Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
GazMajster-G1 napisał(a):Brałbym z radarem , bo to super sprawa. Skrzynie dsg6 były montowane najpierw bo dsg 7 nie były przygotowane do przeniesienia takiej mocy , być może poprawili dsg 7 ( generalnie podobno dsg6 jest mocniejsza,) być może na dsg 7 auto jest minimalnie bardziej oszczędne .
bo ona jest modelowo 2018, a modelowo nowe dsg7 weszło od modelu 2019mczelny2401 napisał(a):To dziwne bo Seat do Cupry Carbon 370 zamontował skrzynię DSG 6
kaCuCh napisał(a):bo ona jest modelowo 2018, a modelowo nowe dsg7 weszło od modelu 2019mczelny2401 napisał(a):To dziwne bo Seat do Cupry Carbon 370 zamontował skrzynię DSG 6
Ale w Leonach nie były.Limak9 napisał(a):kaCuCh napisał(a):bo ona jest modelowo 2018, a modelowo nowe dsg7 weszło od modelu 2019mczelny2401 napisał(a):To dziwne bo Seat do Cupry Carbon 370 zamontował skrzynię DSG 6
Wcześniej już były w golfach te skrzynie montowane DQ380 i DQ381 w 4Drive
GazMajster-G1 napisał(a):ma ktoś tabele z przełożeniami tych skrzyń w leonie ?
dla ciekawych : https://forum.vw-passat.pl/topic/58186- ... g6-a-dsg7/
-- 15 lutego 2019, 01:54 --
czy ten model jest po liftowy , czy przed liftowy , a jaka jest skrzynia ?
https://allegro.pl/ogloszenie/seat-leon ... 7843342839
Kanisz napisał(a):Cupra ST370 carbon to model MY18 z DSG6 tuningowana przez ABT
GazMajster-G1 napisał(a):podobno w dsg7 nie ma już mechanicznej blokady mechanizmu różnicowego .
GazMajster-G1 napisał(a):idąc tym tokiem rozumowania -można by pewnie na paliwie modelarskim mieć spokojnie 1200KM
rozmowa jest o dsg6 vs dsg7 , nie mam wyrobionego zdania ale liczę na konstruktywną dyskusję . ktoś potrafi podać przełożenia tych skrzyń w seacie leonie cupra.
podobno w dsg7 nie ma już mechanicznej blokady mechanizmu różnicowego .
KriSSo napisał(a):Kanisz napisał(a):Cupra ST370 carbon to model MY18 z DSG6 tuningowana przez ABT
Gdzie to znowu wyczytałeś? Silnik i napęd jest z wersji 300, seryjnej. Dołożony jest po prostu box, hamulce, wydech i kilka dodatków stylistycznych. Nic tu ABT w skrzyni nie grzebał.
sql napisał(a):To ja mam pytanie w temacie. Jak oglądam filmiki na yt, to (zwłaszcza z LC) przy zmianie biegów leci taki podpierd.
sql napisał(a): a ja mam DSG7 i ta może już takich gazów nie ma.
sql napisał(a):300km teoretycznie też (na zegarach wyświetla chwilową moc)
czapel napisał(a):st ma inny wydech i tam w serii nie ma pierdow.
miroA3 napisał(a):ty tak powaznie ?
miroA3 napisał(a):a naklejce we wnece kola zapasowego masz kod silnika, pomijajc cale wypoazenie po VIN
dla modelu 2019 silniki to DNUE 300PS i DNUC 290PS , produkcja od 09/2018 >>
moim zdaniem te D maja GPF, na 100% tez do sprawdzenia po VIN
teoretycznie ciagle w produkcji jest seria C, CJXC ( 300 ) CJXH ( 290 ) CJXG ( 310 ) , ale...
sql napisał(a):Czemu uważasz, że tam mogą być wyświetlane bzdury?
miroA3 napisał(a):wydawalo mi sie niepowazne sprawdzanie ile auto ma mocy po tym co wyswietla na zagarach
po to jest najbardziej wiarygodne zrodlo, czyli VIN auta
servo napisał(a):Sprawdzanie ile auto ma mocy po VIN jest niepoważne
servo napisał(a):Od tego jest hamownia.
servo napisał(a):A zegary podają iloraz zadanego momentu obrotowego, obrotów i skalara albo biorą procentowe obciążenie silnika i interpolują teoretyczną moc maksymalną.
jedreg napisał(a): i niezmieniona (względem starszego modelu) moc.
sql napisał(a):- DNUE
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości