Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kowal16 napisał(a): już nie występuje ten problem
Matador napisał(a):No.. ja jeżdżę właśnie takim ST z 1.2TSI 110KM
Jeżdżę dosyć energicznie, nie mam najmniejszego problemu z dynamiczną jazdą w mieście,
wyprzedzaniem na trasie, czy sprawną jazdą na autostradzie.
Tyle, że ja już się swoje najeździłem,
nie muszę cisnąć 200km/h i nie mam kompleksów, jak 200 czy 300 konna gablota przemknie obok.
Z tą trasą też bym nie demonizował,
zdarzyło mi się robić ponad 2 tys km w jedną stronę,
jednym ciągiem (pomijając przerwy na tankowanie itp)
i w tym układzie to ja byłem najsłabszym ogniwem, a nie silnik![]()
To co na pewno się odczuwa to obciążenie,
przy 5 chłopa, po 100kg wagi każdy i gratach w bagażniku,
jest już wyraźnie słabiej,
kwestia kto i jak użytkuje..
Vampire1984 napisał(a):... lubia twardo sztywnie i szybciej smignac przez zakret gdzie inni odejmuja gazu a Leon przyspiesza...
Przed zakupem porównywaliśmy w jeździe różne auta i Leon wyraźnie lepiej trzymał się drogi niż Golf - a oba były nowe z Motorpolu. (może to kwestia opon, może masy, może zestrojenia zawieszenia?) Tak samo lepiej wypadł niż kilka innych aut (Renault, Toyota, Ford, Lexus). Faktem jest, że Leon był 1.8 więc miał wielowahacz i FR - więc nieco sztywniejszy.karlos napisał(a):Bo na pewno focusy i golfy na wielowahaczu nie są wolniejsze w zakręcie w przeciwieństwie do niespokojnej belki.
karlos napisał(a):.
Idź ty lepiej ze swoją Cuprą na hamownięMorano napisał(a): Wysiadam z Cupry do 110 konnego Leona i prawie nie brakuje mi mocy
A przy 450kM nie bierzesz poprawki ?servo napisał(a):Idź ty lepiej ze swoją Cuprą na hamownięMorano napisał(a): Wysiadam z Cupry do 110 konnego Leona i prawie nie brakuje mi mocyJa mam obecnie 3 auta - 450KM, 370KM i Leona 180KM (do miasta). Przy każdej przesiadce w dół czuję wyraźnie braki w mocy. Leon z jedną osobą - jakoś jedzie (szczególnie w mieście), ale w trasie to już trzeba brać duża poprawkę przy wyprzedzaniu i brak mocy boli, bardzo boli
Na co poprawkę, kiedy 450KM to "stan normalny" i późniejsze poprawki bierzesz właśnie względem niego? Co do ilości pasażerów: przy normalnej jeździe i sedanie 450KM - praktycznie nie ma różnicy, czy jedziesz sam, czy z 3 osobami.szczepan napisał(a):A przy 450kM nie bierzesz poprawki ?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości