Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 2 - składanie lusterek elektrycznych

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon 2 - składanie lusterek elektrycznych

Postprzez Konek89 » 30 grudnia 2019, 20:28

Witam. Małym wstępem, przejrzałem bardzo dużo postów na temat problemu ze składaniem lusterek elektrycznych i niestety nie znalazlem czegoś co przytrafiło się mi. Zatem zacznę, kupiłem leonka 2 w sierpniu tego roku, od razu chciałem wszystko posprawdzać, potestować i...lusterka. Na początku w ogóle się nie składały, ledwo co drgały. Po wyczyszczeniu z piasku, spryskaniu WD40 i delikatnej pomocy ręką zaczęły powoli chodzić. Doszliśmy do problemu, teraz chodzą za bardzo...jak mam złożone lusterko i chce je rozłożyć to przechodzi miejsce gdzie powinno się zatrzymać i idzie "w dół". Próbowałem już je delikatnie "złamać" i elektrycznie złożyć/rozłożyć, ale caly czas się kręcą o 180° oba. Jedyny sposób to recznie zatrzymać oba jednocześnie przy rozkładaniu w odpowiednim miejscu...

Macie jakiś pomysł na to? Jest tam jakiś plastik, który zatrzymuje lusterko w odpowiednim miejscu, a który mógł się urwać?

Męczę się z tym już 5 miesięcy. Po prostu nie składam lusterek, ale sam fakt, że mi to nie działa mnie denerwuje. Dzięki z góry za podpowiedzi.
Konek89
Stella
Stella

Region: świętokrzyskie
Auto: Leon 2
Silnik: benzyna 1.6 8V

Reklama

Re: Leon 2 - składanie lusterek elektrycznych

Postprzez Tracer2 » 31 grudnia 2019, 06:50

Miałem ten sam problem z jednym prawym w polifcie. I też mi pomogło WD40 ale bez pomocy ręcznej. Nawet sobie za ok 99PLN kupiłem na Allegro takie lusterko jako dawce ale na razie go nie rozbierałem. Może tam jest jakiś styk , który daje sygnał do stopu silniczkowi lusterka i zaśniedział ? Jak wróce do PL to tam zajrzę . 8)
Leon II 1,6 CAYC 147 KM by Vtec, prowadzi WAZE i AM XL 6.25 , VW Caddy SDI 1,9 KAT
Tracer2
FR
FR

Region: mazowieckie
Auto: Leon II TDI
Silnik: CDLD 2.0

Postprzez Konek89 » 31 marca 2021, 17:41

Super, dzięki za odpowiedź. Napisz proszę jak Ci poszło. Ja już nie mam pomysłów, a nie chce na darmo rozbierać lusterka na części pierwsze jak nie mam z czym zamienić. Pozdro.

-- 31 marca 2021, 18:41 --

Siemka, odświerzam bo dalej sobie nie poradzilem z tymi lusterkami...ma ktoś może jakieś info?
Konek89
Stella
Stella

Region: świętokrzyskie
Auto: Leon 2
Silnik: benzyna 1.6 8V

Postprzez _carlos- » 4 kwietnia 2021, 21:34

Ile przewodów idzie do lusterka?
_carlos-
TopSport
TopSport