greg020477 napisał(a):Witam. Mam pytanie czy można zwiększyć szybkość wycieraczek?
Manetką od wycieraczek

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
greg020477 napisał(a):Witam. Mam pytanie czy można zwiększyć szybkość wycieraczek?
19dawid91 napisał(a):greg020477 napisał(a):Witam. Mam pytanie czy można zwiększyć szybkość wycieraczek?
Manetką od wycieraczek
19dawid91 napisał(a):greg020477 napisał(a):Witam. Mam pytanie czy można zwiększyć szybkość wycieraczek?
Manetką od wycieraczek
Do kogo mam się zgłosić? Żeby to ogarnąć?Tomektr napisał(a):pajda_SM, to tylko po przez kodowanie online i kody SWaP
Kryki88 napisał(a):Fiveo napisał(a):Jaki byłby sens kupowania wtyki OBDEleven gdyby program mógł działać na zwykłej wtyczce elm?Kryki88 napisał(a):Sciągłem na Androida OBDeleven darmową wersję i chciałem sie połączyć z moją wtyczką OBD ELM327. Niestety aplikacja nie widzi wtyczki.
Czy jest ktoś z Zabrza/okolic kto mógłby pomóc w próbie uruchomienia:
- obniżania prawego lusterka podczas cofania
- Wyświetlanie prędkości wentylatora w trybie Auto
- Ilość paliwa do zatankowania na FIS
Chociaż jestem przekonany na 90% ze nie bedzie działać, ale chciałbym rowniez spróbować czy lusterka będą się składać/rozkladać się poprzez naciśnięcie pilota.
Z aplikacjami Torque oraz OBD Car Doctor wtyczka normalnie działa. Miałem mała nadzieję że z OBDeleven również zadziała![]()
Jest ktoś z okolic Zabrza kto mógłby wspomoc w uruchomieniu kilku funkcji w samochodzie?
Thomas207 napisał(a):Jak nie masz iOS to nie warto dopłacać.
No właśnie ja być chciał zmienić z mijania na halogenymm.max napisał(a):countryfan napisał(a):Słuchajcie czy jest możliwa modyfikacja działania funkcji coming/leaving home tak aby działały tylko światła pozycyjne i podświetlenie tablicy rejestracyjnej - bez świateł mijania? Zawsze mnie denerwowały światła mijania włączane więc wyłączyłem te funkcje od razu ale teraz myślę, że same pozycyjne byłby całkiem spoko
Samochód MY2014.
Tak można, w adaptacjach trzeba by się trochę pobawić, opcja jest także aby działały z przodu światła przeciwmgielne
pajda_SM napisał(a):No właśnie ja być chciał zmienić z mijania na halogenymm.max napisał(a):countryfan napisał(a):Słuchajcie czy jest możliwa modyfikacja działania funkcji coming/leaving home tak aby działały tylko światła pozycyjne i podświetlenie tablicy rejestracyjnej - bez świateł mijania? Zawsze mnie denerwowały światła mijania włączane więc wyłączyłem te funkcje od razu ale teraz myślę, że same pozycyjne byłby całkiem spoko
Samochód MY2014.
Tak można, w adaptacjach trzeba by się trochę pobawić, opcja jest także aby działały z przodu światła przeciwmgielne
Podpowiesz gdzie mam tego szukać?
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
mm.max napisał(a):Aktywacja wykrywania przez ACC/Front Assist obiektów
Od dwóch dni testowane - działa w mieście: wykrywa samochody stojące w korku lub na światłach - poprawnie dohamowuje, nie wiem na ile będzie to wrażliwe na pojazdy zaparkowane na poboczu czy ostre zakręty - póki co testuję
siwyyy77 napisał(a):mm.max napisał(a):Aktywacja wykrywania przez ACC/Front Assist obiektów
Od dwóch dni testowane - działa w mieście: wykrywa samochody stojące w korku lub na światłach - poprawnie dohamowuje, nie wiem na ile będzie to wrażliwe na pojazdy zaparkowane na poboczu czy ostre zakręty - póki co testuję
Rozumiem że działa to jak nie jest aktywowane ACC?
Wszystko zrobione według instrukcjiEldar napisał(a):mczelny2401 napisał(a):Uruchomiłem już alarm. Ledy na postoju i tylnią wycieraczkę mam w menu car. Uruchomiłem również test wskazówek. Jak na razie nie mogę poradzić sobie z domykaniem szyb podczas deszczu bo opisy w instrukcji na stronie różnią się opisem jaki mam w aplikacji
-- 27 listopada 2017, 15:02 --
Jeśli ktoś posiada info jak to zrobić tym programem to będę bardzo wdzięczny za opis krok po kroku jak to zrobić
To może to?
W aplikacji jest wyszukiwarka. Możesz poszukać tego co pogrubione w sterowniku 09/adaptacje
Zamykanie w czasie deszczu (oprócz Audi A3 8V)
STG 09 > Login: 31347 > Adaptacje > ZV Komfort
> Kanal "(15)-ZV Komfort-Regenschliessen_ein_aus" > Ustaw na "aktiv"
> Kanal "(16)-ZV Komfort-Regenschliessen_art" > Ustaw na "Permanent"
> Kanal "(26)-ZV Komfort-Menuesteuerung Regenschließen" > Ustaw na "aktiv"
STG 09 > Kodowanie > RLFS > Byte 00 > (Bit 1 lub) Bit 2 aktywować
Kodowanie bitu 2 nie jest akceptowane, z bitem 1 działa. Kodowanie dla "RLHS" nie jest znane.
pajda_SM napisał(a):Zazbacziny bit 1 i 2 i niestety nie działa zamykanie podczas deszczu
Mam zaznaczoneramzei napisał(a):pajda_SM napisał(a):Zazbacziny bit 1 i 2 i niestety nie działa zamykanie podczas deszczu
A w menu radia zaznaczony "ptaszek" na tym wyborze?
Rocznik 2018mczelny2401 napisał(a):Wszystko zależy od czujnika jaki posiadasz bo w pewnych rocznikach ta funkcja nie działała a i ja miałem z tym problemy bo pomimo braku opadów wszystkie okna i dach były pozamykane
A zatem u mnie wygląda to tak, że po kodowaniu wedle opisu zamykają się szyby ale panorama ani drgnie. Wcześniej jak robiłem testy to za krótko odczekałem i system się nie zdążył uzbroić.mczelny2401 napisał(a):To raczej nici z tego bo ja to kodowałem w roczniku 2013r a już u kolegi 2014r nie zamykał się dach panoramiczny
DoloMonolo napisał(a):Czy da się zmienić kolory ambiente w Leonie 2014?
mczelny2401 napisał(a):mm.max, Jak tam testy ACC po zmianie kodowania?
mm.max napisał(a):DoloMonolo napisał(a):Czy da się zmienić kolory ambiente w Leonie 2014?
Masz diody fizycznie koloru białego i czerwonego... Nie ma opcji mieszania kolorami
emlus napisał(a):Gdzieś czytałem, że też działa zawsze ale wtedy kiedy pojazd został zamknięty i ponownie otwarty. Jeżeli został zgaszony i ponownie odpalony może to nie działać. U mnie w FL też to nie zawsze działa jeżeli samochód nie został zamknięty i otwarty.
mczelny2401 napisał(a):
Podrzucam kodowanie zmiany reakcji pedału przyśpieszenia na Audi dla silnika 2.0 tsi 190. Leon dostał nowe życie . Dużo lepsza reakcja na gaz zwłaszcza w trybie sport + natychmiastowe przyspieszenie bez zamulania. Zmiany dokonujemy w sterowniku silnika (STG 01) następnie długie kodowanie a reszta już widoczna na zdjęciu
Calak napisał(a):Panowie, pytanko rozłączalem ostatnio kostki drzwi tylnych i teraz mam kuku z tylnymi głośnikami (nie grają). Po scanie vcds wywala przerwy obwodów, a w radiu zniknął balance ten z kółkiem. Pojawił się tylko suwak lewa/prawa. Ewidentnie coś z kodowaniem się popieprzylo. Czy do tego jest sterownik 5f czy jeszcze gdzieś coś jest do kodowania? W 5f po mojemu wszystko jest ok. Bezpiecznik ok, choć to po ustawieniu w radio widać że to jednak kodowanie. Ma ktoś jakiś pomysł?
mczelny2401 napisał(a):Próbowałeś wykonać reset jednostki?
Calak napisał(a):Panowie, pytanko rozłączalem ostatnio kostki drzwi tylnych i teraz mam kuku z tylnymi głośnikami (nie grają). Po scanie vcds wywala przerwy obwodów, a w radiu zniknął balance ten z kółkiem. Pojawił się tylko suwak lewa/prawa. Ewidentnie coś z kodowaniem się popieprzylo. Czy do tego jest sterownik 5f czy jeszcze gdzieś coś jest do kodowania? W 5f po mojemu wszystko jest ok. Bezpiecznik ok, choć to po ustawieniu w radio widać że to jednak kodowanie. Ma ktoś jakiś pomysł?
mm.max napisał(a):A "klikałeś" coś w kodowaniu sterownika 5F?
Jeżeli nic tam nie ruszałeś - kodowania same się nie usuwają.
A jeżeli coś próbowałeś tam poustawiać to z tego co pamiętam jest tam jedna z opcji która "usuwa" tylne głośniki z kodowania
Matador napisał(a):
Panowie, macie może informację na temat charakterystyk tych trybów![]()
Pytam, ponieważ po jednej z wizyt w ASO (przegląd gwarancyjny, kontrola geometrii i takie tam..)
odniosłem wrażenie, że wspomaganie działa jeszcze mocniej niż wcześniej, co akurat nieszczególnie mi odpowiadało.
Nie byłem jednak pewien czy to tylko wrażenie, czy rzeczywiście coś zmienili.
Teraz po zmianie kół, na zimowych 16-kach, czułem jakbym kołami w powietrzu kręcił.
Zmieniłem na tryb "Dynamik" cokolwiek to oznacza,
jest wyraźnie lepiej, opór na kierownicy bardziej realnie oddaje to co się dzieje z autem,
jednak podczas parkowania wolałbym coś pośredniego![]()
Pewnie wypróbuję za jakiś czas opcję "Automatycznie"
ale może ktoś ma ogarnięte te ustawienia i podzieli się wrażeniami
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości