Zawias standard ale jest spoxx
Jakby ktos chciał podobne Fele to te borbety fajnie z Leonem współgrają
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dżordżu napisał(a):1. Fabryczna felga jest węższa - 7J - a nowa będzie 8J. Czy bezpiecznie jest naciągać oponę 225 na felgę 8J? Różne tabele podają że mieści się to w dopuszczalnym zakresie, ale nigdy się w to nie bawiłem i nie wiem czy to już skrajność czy faktycznie jeszcze będzie ok.
Norbertoo napisał(a):kondziow, Superprzypomnę się na priv po świętach.
Miguel07 napisał(a):Otwór centrujacy nie ten
ramzei napisał(a):dżordżu napisał(a):1. Fabryczna felga jest węższa - 7J - a nowa będzie 8J. Czy bezpiecznie jest naciągać oponę 225 na felgę 8J? Różne tabele podają że mieści się to w dopuszczalnym zakresie, ale nigdy się w to nie bawiłem i nie wiem czy to już skrajność czy faktycznie jeszcze będzie ok.
Przechodziłem identyczny dylemat, też przeszedłem na felge 8j ET45 i chciałem kupić opony 235... nie chcieli mi nawet ich sprzedać, tłumacząc, że to nie jest homologowany rozmiar dla seata leona 5f... Widze, że jesteś zainteresowany felgami bardzo podobnymi do ORI z Golfa VII GTI/R takie ja kupiłem "używki" Warto poszukać ORI na allegro, będziesz miał spokój, że nie będą homologowane do do leona![]()
viewtopic.php?f=91&t=65535
Razer89 napisał(a):Może ktoś mi jasno napisać jakie parametry mają felgi stalowe 17 do seata leona 5f 2014r właśnie kupiłem ten samochód ale bez drugiego kompletu kół. chce kupić 4 nowe felgi stalowe 17" do tego modelu
czechu77 napisał(a):W Leonie 5F stalówki kończą się na rozmiarze 16". 17" i większe tylko alu
Razer89 napisał(a):Może ktoś mi jasno napisać jakie parametry mają felgi stalowe 17 do seata leona 5f 2014r
trip666 napisał(a):@19dawid91 jakie parametry felg i opon? to sa 17"?
To ja się jeszcze dopytam o to jakie śruby dobrałeś do tych felg? Chodzi mi o długość gwintu.19dawid91 napisał(a):Dokładniej to Borbet Y 17" 7,5 et45 i na to opona 225/45.
flatline napisał(a):To ja się jeszcze dopytam o to jakie śruby dobrałeś do tych felg? Chodzi mi o długość gwintu.19dawid91 napisał(a):Dokładniej to Borbet Y 17" 7,5 et45 i na to opona 225/45.
piorun napisał(a):Kiedyś się zastanawialem na podobnymi od VW z ET33 i pytałem na forum, ale odradzali...
Szlachta napisał(a): o średnicy 18 cali i szerokości 8.0.
Galad napisał(a):Hej, w swoim FR ST z 2015 rozważam momo revenge 18'.
Niby 'seria' to 7,5x18 ET51,
Natomiast momo jest 8x18, różne ET(od 30 do 50) i dużo większy otwór centralny 60mm i większy.
Czy te felgi mają jakąś wersję pasującą do Leona? Wg strony momo, pasują z et 45 i 50, ale które lepsze?
Opony do tego 225/40?
ramzei napisał(a):Szlachta napisał(a): o średnicy 18 cali i szerokości 8.0.
Homologowana wielkość opony na 18" to 225 na 8J nie ma w ogóle rantu... Najpoprawniej szukać 7.5J i ET51
Szlachta napisał(a):Właśnie zależy mi na tej szerokości
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość