Moj Leon ma przejechane 52 tys km ktore zrobilem w Szwajcarii (drogi bez dziur). W Polsce bylem sprawdzic go na stacji diagnostycznej i amortyzatory tyl wyszly mi po 21%

Pozdrawiam
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
MarkusD napisał(a):Fr jest m.in. 15mm niższy, znowu Xperiens jest 15mm wyższy od zwykłej wersji...
Matador napisał(a):MarkusD napisał(a):Fr jest m.in. 15mm niższy, znowu Xperiens jest 15mm wyższy od zwykłej wersji...
Dokładnie, można jeszcze dodać że Cupra z DCC jest niższa o 25mm w stosunku do wersji zwykłej, oraz to że oprócz różnic w prześwicie między wersjami, są też większe kąty pochylenia kół i wyprzedzenia sworznia zwrotnicy..
MarkusD napisał(a):im niższe tym twardsze
mczelny2401 napisał(a):FR jest niższy i twardszy ale nie wiem czy to kwestia samych sprężyn czy również amortyzatorów
verton91 napisał(a):Mi też mówili, że wszystko fabryka![]()
linka nie ma co podawać, bo kupiłem sprężyny używane na allegro.
Ale kupiłem te - 5Q0 511 121 EC - pasują do FR'ki z belką z tyłu, czy pasują do FR z multilinkiem, nie wiem.
verton91 napisał(a): bilsteina bym odradzał, kupiłem komplet, pukały od nowości na wybojach.
verton91 napisał(a):tylne pukały od nowości, przód jest do dziś ok.
PiotrekG napisał(a):Na pierwszy montaż chyba szedł Sachs, może w tym kierunku zrobić zakupy,
Jako ze mam FR to brać te do zawieszenia sportowego czy do standardowego w zupełności wystarczy podobnie jak w bilstein b4 i b6 zastanawia mnie jaka jest różnica w jeździe
Dla pewności ogarnę ta wymianę razem ze sprężynami, mocowaniami i odbojami
Może ktoś jezdzi od autem od nowości i kojarzy ile wytrzymały amorki na tyle te z pierwszego montazu
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości