Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
chicken2 napisał(a):Czesc,
Czy ktoś z Was dezynfekował klimatyzacje w swoim Léonie? Chodzi mi konkretnie o czyszczenie parownika, sprayem z rurką, taki jak:
https://allegro.pl/oferta/wurth-serwiso ... 7287129426
Konkretnie zastanawiam się, gdzie wcisnąć tą końcówkę. W golfie oraz octavii wsuwa się ją w otwór od chłodzenia schowka, ale u siebie patrząc w ten otwór nie widzę parownika.
Pozdrawiam
verton91 napisał(a):Widziałeś kiedyś zagrzybiony parownik ?
to Mitsubishi Galant z 1990 r - parownik jest tam ogromny i na dodatek działa na czynniku R12, którego w układzie jest 1200gramówggregorii napisał(a):To jest foto z Leona 3 ?
odkąd pamiętam nie widziałem dmuchawy na łożyskach - są tylko mosiężne ślizgi (tulejki) a w starszych konstrukcjach otoczone są filcem, który się nawilża olejem maszynowym celem smarowaniaverton91 napisał(a):nie napsikać do łożysk dmuchawy
verton91 napisał(a):To tak na przyszłość, nie musisz demontować do tego zabiegu schowka.
wystarczy plastikowa osłona nad nogami pasażera
i tak, pod gumową zaślepką (tą od opcjonalnego chłodzenia schowka) znajduje się parownik.
Krzyzak napisał(a):odkąd pamiętam nie widziałem dmuchawy na łożyskach - są tylko mosiężne ślizgi (tulejki) a w starszych konstrukcjach otoczone są filcem, który się nawilża olejem maszynowym celem smarowaniaverton91 napisał(a):nie napsikać do łożysk dmuchawy
Krzyzak napisał(a):mam wrażenie, że nie wiesz, jak wygląda układ nadmuchu powietrza w aucie)
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości