Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
myszazwc napisał(a):Wszystko się da
Suraaaj napisał(a):https://www.youtube.com/watch?v=nfZ_B-HEbZg
https://www.youtube.com/watch?v=KXiqfjser5s
https://pl.aliexpress.com/item/2x-OEM-for-VW-Jetta-Passat-B7-Bettle-Eos-Golf-6-MK6-Tiguan-Skoda-Windshield-Washer/32818044133.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.543f5c0fGDaCMg
hej hej, Dziś dotarły do mnie mgiełki z ali. Przekładka 5 minut, wszystko spasowane bardzo dobrze, wchodzi z wyczuwalnym oporem. Róznica względem fabrycznych kosmiczna. Pokrywają całą szybę. Przy 120 działają poprawnie. Porównując z audi bo z takimi miałem styczność niewiele odstają, ale w tej cenie poniżej 50 zł daje mega okejke. Polecam
leshnikov napisał(a):Kupiłem w ASO Audi:
1 x 4G8955987A - podgrzewana dysza lewa
1 x 4G8955988A - podgrzewana dysza prawa
W sumie 130 zł brutto.
Spryski założone na swoje miejsca (lewy i prawy) zostawiały środek szyby lekko suchy i trochę dawały na boki samochodu. Zamienione miejscami dają większość płynu idealnie na środek szyby i TROCHĘ na boki szyby. Jedno psiknięcie i szyba umyta.
Ja wiem ze ta są tylko 2 wtyczki, 2 przewody itdTomektr napisał(a):pajda_SM, 226zl za dwie wtyczki i dwa przewody![]()
jeden przewód do masy a drugi do getwaya pod kierownicę. Dwie wtyczki w ASO to jakieś 36zł, 5 pionów 3zł, przewody z 10zł, jakś taśma co daje ~60zł Zapomniałem o browarach
Trzeba wyszperać tylko kodowanie w internecie.
Kryki88 napisał(a):Jak najszybciej sprawdzić czy dysze są podgrzewane ? Czy może lepiej będzie poprostu otworzyć maskę i zajrzeć w dysze czy są do nich wpięte wtyczki ?
Gdyby się okazało, że nie mam podgrzewanych dysz to czy w takim przypadku dysza z podgrzewaniem z A7 będzie pasowała ? czy muszę kupić tylko takie bez podgrzewania ?
mczelny2401 napisał(a):
Również miałem ochotę na zakup tych dysz ale po przeczytaniu opisu aukcji i komentarzy okazuje się że to pseudo mgiełki![]()
https://allegro.pl/oferta/dysza-spryski ... 9211090900
trezor napisał(a):mczelny2401 napisał(a):
Również miałem ochotę na zakup tych dysz ale po przeczytaniu opisu aukcji i komentarzy okazuje się że to pseudo mgiełki![]()
https://allegro.pl/oferta/dysza-spryski ... 9211090900
Jeśli chcesz mgiełki to musisz kupić ze skody octavii. W A7 są "hybrydy". Mgiełka daje mało wody i mimo, że równo pokrywa szybę (ładnie to wygląda), to nie zawsze wystarcza by umyć szybę od razu. Te z A7 są połączeniem mgiełki z punktowymi - pokrywają dobrze szybę dając dużo wody. Wygląda to może gorzej, ale działa bardzo skutecznie.
Kryki88 napisał(a):Czy wiadomo kiedy podgrzewanie dyszy uruchamia się ? Czy to zależy od temperatury na zewnątrz i uruchamiają się automatycznie ? czy poprostu trzeba włączyć np podgrzewanie lusterek, aby dysze również się podgrzewały ?
michuFR napisał(a):Które brać najlepiej te dysze? Te hybrydy, czy szukać typowych mgiełek z Octavii jak pisze trezor? Fabryczne punktowe mam podgrzewane.
verton91 napisał(a):Ja mam te z octavii, 100% mgiełkowe, i mimo zamian lewa z prawą, regulowań wysokości nadal 2 miejsca często pozostają niedomyte, o jezdzie z prędkością powyżej 120km/h nie wspominając, bo wtedy spryskiwacze bardziej myją ramiona wycieraczek i dół szyby niż cokolwiek innego
Mario Falkon napisał(a):mam to samo
Mario Falkon napisał(a):verton91 napisał(a):Ja mam te z octavii, 100% mgiełkowe, i mimo zamian lewa z prawą, regulowań wysokości nadal 2 miejsca często pozostają niedomyte, o jezdzie z prędkością powyżej 120km/h nie wspominając, bo wtedy spryskiwacze bardziej myją ramiona wycieraczek i dół szyby niż cokolwiek innego
No właśnie mam to samo. Kupię z A7 i porównam.
verton91 napisał(a):porównaj proszę i daj znać koniecznie, sam myślę nad zmianą na te od a7
michuFR napisał(a):Kiedyś w Polo 9N miałem takiego typu fabryczne dysze:
i były rewelacyjne. Nie wiem co to za typ.
Mgiełki wachlarzowe?
-- 30 stycznia 2021, 21:08 --Mario Falkon napisał(a):mam to samo
Obecnie masz z Octavii czy te fabryczne punktowe Leonowe?
adam_waw napisał(a):verton91 napisał(a):porównaj proszę i daj znać koniecznie, sam myślę nad zmianą na te od a7
U mnie są od A7 wrzucone. Jak będziesz chciał wpaść i potestować to zapraszam
jackonda napisał(a):Ponad rok temu w serwisie wymienili mi na moje życzenie spryskiwacze na mgiełkowe (pewnie to te z Audi), płynu rzeczywiście zużywa się mniej, ale nadal wycieraczki zostawiają mi taki brudny/rozmazany "trójkąt" na samym środku szyby na dole - czy da się z tym coś zrobić? Czy też tak macie?
Wspominałem o tym w serwisie ale osoba przyjmująca auto zaczęła mi tłumaczyć że w Leonie jest nawiew na przednią szybę i tak musi być, po czym stwierdziłem że nie ma sensu kontynuować tej rozmowy![]()
Problem nie znika po zmianie wycieraczek na nowe (Bosch) - już mi chodzi po głowie, żeby może jakąś niewidzialną wycieraczkę nałożyć.
verton91 napisał(a):Mario Falkon napisał(a):verton91 napisał(a):Ja mam te z octavii, 100% mgiełkowe, i mimo zamian lewa z prawą, regulowań wysokości nadal 2 miejsca często pozostają niedomyte, o jezdzie z prędkością powyżej 120km/h nie wspominając, bo wtedy spryskiwacze bardziej myją ramiona wycieraczek i dół szyby niż cokolwiek innego
No właśnie mam to samo. Kupię z A7 i porównam.
porównaj proszę i daj znać koniecznie, sam myślę nad zmianą na te od a7
jacog napisał(a):Wymieniłem mgiełki z octavii na strumieniowe z Audicy. Tak szczerze to nie wiem co myśleć, środkowa cześć szyby w końcu jest mokra czego nie potrafiły mgiełki zapewnić ale mokre jest też wszystko w okolicy auta i dach. Lewy z prawym zamienione a i tak regulacja za dużo nie daje. Widać, że zaprojektowane pod kompletnie inną geometrie szyby i mocowań. Problem szczególnie po lewej stronie, strumienie rozbijają się o wycieraczkę. Dupy nie urywają ale do mgiełek raczej nie wrócę. Czy polecam? Nie wiem, czuje, że dadzą radę przy dużych prędkościach i tyle.
mczelny2401 napisał(a):jackonda napisał(a):Ponad rok temu w serwisie wymienili mi na moje życzenie spryskiwacze na mgiełkowe (pewnie to te z Audi), płynu rzeczywiście zużywa się mniej, ale nadal wycieraczki zostawiają mi taki brudny/rozmazany "trójkąt" na samym środku szyby na dole - czy da się z tym coś zrobić? Czy też tak macie?
Wspominałem o tym w serwisie ale osoba przyjmująca auto zaczęła mi tłumaczyć że w Leonie jest nawiew na przednią szybę i tak musi być, po czym stwierdziłem że nie ma sensu kontynuować tej rozmowy![]()
Problem nie znika po zmianie wycieraczek na nowe (Bosch) - już mi chodzi po głowie, żeby może jakąś niewidzialną wycieraczkę nałożyć.
Wystarczy przeczytać wcześniejsze postyZamieniasz stronami z P na L
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości