Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Malowanie tylnych lamp

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Malowanie tylnych lamp

Postprzez eeXt » 27 października 2019, 21:57

Cześć, mam rozkminę, w jaki sposób pomalować tylne lampy w sposób jak w załączniku? Wyjąć, zakleić światła cofania i kierunkowskazy, walnąć sprayem do lamp parę warstw, później ostatnią pomalować jeszcze cofania i kierunkowskazy, żeby wyglądały na lekko dymione, jak w załączniku a na sam koniec jakimś bezbarwnym?
https://imgur.com/a/YOcbtSe
eeXt
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: LEON 1M
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Re: Malowanie tylnych lamp

Postprzez platinet » 28 października 2019, 11:47

Takie cuda to robiło się 20 lat temu, jak zatrzyma Cię drogówka to po dowodzie.
platinet
Stella +
Stella +

Auto: Seat toledo II

Postprzez eeXt » 29 października 2019, 17:40

platinet napisał(a):Takie cuda to robiło się 20 lat temu, jak zatrzyma Cię drogówka to po dowodzie.

duzo osob takie swiatla ma i dają rade ;p Pytam raczej o sposób wykonania, a niekoniecznie konsekwencje :D
eeXt
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: LEON 1M
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez chlorek » 30 października 2019, 08:20

Ja malowałem czarnym lakierem.
platinet napisał(a):Takie cuda to robiło się 20 lat temu, jak zatrzyma Cię drogówka to po dowodzie.

Gdzie to przeczytałeś?. Z przednimi światłami się zgodzę ale z tylnymi mogą ci naskoczyć. Nie ma nigdzie przepisu który zabrania. Światła mają dawać barwy ujęte w ustawie - mają być widoczne.
Gdzieś kiedyś i nawet na forum opisywałem że jest przepis UE który niby zabrania ale ja pod długich wertowaniach ledwo go znalazłem a co dopiero Policjant który nie zna wszystkich przepisów w PL.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez platinet » 31 października 2019, 08:28

chlorek napisał(a):Ja malowałem czarnym lakierem.<br data-default-fontsize="10px" style="font-size: 12px !important;">
<br data-default-fontsize="10px" style="font-size: 12px !important;">Gdzie to przeczytałeś?. Z przednimi światłami się zgodzę ale z tylnymi mogą ci naskoczyć. Nie ma nigdzie przepisu który zabrania. Światła mają dawać barwy ujęte w ustawie - mają być widoczne.<br data-default-fontsize="10px" style="font-size: 12px !important;">Gdzieś kiedyś i nawet na forum opisywałem że jest przepis UE który niby zabrania ale ja pod długich wertowaniach ledwo go znalazłem a co dopiero Policjant który nie zna wszystkich przepisów w PL.

To pomaluj i jeździj to się przekonasz, homologacja nie obejmuje malowania sprayem, jak by tak wszyscy robili co im się widzi to by dopiero był sajgon, ale każdy odpowiada za swój pojazd.
platinet
Stella +
Stella +

Auto: Seat toledo II

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat