Na przód jeszcze nie kupowałem, ale planuje też zimmermanny + ferodo performance
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kubasek11 napisał(a):Odgrzewam
Pacjent Cupra ST 4Drive
Potrzebuję klocki przód Ferodo, tylko nie mogę się połapać które kupić, i może ktoś ma sprawdzony sklep.
Pomożecie
-tylko ATE,reszta to "kupa"...a zimmerman największa-chińskie tanie klocki zapakowane w niemieckie "porządne" pudełko...DOGI86 napisał(a):Z klocków do Cupry 300 jeździ ktoś na ATE, BOSCH, ZIMMERMANN? Czy coś innego polecacie
stary_tetryk napisał(a):-tylko ATE,reszta to "kupa"...a zimmerman największa-chińskie tanie klocki zapakowane w niemieckie "porządne" pudełko...
ramzei napisał(a):stary_tetryk napisał(a):-tylko ATE,reszta to "kupa"...a zimmerman największa-chińskie tanie klocki zapakowane w niemieckie "porządne" pudełko...
Nooo![]()
![]()
W moim przypadku w cuprze oryginalny zestaw TRW od zakupu samochodu wytrzymał 12tys km... Na tarczach powstał wżer. Wymieniłem tarcze i klocki na zimmermany. Po przejechaniu 50tys wymieniłem tylko klocki i tak nie były do końca zużyte, nie chciałem aby czujnik spierdzielił mi tarcz. Więc polecam zimmermany.
A co do ATE to miałem w poprzednim leonie w 1.4 tsi i przyznam nalatałem na nich 50tys i nie zdążyłem wymienić na inne bo sprzedałem samochód. Ale w porównaniu do zestawu to zapłaciłem tak: Zestaw ATE do leona 1.4 st 1800zł vs zestaw zimmerman do cupry st 4drive 1000zł...
nie wiem czy faktycznie chińskie, ale u mnie zimmermann się pogiął po 3 miesiącachstary_tetryk napisał(a):zimmerman największa-chińskie tanie klocki zapakowane w niemieckie "porządne" pudełko
verton91 napisał(a):klocków ceramicznych na przód i tył i jestem bardzo zadowolony,
verton91 napisał(a):Podobno klocki ceramiczne się dużo wolniej zużywają, pytanie, czy nie zje tarczy szybko jak to było w przypadku power disców.
verton91 napisał(a):Za czasów jak miałem ibizę, przez głupotę założylem tarcze ate power disc i do tego klocki ceramiczne (kombinacja odradzana). bardzo szybko zjadło tarcze, w sumie szybciej niż skonczyły się klocki...
verton91 napisał(a):Jeśli coś lepszego, ATE jest dobre.
klocki zwykłe ATE 13.0460-2820.2
ceramiczne ATE 13.0470-2820.2.
SCh napisał(a):Ja też polecam ten sklep "sklephamulce.pl Zamawiałem tam rok temu komplet tarcz i hamulcow od zimermanna. Nie wiem skąd te pogłoski, ale na moich tarczach i klockach napisane jest , że wyprodukowano w Niemeczech.
Pudełko wyprodukowane w Niemczech....Przeczytaj dobrze
sarius napisał(a):Zbliża mi się wymiana klocków na tyle (1.4TSI 150KM). W ASO powiedzieli 300 zł za klockii 300 zł za wymianę
![]()
Sorry, ale no wrogiem własnych pieniędzy nie jestem. Myślicie, że jak wymienię je sam, albo w jakimś spoko serwisie, to mogą się przywalić do gwarancji? Wydaje mi się, że byłaby to lekka przesada.
Tomektr napisał(a):
weuek, bardzo jesteś pomocny, brak słówByś przynajmniej podał link do ETKA, może kolega nie zna.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości