Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
weuek napisał(a):Tył 256 to nie są wentylowane
brzooza napisał(a):Jak już chcesz wymienić to na te z cupry. Lepiej będzie w dodatku wyglądać. Wszystko jest pług and play. Tył bym zostawił.
Poszukaj może są na Allegro albo olx jakieś sety na swap hamulców z cupry
weuek napisał(a):Ale stare hamulce to słaby zakup, zwłaszcza, że ten golf bez konkretnej przygody by nie został dawcą.
weuek napisał(a):Z przodu zacisk jest ten sam (klocek też), tylko inne jarzmo. Z tyłu i zacisk i jarzmo do wymiany.
Tak wygląda tył 272:
Jak widzisz, nieco inne kształty niż 253.
Tył bym sobie odpuścił.
krejzol744 napisał(a):Mam nadzieję że pomogłem
weuek napisał(a):Z tyłu i zacisk i jarzmo do wymiany.
szadek24 napisał(a): z tego co wyczytałem i się dowiedziałem zacisk z tarczami 253mm współpracuje z nowym jarzmem do tarcz 272mm , dalsze zwiększanie średnicy tarczy powoduje wymianę całego zacisku, jest to tak samo jak w przypadku przodu przejście z 288 na 312mm
krejzol744 napisał(a):Pisałem w twoim temacie
Zestawik przednich hamulcy ciekawy podejdzie plug&plaY
Natomiast co do tyłu jak pisałeś żeby trochę powiększyć tarcz z 253 na 272 poszperałem w katalogu i wychodzi że potrzebujesz tylko same nowe jarzma plus tarcze , nie wiem co z klockami ale chyba też
jarzmo nr kat. 5Q0615425A odpowiednik TRW BDA1168
jarzmo nr kat.5Q0615426A odpowiednik TRW BDA1169
Mam nadzieję że pomogłem
]kubenso84 napisał(a):to pod zaciski z elektrycznym ręcznym czy manualnym?
kubenso84 napisał(a):Natomiast co do tyłu jak pisałeś żeby trochę powiększyć tarcz z 253 na 272 poszperałem w katalogu i wychodzi że potrzebujesz tylko same nowe jarzma plus tarcze , nie wiem co z klockami ale chyba też
jarzmo nr kat. 5Q0615425A odpowiednik TRW BDA1168
jarzmo nr kat.5Q0615426A odpowiednik TRW BDA1169
Mam nadzieję że pomogłem
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości