Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
feels3 napisał(a):Ja nie dawno zamontowałem Ferodo Racing DS 2500, na codzień dobre wrażenie robią, choć zimne ciut gorzej łapią niź seria, po rozgrzaniu bdb, mają dużo wyższą temp pracy, więc spodziewam się lepszej wydajności przy ostrzejszej jeździe. Jade za 2tyg na tor do Kielc, dam znać jak się spiszą.
esde napisał(a):Ja miałem Juridy albo Pagidy w serii, teraz nie pamiętam które dokładnie. DS2500 dla naszych hamulców nie mają homologacji drogowej, tak tylko piszę, jakby miało to dla ciebie znaczenie.
Lewian napisał(a):Nie dowiesz się jakie był oryginalnie w Twoim aucie bo to tajemnica handlowa, jednego możesz być pewien - na pewno nie ATE
Wiem, że jakiś czas temu ktoś tu podpytywał o tarcze 370mm do Cupry i był temat, że niebawem się pojawią w ofercie Zimmermann także informuje, że już się pojawiły, w razie pytań zapraszam na PW.
Lewian napisał(a):Z tego zdjęcia nie odczytasz na pewno kto je wyprodukował
Lewian napisał(a):Każde cywilne parametry będą miały te same bo muszą być zrobione zgodnie z normami, które określa producent auta/konstruktor układu hamulcowego
A jeśli chcesz konkretną poradę to Ferodo
Lewian napisał(a):Nie ma różnych twardości jeżeli mówimy o klockach cywilnych także bez stresu
to prawda, to były jedyne firmowe tarcze, które mi się pogięły pomimo tradycyjnie delikatnego użytkowaniamistrzunio napisał(a):Krzyzak, piszesz już w któryś raz na forum o zimmermannach, że nie polecasz.
adrusek napisał(a):timmy,
Faktycznie nie masz czasu bo według katalogu wybrałeś klocki do caddy...
A tu poprawne
https://www.iparts.pl/czesc/klocki-hamu ... tml#100030
VelCupra napisał(a):Chłopaki, ponawiam temat. Czeka mnie wymiana klocków, mechanik mówi, żeby iść w oryginały. Szukałem opinii w necie, ale w tych różnicach zdań nie da się połapać. Potrzebuję porady jasno i na temat. Znalazłem na yt coś takiego https://youtu.be/Gaaou2PAryc i poważnie zastanawiam się nad oryginałami. Nie przepłacę?
dzwon napisał(a):Jak klocki, to Breck, komplet z tarczami, bo są najlepiej dopasowane. Kupiłem kilka dni temu i teraz mają fajny konkurs, Seat do wygraniaxxxx
np. u mnie się pokrzywiły, po 3 miesiącach, kolejne 2 zajęły przepychanki o zwrot pieniędzy z tytułu gwarancjiPodkopnik napisał(a):Chodzą opinie że zimmermay się krzywią.
Podkopnik napisał(a):Chodzą opinie że zimmermay się krzywią. Zapomniałem dodać że jeżdże agresywnie głównie po mieście trasy też ale rzadziej. Często hamuję ostro. Nie chcę nic sportowego bo czasem nie ma gdzie rozgrzać w mieście całego zestawu.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości