Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
To juz od kilku lat wiadomo, by domykac z pilota musisz zamontowac alarm z funkcja domykania i wtedy to spiac razem i dziala z pilota ale od alarmu.W kwestii informacyjnej:
oficjalnie mogę oznajmić wszem i wobec, że nie ma możliwości ustawienia modułu komfortu, by ten domykał szyby z ori pilota.
vitek777 napisał(a):no ja własnie tak mam tylko ze nie z pilota tylko z alarmu i jak to zrobic zeby z pilota było przy kluczykuw serwisie to zrobia
cupra 2 napisał(a):początkowo mówili mi że się nie da że trzeba pilot z alarmu i wtedy bedzie grało, ale pojechałem do zaprzyjaźnionego elektryka i 5,5 godz i mu się udało
colin23 napisał(a):cupra 2 napisał(a):początkowo mówili mi że się nie da że trzeba pilot z alarmu i wtedy bedzie grało, ale pojechałem do zaprzyjaźnionego elektryka i 5,5 godz i mu się udało
czyli jednak się daA na spotkaniu w czeladzi właśnie kto mówił że tak miał? Obi? Więc skoro ktoś ma coś takiego nie mając alarmu to chyba się da
DWitek napisał(a):Być może wymiana samego modułu komfortu na taki co ma tą funkcję pomoże, ale to już jest zdecydowanie nieopłacalne.
colin23 napisał(a):DWitek napisał(a):Być może wymiana samego modułu komfortu na taki co ma tą funkcję pomoże, ale to już jest zdecydowanie nieopłacalne.
Czyli mamy odpowiedź. Skoro są różne moduły komfortu to dlatego u niektórych domykanie można było ustawić a u niektórych nie. A jak sprawdzić rodzaj modułu?
colin23 napisał(a):DWitek napisał(a):Być może wymiana samego modułu komfortu na taki co ma tą funkcję pomoże, ale to już jest zdecydowanie nieopłacalne.
Czyli mamy odpowiedź. Skoro są różne moduły komfortu to dlatego u niektórych domykanie można było ustawić a u niektórych nie. A jak sprawdzić rodzaj modułu?
Obi napisał(a):nixu, ory leon w wersji z domontowanym alarmem z http://www.foxalarm.pl/ do ktorego mozna bylo dokupic dodatkowy modul domykajacy szyby, skonczylo sie ze na przegladzie elektryk poszedl do samochodu na doslownie 3 minuty i bylo zrobione, jak zapytalem co zrobil to dostalem odpowiedz ze przeprogramowal modul komfortu a cacko z foxa mam sobie darowac, dostalem na FV dopisek o programowaniu i 50 zł brutto - nie upieram sie ze zrobil to co powiedzial, wiem tylko ze to dzialalo i to z powodzeniem, oryginalnie przytrzymujac kluczyk w zamku moglem opuscic lub podniesc wszystkie szyby w drzwiach - to chyba ma kazdy leo z elektrycznymi szybami ..., tyle w temacie
Robal napisał(a):Oooooo, mnie wlasnie interesuje to skladanie lusterek po zamknieciu auta. Jak juz to bedzie u ciebie hulalo to daj znac, bylbym chetny na taka modyfikacje
Nie no nie mow ze Szybkie Seaty maja z tym problem, kurcze zdejme moc w ciagniczku, fakt rwal na kolo ale on ma tylko 14 Kw a lusterka wywalilem po miesiacu bo sie nie zbieral , myslalem, ze opor jest za duzy, nie byly ogromne zwykle male ale roznice wyczulem od razu szedl jak przecinak wyprzecilem żabe, ktora dawala mi sie we znaki przez kilka ostatnich tygodni, cwana bestyja latala bokami, bylem cwanszy dostala baty zlamala noge i musialem zaplacic za jej ubezpieczenie w NFZ - jak to mowia Polak mądry po szkodzie a moglem ja rozjechac.Tez sie nad tym zastanawialem ale podobno szybko silniczki padaja... ale lanS jest
Tonny S napisał(a):colin23, michał kozak, bez przesady tak zle nie bylo w koncu zaliczylem killa na zabie![]()
A kasa na film z Kielc tez przepita
BTW tak dziala na mnie slowo lan's
nixu napisał(a):Sorry, Tonny.. ale poza napinka i lanS-em to nie widze innych powodow by skladac je z alarmem.. rownie dobrze mozna zrobic to za pomoca pokretla i nie mow ze to duzo roboty!
Tonny S napisał(a):nixu napisał(a):Sorry, Tonny.. ale poza napinka i lanS-em to nie widze innych powodow by skladac je z alarmem.. rownie dobrze mozna zrobic to za pomoca pokretla i nie mow ze to duzo roboty!
Roboty nie ale majac milion spraw na glowie nie mysle wcale o lusterkach zostawiajac auto na parkingu a dzwi zawsze zamykam.
No dobra,ale może byś napisał jak to zrobićmojomax napisał(a):Koszt - sześciopak, a ile frajdy
marcus415 napisał(a):szesciopak ale chyba wódkislyszalem ze sa w sprzedazy w cenie okolo 100zl wtyczki ktore sie podlacza pod zlacze diagnostyczne i po okolo 3 min szybki dzialaja z pilota.
Videlec napisał(a):czemu przednia nie otwiera sie do konca??
BoRaS napisał(a):Otwiera sie jesli dluzej przytrzymasz przycisk na pilocie...
Przynajmniej tak jest w Leo II
michał kozak napisał(a):bo tak jest w Leo II , w Leo I tego nie było
mojomax napisał(a):Działa to dokładnie tak:
Jeśli po zamknięciu drzwi pilotem wciśniesz i przytrzymasz przycisk zamykania - szyby będą domykały się tak długo jak będziesz trzymał ten przycisk
Jeśli po otwarciu drzwi pilotem wciśniesz i przytrzymasz przycisk otwierania na pilocie - szyby będą otwierały się tak długo, jak długo będziesz trzymał ten przycisk.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość