Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Karol_W napisał(a):Dzieki, bede wdzieczny za sprawdzenie.
Samo zostawienie telefonu moze miec miejsce np. na stacji benzynowej. Podjezdzam i ktos zostaje w aucie.
Wylaczam silnik i ide tankowac. Wlasnie po tekiej chwili przestoju AA mowi "dziekuje".
Pozdrawiam,
OmilanM napisał(a):Witam. Czy ktoś korzystał może z takiego gadżetu :
https://carplay2air.com/
Satka napisał(a):Karol_W napisał(a):Dzieki, bede wdzieczny za sprawdzenie.
Samo zostawienie telefonu moze miec miejsce np. na stacji benzynowej. Podjezdzam i ktos zostaje w aucie.
Wylaczam silnik i ide tankowac. Wlasnie po tekiej chwili przestoju AA mowi "dziekuje".
Pozdrawiam,
Przetestuję u siebie i dam znać jak to u mnie wygląda.
skip napisał(a):Czy ktoś się orientuje gdzie w okolicy Katowic/Chorzowa wgram Full linka oraz jakie to obecnie koszty?
Dotyczy Leona 3 ST FR przedlift.
bartekk942 napisał(a):W lellek opole płaciłem 750zł za kod + 130zł (bodajże) za aktywację, w Lubiniu krzykneli prawie 1300zł brutto za wszystko.
bartekk942 napisał(a):W moim leonie z 2019 nie wymianili żadnego portu, jedynie aktywacja full linka.
majesty napisał(a):posiadacze iphone - macie takie cos u siebie? Serwis ma to w dupie, a ja zaniedlugo wyjdę z siebie. Help!
Rozumiem, że telefon na kablu. A po paru minutach to znaczy po ilu i czy ten czas jest zawsze taki sam ? A jak w pomieszczeniach lub u terenie się przemieszczasz to też masz zawsze idealne połączenia i nigdy nie przerywa ?Gardor napisał(a):Panowie mam problem z carplay ale nie wiem z czego on wynika. W trakcie rozmowy po paru minutach, przestaje słyszeć druga osoba i on mnie, czasami słychać jakiś dziwny dźwięk. Muszę się rozłączyć i zadzwonić jeszcze raz. Telefon iPhone X, miał ktoś z Was taki problem? Nie wiem czy to wina telefonu czy radia?
Gardor napisał(a):Panowie mam problem z carplay ale nie wiem z czego on wynika. W trakcie rozmowy po paru minutach, przestaje słyszeć druga osoba i on mnie, czasami słychać jakiś dziwny dźwięk. Muszę się rozłączyć i zadzwonić jeszcze raz. Telefon iPhone X, miał ktoś z Was taki problem? Nie wiem czy to wina telefonu czy radia?majesty napisał(a):posiadacze iphone - macie takie cos u siebie? Serwis ma to w dupie, a ja zaniedlugo wyjdę z siebie. Help!
Wyglada na to że mamy taki sam problem, rozwiązałeś go może?
fulbi napisał(a):Czy takie coś u siebie widzieliście?
https://streamable.com/z8qbch
Jestem po paru wizytach w ASO, raz wgrali nowy soft do radia, nic to nie dało. Następnie robili "twardy reset" przez odłączenie akumulatora na parę godzin, nic to nie dało. Następnie wymienili radio na nowe i przy okazji zapomnieli aktywować full linka i zaś tam musiałem się wracać, ale to też nic nie dało. Czyli 4 wizyty i dalej mam takie jaja na ekranie. Oczywiście nie cały czas, ale dość często się zdarza. Teraz myślą w centrali w Poznaniu co z tym fantem zrobić...
Jestem po paru wizytach w ASO, raz wgrali nowy soft do radia, nic to nie dało. Następnie robili "twardy reset" przez odłączenie akumulatora na parę godzin, nic to nie dało. Następnie wymienili radio na nowe i przy okazji zapomnieli aktywować full linka i zaś tam musiałem się wracać, ale to też nic nie dało. Czyli 4 wizyty i dalej mam takie jaja na ekranie. Oczywiście nie cały czas, ale dość często się zdarza. Teraz myślą w centrali w Poznaniu co z tym fantem zrobić...
mczelny2401 napisał(a):fulbi napisał(a):Czy takie coś u siebie widzieliście?
Miałem coś podobnego u siebie i stało się to gdy auto miało 3 miechy. Wymienili mi na gwarancji na nowe
mczelny2401 napisał(a):No u mnie winawajcą był wyświetlacz a skoro ci wymienili to pozostaje wiązka lub jednostka w schowku
exxxile napisał(a):Mi przede wszystkim brakuje opcji łączenia z full linkiem przez bluetooth. Raz, że w dłuższej trasie telefon cały czas po kablu jest ładowany i nie jest to najzdrowsze dla baterii. Dwa, że kabel to jednak kabel. Miałem wcześniej telefon z andkiem, trochę już przechodzony łącznie z wtykiem (zawsze tam jakieś paprochy z kieszeni się znajdą czy po prostu zużycie), często zrywał połączenie, np. w trasie na wyboju, a jak człowiek jedzie w trasę i opiera się o google maps, to zerwanie w strategicznym momencie typu wielkie rondo w obcym mieście nie pomaga w efektywnym korzystaniu z nawigacji.
Teraz korzystam z iphone'a i w sumie jednym z powodów powrotu do apple'a była ciekawość CarPlaya. Wg mnie jest fajniej, ładniej i płynniej niż na androidze, też pewnie kwestia, że telefon nowy, ale jednak zdarza się raz na parę dni kaprys, że z jakiegoś powodu nie połączy i pierwsze 10 minut jazdy (co stanowi 2/3 drogi do pracy) bawię się w wyciąganie i wkładanie kabelka. A połączenie BT działa naprawdę wybornie, wsiadam z telefonem w kieszeni, odpalam samochód i mogę dzwonić. No ale bez podpięcia full linkiem mniej wygodnie korzysta się ze streamingu, no i google mapsa się nie odpali. Szkoda.
Inna sprawa, że no u mnie cały infotainment raz na jakiś czas złapie jakąś zwiechę, wówczas głównie występują problemy z połączeniem, po kilku minutach sam się w pełni restartuje i wszystko śmiga. Nie jest to dla mnie na tyle duży problem, żeby latać do ASO (tym bardziej, że znamy wszyscy prawo Murphy'ego, jak się przyjeżdża do ASO to akurat wszystko działa idealnie), ale jeżeli ktoś ma sugestie, że jednak nie jest to normalne w jego egzemplarzu, to proszę dać znać
szczepan napisał(a):Rozumiem, że telefon na kablu. A po paru minutach to znaczy po ilu i czy ten czas jest zawsze taki sam ? A jak w pomieszczeniach lub u terenie się przemieszczasz to też masz zawsze idealne połączenia i nigdy nie przerywa ?
MarkusD napisał(a):Dzisiaj bawiłem się Samsungiem S9 po aktualizacji do Androida 10 (telefon od żony)... i mam pytanie czy komuś udało się uruchomić Mirrorlink pod tego Androida 10?
Ja straciłem 10 minut bez efektu, dziura w LG MirrorDrive nie zadziałała...
Satka napisał(a):MarkusD napisał(a):Dzisiaj bawiłem się Samsungiem S9 po aktualizacji do Androida 10 (telefon od żony)... i mam pytanie czy komuś udało się uruchomić Mirrorlink pod tego Androida 10?
Ja straciłem 10 minut bez efektu, dziura w LG MirrorDrive nie zadziałała...
Niestety Samsung wycofuje się z Mirrorlinka pozostanie nam tylko AndroidAuto. https://www.sammobile.com/news/samsung- ... nd-my-car/
Albo ewentualnie zrootowanie telefonu.
Jutro pobawię się jeszcze w sposób przedstawiony na tym filmiku https://youtu.be/p59yFgckR6I zobaczymy czy zadziała.
Satka napisał(a):Niestety nic nie udało mi się sprawdzić. Podczas próby uruchomienia Mirrorlinka przez ekran w samochodzie. Na telefonie wyskakuje komunikat z pobieraniem jakiegoś certyfikatu do Mirrorlink 1.1 z tym że wyskakuje błąd pobierania.
Poszperałem trochę w internecie i jedyną opcją jest czekanie na jakąś aktualizacje która to naprawi albo root telefonu. Raczej zostanę przy Android Auto. Do czasu jak nie naprawią tego błędu.
Kryki88 napisał(a):Mama telefon Huawei P30 i wykupioną licencję na nawigację Sygic.
Czy jest możliwość, aby Sygic działał za pomocą Android Auto ?
Posiada ktoś sposób, aby połączyć telefon Huawei za pomocą MirrorLink ?
Floating Apps for Auto nie wspiera Huawei
bartekk942 napisał(a):Mój milenium i revolut nie mają żadnych problemów, a z resztą zapewne da się coś pokombinować magiskiem.
bartekk942 napisał(a):Mój milenium i revolut nie mają żadnych problemów, a z resztą zapewne da się coś pokombinować magiskiem.
MarkusD napisał(a):Kryki88 napisał(a):Mama telefon Huawei P30 i wykupioną licencję na nawigację Sygic.
Czy jest możliwość, aby Sygic działał za pomocą Android Auto ?
Posiada ktoś sposób, aby połączyć telefon Huawei za pomocą MirrorLink ?
Floating Apps for Auto nie wspiera Huawei
W nawigacji Sygic masz możliwość wykupienia Mirrorlink za 39 euro. Używając Sygic podczas komunikatów radio tylko się ścisza na czas komunikatu.
Floating Apps for Auto, niestety nie pozwala na użytkowanie wszystkich programów, bynajmniej tak było jeszcze w tamtym roku, na swojej stronie sami to opisują, testowałem z Samsungiem S7 i Android 8... nie pamiętam jak z Sygic a również mam licencję, za to spróbowałem przez Mirrorlink była możliwość przetestowania przez 14 dni i było ok.
Nie oceniam samej nawigacji ale działanie przez Mirrorlink chodziło to dobrze, mnie osobiście nie podoba się polityka cenowa i opłat, tym bardziej że kupowałem maksimum co możliwe a teraz co chwilę trzeba by coś dokupywać...
Mam teraz IPhone i licencji nie można przenieść z Androida na IOS, co z Naviexpert i Automapą odbyło się bezproblemowo...
Tutaj masz filmik:
https://youtu.be/_Dsr4ssq3a8
- Navi System; nawigacja satelitarna z mapami Europy; 8-calowy kolorowy ekran dotykowy; Radio FM z CD/MP3/WMA; Złącza SD 1x2, Aux-in; 2 x USB z obsługą urządzeń Apple z przodu i 2 x USB z tyłu do ładowania urządzeń; 8 głośników; Bluetooth (strumieniowe przesyłanie muzyki i prowadzenie rozmów telefonicznych]; Rozbudowana funkcja rozpoznawania mowy i sterowania głosem;
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości