przez MarkusD » 22 lipca 2020, 09:20
Jeżeli masz wejście AUX to jest możliwość abyś dokupił zewnętrzny moduł bluetooth z wyjściem aux wtedy będzie możliwość puszczania muzyki z telefonu oraz głosu z nawigacji na głośnikach, ja miałem kupiony moduł ze Sony RM-X7BT jakość była rewelacyjna.
Nie wiem co można zrobić z Twoim gniazdem USB...
Wracając do AUX i muzyki mono, jest możliwość że powinieneś mieć odpowiedni kabel wejścia Jack w telefonach muszą mieć cztery "pierścienie" bo dodatkowo dochodzi mikrofon, po stronie radia samochodowego znowu tylko trzy bo mikrofonu nie obsługuje... Nie wiem jakiego IPhone masz, ja mam XS i gniazda słuchawkowego nie mam, lecz w Samsungu S7 już miałem i rzeczywiście słabo to grało poza tym napięcia nie pasują, moc sygnału trzeba regulować jakby się słuchało przez słuchawki...
Dlatego lepszym rozwiązaniem byłby zewnętrzny moduł, powinno się dać ustawić: rozmowy przez zestaw samochodowy a muzyka i nawigacją z telefonu przez ten zewnętrzny...
Jeżeli zdecydujesz się na coś takiego to nie oszczędzaj tylko kup porządny moduł a jakość dźwięku Cię zaskoczy, ja jak sprzedałem mojego Sony to nowy właściciel był zdziwiony jakością dźwięku, u mnie był jeszcze dodatkowy mikrofon oprócz tego w module...
Oczywiście obsługa głosowa była również...