GMaps.
marekwar napisał(a):1. Podłączenie S5 kablem USB powoduje rozłączenie innego telefonu.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości