Witam, niestety samochod zaczął na wysokich obrotach delikatnie szarpać. Podczas wymiany świec okazalo sie ze 2 cewki maja przebicia.
Oznaczenie cewek to 06L 905 110D. Macie może jakieś sprawdzone cewki które można założyć?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
raflo83 napisał(a):80 tys i nie wymieniłeś świec? Sprawdź cewki i wymień świece. Po 60 tyś zalecane, wiec jesteś sporo po a w praktyce nie czeka się do zalecanego przebiegu i wymienia wcześniej.
daniel28 napisał(a):raflo83 napisał(a):80 tys i nie wymieniłeś świec? Sprawdź cewki i wymień świece. Po 60 tyś zalecane, wiec jesteś sporo po a w praktyce nie czeka się do zalecanego przebiegu i wymienia wcześniej.
W poprzednim aucie świece dojechały do 200 tyś. Mechanik nie chciał wykręcić, podziękował. Auto jeździ do dziś na oryginalnych świecach
Nigdy nie wymieniłem świec w samochodzie.
Ty to może Ty dieselem jeździłeś i nie wymieniłeś świec ale żarowych?Bo przelot 200k w benzynie na jednych świecach to tak trochę ekstremalny wynik
daniel28 napisał(a):Miałeś może inne objawy?
Mi dzisiaj zgasł jak wyprzedzałem(kontrolka epc, silnik)
Kilka razy zauważyłem po odpaleniu jak się cały telepie lub po dodaniu gazu słabnie.
Czy mogą być to również cewki?
80 tyś przelotu. Świec jeszcze nie wymienialem
Tomektr napisał(a):A masz może dla 1.4 CZEA 150KM/110kW? I numer
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości