Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Cześć,piorun napisał(a):Ja mam box'a Norauto, uważam, że świetny stosunek jakości do ceny a sam montaż zajmuje dosłownie chwilę.
Maciek_071 napisał(a):poza tym Wingbary nie są wcale takie ciche, a jeśli się zapomni o założeniu zaślepek to jest masakra.
ja jestem prawie pewien że te 12 lat temu boxy dla NorAuto robił MontBlanc. Ale to raczej nie Chińszczyzna tylko któryś ze znanych producentów bez znaczka po prostuMaciek_071 napisał(a):nawet słyszałem, że robi je firma Thule, ale to nic pewnego
darek04 napisał(a):- AGURI RUNNER II
darek04 napisał(a):Witam, szukam belek do leona St z przeznaczeniem do przewożenia rowerów 3-5 razy w roku. Biorę pod uwagę 3 opcję
- używane ale w dobrym stanie oryginalne belki Seat (odstrasza mnie fakt że są stosunkowo wysokie)
- AGURI RUNNER II
- thule wing bar (tutaj cena jest około 3 razy wyższa od poprzednich)
Ktoś coś doradzi?
darek04 napisał(a):Witam, szukam belek do leona St z przeznaczeniem do przewożenia rowerów 3-5 razy w roku. Biorę pod uwagę 3 opcję
- używane ale w dobrym stanie oryginalne belki Seat (odstrasza mnie fakt że są stosunkowo wysokie)
- AGURI RUNNER II
- thule wing bar (tutaj cena jest około 3 razy wyższa od poprzednich)
Ktoś coś doradzi?
Wielkie dzięki za fotkęLasin napisał(a):Ja także mam Bermude 300, jest to krótszy model bo 175 cm. Pojemność 400l na razie wystarcza.
Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
sarius napisał(a):Jesteście zadowoleni? Zastanawiam się teraz, czy warto kupować thule.
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
Bermude z Norauto to też Hapro. Jest taka informacja nawet na stronie Norauto. Przy moim wykorzystaniu tj. belki cały czas na dachu (rowery) a box 2-3 razy na rok, to zestaw Atera +Bermude sprawdza się b. dobrze. Rowery wożę w Mont Blanc Barracuda. Taki mix mamzgrzyt napisał(a):Jeśli ktoś szuka sensownego boxa w niezłych cenach to seria Traxer InterPacka jest godna polecenia - właściwie są to boxy marki Hapro z nalepkami InterPacka.
poli_x napisał(a):Co polecacie na transport rowera?
Prawda, też przez lata jeździłem z bagażnikiem na hak i same plusy. Niestety na swojego Leona nie mogłem założyć, o czym pisałem wcześniej ponieważ ASO groziło mi utratą gwarancji.sql napisał(a):Jeździłem z rowerami i bagażnikiem dachowym, jeździłem z bagażnikiem na hak. Niebo a ziemia. Sam bagażnik niewiele na hałas (i spalanie) wpływa - rowery wpływają. Lepszy bagażnik (niezależnie, czy dachowy, czy hakowy), to wygodniej, łatwiejszy i pewniejszy montaż i to w zasadzie wszystko.
Przy bagażniku dachowym podróżowanie normalnym tempem (130-140/h), to wir w baku - w przypadku bagażnika na hak spalanie niewiele odbiega od tego na czysto. Również montaż jest 10x szybszy i łatwiejszy.
Zdecydowanie polecam hak zamiast dachu!
U mnie w ASO wyszło ponad 4500 za bagażnik na hak, dlatego kupiłem stalowe belki Thule i aluminiowe uchwyty po sezonie w promocji za pół ceny. Bagażnik używam 1-2 razy w roku.karpiuldz napisał(a):Wiem, że na hak bagażnik jest najlepszy jednak jak się zorientowałem to wydatek min 4000zł a w ASO sam hak tyle kosztuje. Więc na max 2 wyjazdy z rowerem w roku to lekka przesada. Chyba nie będę kombinował i pójdę w Thule...belki i uchwyty do rowerów można sobie później zostawić przy zmianie auta a kupi się tylko mocowania do relingów.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość