Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

usterka lampy Full Led 5f

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

usterka lampy Full Led 5f

Postprzez Raziel1988 » 11 czerwca 2019, 08:45

Witam forumowiczów. mam mianowicie takowy problem z full ledami przed lift, jeden z reflektorów (lewy od strony kierowcy) podczas przełączania się na światła mijania gdy dochodzi do autopoziomowania lewa strona odmawia posłuszeństwa (takze jazda w nocy całkowicie odpada :( ). Czy ktoś z was miał podobny problem? wiem ze był osobny watek odnośnie źle samopoziomujących się ledow ze lewa strona świeciła niżej. u mnie lewa strona świeci dosłownie pod maskę wiec nie wiem czy będę musiał cały reflektor wymieniać czy da się wymienić np silniczek od poziomowania ewentualnie jakiś moduł. W ASO powiedzieli mi podczas sprawdzania lampy ze jak znajda czas żebym mógł podjechać to mi to dok sprawdza czy da się to rozebrać czy nie i wtedy ewentualnie czekać na nowa lampę.
Pozdrawiam:)
Raziel1988
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon FR
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: usterka lampy Full Led 5f

Postprzez mm.max » 13 czerwca 2019, 08:44

Skontaktuj się z Axee http://leonclub.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=5625 pewnie to ogarnie a jest z Twoich okolic.
Bez porządnej diagnostyki nie wiadomo na czym polega problem,
Być może problem z wiązką poziomowania, wystarczy jeden PIN bez styku i już dzieją się jaja.
Być może sterownik poziomowania świruje i trzeba mu flesha strzelić
Silniczek raczej niewymienialny - bo już do tego się kiedyś przymierzałem i bez ingerencji w obudowę reflektora ciężko go wyrwać.
Układ sterownia poziomowaniem jest dość prosty przez co jest raczej naprawialny. W lampach przed liftem nie ma żadnych modułów w lampie odpowiedzialnych za poziomowanie.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie