chciałem zapytać jak wyglądają Wasze "wajchy"
Pytanie czy ktoś wie co to za materiał na gałce oraz czy kierownica jest z prawdziwej skóry czy to jakiś produkt skóropodobny ?
Przechodząc do meritum: byłem wczoraj przejazdem w ASO, Pan przyjmujący na serwis zerknął i powiedział, że raczej be∂zie nieuznane: "uszkodzenie mechaniczne" - taka raczej będzie odpowiedź Seata...
Wiadomo, że w serwisie wszystko co jest słabo wykonane i ma znaczne ślady zużycia zwią mechanicznym uszkodzeniem. Rozumiem, że są materiały eksploatacyjne jak np klocki, opony czy istnieje coś takiego jak NATURALNE zużycie materiału, ale po 10 meisiącach??
Wytarcia nie są głębokie by snuć mechaniczne uszkodzenia, a są równomiernie wytartymy śladami od zaminy biegów po mega, krótkim czasie.
Jak według Was załatwić tą sprawę i co myślicie o tym?? Generalnie byłem pewien, że tak powiedzą w serwisie, naprawdę ręce opadają... Jak już mamy nazywac taki stan jak na załączonym foto to bardziej pasuje naturalne zużycie materiału niż uszkodzenie mechaniczne :/
PS:
Jeszcze z innych usterek to: tylna tablica rej podświetlona w kontraście barwa zimna/ciepła. LEDY świecą WYRAŹNIE inaczej, wiadomo, że światło może się różnic, ale nie aż tak - kiedyś podeślę w innym temacie - seat twierdzi, że to w granicy normy
Siłowniki tylnej klapy jakoś dziwnie chodzą, podnoszą dopiero w górnej części, czasem jak otwieram to tak jakby nawet blokowały - ale teraz dopiero zwróciłem na to uwagę w zimie, zobaczymy jak będzie latem.
Tylna wicieraczka strasznie trzeszczy nawet jak przemyję płynem na mokrej - tak jakby szurała mega suchą gumą po suchej szybie, no ale wiadomo w deszczu to niemożliwe. Raczej od początku tak było, więc nie wiem czy wymiana pióra coś da czy nie za mocno jest dociśnięta na sprężynie.