Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Bezprzewodowy Car Play - połączenie.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Bezprzewodowy Car Play - połączenie.

Postprzez Rafaello1337 » 15 stycznia 2021, 19:09

Czy ktoś wie jak bezprzewodowo podłączyć iPhone z Full Linkiem?

Nigdzie nie mogę natrafić na instrukcje jak to zrobić. Kiedyś gdzieś pod filmem znalazłem komentarz ale nie mogę już do tego wrócić.. ktoś już to zrobił?:)
Rafaello1337
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ST
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Bezprzewodowy Car Play - połączenie.

Postprzez dbls » 15 stycznia 2021, 20:19

Nie da się póki co połączyć bezprzewodowo tak, aby na ekranie wyświetlało ikony aplikacji np. yanosik / waze itp.

Cytat z instrukcji Seata:

Apple CarPlay™Do korzystania z technologii Apple CarPlaymuszą być spełnione poniższe warunki:●iPhone™ musi być kompatybilny z AppleCarPlay™.●Sterowanie głosem (Siri ™) musi być włą-czone na urządzeniu iPhone™.●Apple CarPlay™ musi być włączone bezograniczeń w ustawieniach urządzenia iPho-ne™.●iPhone™ musi być podłączony przez USBdo systemu Infotainment. Do korzystaniaz Apple CarPlay™ konieczne jest połączenieUSB z transmisją danych.●Przewód USB musi być oryginalnym prze-wodem Apple™.Bezprzewodowa funkcja Apple CarPlay™ wurządzeniu iPhone™ muszą być również włą-czone funkcje Bluetooth® i Wi-Fi.

Strona 201:
https://www.seat.pl/datamanual-manual/l ... _20_PL.pdf

Krótko mówiąc pic na wodę..
dbls
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon IV ST
Silnik: benzyna inny

Postprzez Rafaello1337 » 15 stycznia 2021, 20:25

Bezprzewodowa funkcja Apple CarPlayTM w urządzeniu iPhoneTM muszą być również włą- czone funkcje Bluetooth® i Wi-Fi.

Jeszcze tego nie uruchomili? Ktoś pisał, że mu właśnie działa :)
Czyli jest funkcjonalność, reklamujemy ją ale nie ma instrukcji jak to połączyć:)
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez Pawel A » 21 stycznia 2021, 21:33

Walczę z serwisem z tym samym. Mam Infotainment XL z Navi i CarPlay działa tylko po kablu. Auto spędziło w serwisie kilka dni i do niczego nie doszli. Według relacji "instalowali, aktualizowali oprogramowanie, kontaktowali się z producentem i próbowali różnych rozwiązań. Ostatecznie usłyszałem, że producent niestety nie ma rozwiązania tego problemu i są nim dotknięte wszystkie Leony z tego tygodnia produkcji (przełom listopada/grudnia) w co średnio wierzę. Podobno producent nie jest skory do fizycznej wymiany sterownika i próbuje stworzyć aktualizację oprogramowania. Co ciekawe w Leonie zastępczym, którego dostałem bezprzewodowy CarPlay działał bez problemu (niższa wersja infotainmentu). Terminu naprawy nie otrzymałem...
Jaką wersję Leona/infotainmentu posiadasz?
Pawel A
Stella
Stella

Region: pomorskie
Auto: Leon FR IV

Postprzez Rafaello1337 » 22 stycznia 2021, 08:01

Pawel A napisał(a):Walczę z serwisem z tym samym. Mam Infotainment XL z Navi i CarPlay działa tylko po kablu. Auto spędziło w serwisie kilka dni i do niczego nie doszli. Według relacji "instalowali, aktualizowali oprogramowanie, kontaktowali się z producentem i próbowali różnych rozwiązań. Ostatecznie usłyszałem, że producent niestety nie ma rozwiązania tego problemu i są nim dotknięte wszystkie Leony z tego tygodnia produkcji (przełom listopada/grudnia) w co średnio wierzę. Podobno producent nie jest skory do fizycznej wymiany sterownika i próbuje stworzyć aktualizację oprogramowania. Co ciekawe w Leonie zastępczym, którego dostałem bezprzewodowy CarPlay działał bez problemu (niższa wersja infotainmentu). Terminu naprawy nie otrzymałem...

Jaką wersję Leona/infotainmentu posiadasz?

Wersja XL z grudnia.. dokładnie tak samo - mówią, że powinno działać albo pojawi się aktualizacja :)
W tygodniu jestem na aktualizacji oprogramowania z bezkluczykowym dostępem (raz działa raz nie) to podpytam jeszcze o to.. Podejrzewam, że sami nie mają pojęcia i wymyślają ale po Twojej wiadomości wiem jak z nimi rozmawiać.
Daj znać jak uda Ci się coś ustalić w tym aspekcie.
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez dbls » 22 stycznia 2021, 13:04

Na skodzie piszą o konieczności połączenia telefonu przez BT i WIFI z samochodem, celem bezprzewodowego carplay. Opcji wifi w systemie nie widzę, tak samo telefon nie wykrywa mi sieci z auta. Wersja XL oczywiście.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Pawel A » 22 stycznia 2021, 15:03

dbls napisał(a):Na skodzie piszą o konieczności połączenia telefonu przez BT i WIFI z samochodem, celem bezprzewodowego carplay. Opcji wifi w systemie nie widzę, tak samo telefon nie wykrywa mi sieci z auta. Wersja XL oczywiście.

CarPlay robi to automatycznie po wifi i bt - użytkownik nie ma możliwości wyboru czegokolwiek. Upewniamy się jedynie czy mamy włączone BT i wifi, jeśli nie - telefon o tym przypomni :)
Pawel A
Stella
Stella

Postprzez MarkusD » 22 stycznia 2021, 15:05

dbls napisał(a):Na skodzie piszą o konieczności połączenia telefonu przez BT i WIFI z samochodem, celem bezprzewodowego carplay. Opcji wifi w systemie nie widzę, tak samo telefon nie wykrywa mi sieci z auta. Wersja XL oczywiście.

Przez parę dni jeździłem nowym Leonem i rzeczywiście nie widziałem opcji jak sparować bezprzewodowy CarPlay...
Ja w swoim Leonie dokupiłem CarPlay2air i aby się połączyć najpierw łączy się przez Bluetooth a potem przez WiFi, przed pierwszym sparowaniem CarPlay bezprzewodowego musiałem usunąć z infotaimentu telefon i dopiero na „czysto” podłączyć na nowo, myślę że tutaj może być analogicznie...
Nowego Leona miałem za krótko i niestety nie dostałem instrukcji... poza tym był zalogowany IPhone pracownika serwisu...
I za dużo nie chciałem grzebać bo zauważyłem że był zalogowany aby robić aktualizacje...
MarkusD
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Seat Leon ST FR 2018

Postprzez Pawel A » 23 stycznia 2021, 10:50

MarkusD napisał(a):

Przez parę dni jeździłem nowym Leonem i rzeczywiście nie widziałem opcji jak sparować bezprzewodowy CarPlay...
Ja w swoim Leonie dokupiłem CarPlay2air i aby się połączyć najpierw łączy się przez Bluetooth a potem przez WiFi, przed pierwszym sparowaniem CarPlay bezprzewodowego musiałem usunąć z infotaimentu telefon i dopiero na „czysto” podłączyć na nowo, myślę że tutaj może być analogicznie...
Nowego Leona miałem za krótko i niestety nie dostałem instrukcji... poza tym był zalogowany IPhone pracownika serwisu...
I za dużo nie chciałem grzebać bo zauważyłem że był zalogowany aby robić aktualizacje...

Nie ma oddzielnej opcji do bezprzewodowego CarPlay - opcja ma działać niemal bezobsługowo. Przy próbie połączenia bluetooth infotainment pyta się czy połączyć po CarPlay. I tyle. Działa to naprawdę sprawnie. Szkoda tylko, że w Leonie zastępczym którego dostałem, a nie w moim...
Pawel A
Stella
Stella

Postprzez dbls » 27 stycznia 2021, 11:36

Pawel A napisał(a):
MarkusD napisał(a):

Nie ma oddzielnej opcji do bezprzewodowego CarPlay - opcja ma działać niemal bezobsługowo. Przy próbie połączenia bluetooth infotainment pyta się czy połączyć po CarPlay. I tyle. Działa to naprawdę sprawnie. Szkoda tylko, że w Leonie zastępczym którego dostałem, a nie w moim...

Cały czas wydaje mi się, że mówimy o czymś innym. Jeżeli chodzi o to, że wchodząc do auta iphone łączy się bezprzewodowo z systemem bez konieczności klikania - to u mnie to działa, leci spotify/dźwięk z yt, pokazuje kontakty itp. To tak. Natomiast bezprzewodowo nie pokazuje mi ekranu jak przy full linku.
dbls
Stella +
Stella +

Re: Bezprzewodowy Car Play - połączenie.iA

Postprzez literat » 27 stycznia 2021, 16:39

Natomiast bezprzewodowo nie pokazuje mi ekranu jak przy full linku.

Tylko, że bezprzewodowy CarPlay powinien właśnie tak działać. Jeżeli tak nie działa to znaczy, że firma nas delikatnie mówiąc nabrała....
literat
Stella +
Stella +

Region: lubuskie
Auto: Leon III i IV

Postprzez Rafaello1337 » 27 stycznia 2021, 21:12

Wczorajsza wizyta w salonie - Pan stwierdził - w leonach tylko po kablu! Jak mu pokazałem co reklamują, że ma być inaczej to poszli sprawdzać. Ooo w Skodzie nam zadziałało! To zapytamy handlowca. Yyy tak ma działać ale nie wiemy kiedy.. i potem informacja - „Wie Pan my przez te pandemie to nawet jeszcze szkoleń z nowego Leona nie mieliśmy i tyle o nim wiedzą...”. Reasumując będzie update i najprawdopodobniej sami przez aktualizacje go zainstalujemy. Kiedy będzie? Tego nie wiedzą :)
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez dbls » 27 stycznia 2021, 22:57

Dlatego dziwi mnie jak ktokolwiek pisze, że mu to działa :x
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 27 stycznia 2021, 23:22

https://youtu.be/NZSXQhmN_Yo — 8:40 - działa bezprzewodowo :))
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez literat » 28 stycznia 2021, 00:01

Rafaello1337 napisał(a):https://youtu.be/NZSXQhmN_Yo — 8:40 - działa bezprzewodowo :))
Może Cupra ma bogatszy system niż my w Leosiach? Tym niemniej ciekawe co by powiedzieli jakby ktoś próbował oddać samochód ze względu na niezgodność z umową - a coś mi się wydaje, że tak właśnie jest :-P
literat
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 28 stycznia 2021, 08:06

Sprawdzali w Cuprze i nie działało :)
Powiedziałem im to ale jakby pewnie przyszło co do czego to są zapiski, że by się z tego wybronili. To wina nie Seata a dostawcy oprogramowania itp :))

Po prostu musi wskoczyć jakiś update bo innego sposobu chyba nie znajdą :))
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez 19dawid91 » 28 stycznia 2021, 08:22

A z drugiej strony wiadomo jak to jest z tymi aa i carplayami. Oprogramowanie takie i takie soft VW aucie też jakiś konkretny i na końcu wychodzi, że do bezprzewodowego połączenia nadaje się tylko kilka modeli telefonów na rynku :|
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez Rafaello1337 » 28 stycznia 2021, 08:58

Niby tak ale to po prostu powinno działać.. domena producentów - reklamujemy coś, co nie działa i będzie w przyszłości.
Najgorzej, że sami sprzedawcy nic nie wiedzą i tylko jeden bajer i wymyślone historie dla nas tworzą.
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez dbls » 28 stycznia 2021, 11:32

Wcześniej, czego jestem pewien na 100% wszędzie przy "full link" pojawiał się dopisek "bezprzewodowy", nawet była do tego osobna strona (na zdjęciu nadal nie ma kabla). Teraz już nigdzie nie ma tego dopisku.

Rzeczywiście na filmiku z cupry jest.. z drugiej strony Skoda też ma, więc teraz widać kto w tej układance jest na ostatnim miejscu.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 28 stycznia 2021, 12:20

We apologize for the delay in our response and we inform you that, after reviewing your case with the appropriate internal departments and our Importer in your country, we inform you that the Wireless connection with Android Auto and Car Play is not available in Poland. In addition, your car is not equipped with the wireless Full Link connection and, unfortunately, this function cannot be installed in after sales at the moment.

Oficjalny mail z seata po sprawdzeniu auta i moim Vinie. No to panowie chyba będziemy mogli dzwonić do dealerów po dodatkowe rabaty na serwisy i inne bajery.
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez vis » 28 stycznia 2021, 12:33

podobną odpowiedź dostałem z Seat International jak pytałem o niedziałający Full Link po zakupie - formułka na odpier..ol się ;) A jakoś dało się potem aktywować.
U mnie wyświetla się ekran z informacją o bezprzewodowym Car Play - prośba o połączenie bt i wifi, także to nie jest tak, że funkcja jest nieaktywna, tylko po prostu nie działa - na forum hiszpańskim twierdzą, że któraś z aktualizacji to zepsuła, bo działa tym, którzy jej nie robili.
vis
Stella +
Stella +

Auto: Leon KL FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez literat » 28 stycznia 2021, 12:47

Rafaello1337 napisał(a):Oficjalny mail z seata po sprawdzeniu auta i moim Vinie. No to panowie chyba będziemy mogli dzwonić do dealerów po dodatkowe rabaty na serwisy i inne bajery.

Na jaki adres mailowy pisałeś? Również do nich napiszę bo mój Seat jest wyprodukowany w lipcu 2020 i w instrukcji mam informację o bezprzewodowym CarPlay. Jeżeli również mi odpiszą oficjalnie, że nie mam to będę rozmawiał z dealerem jakie widzi rozwiązanie :?
literat
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 28 stycznia 2021, 12:51

literat napisał(a):
Rafaello1337 napisał(a):Oficjalny mail z seata po sprawdzeniu auta i moim Vinie. No to panowie chyba będziemy mogli dzwonić do dealerów po dodatkowe rabaty na serwisy i inne bajery.

Na jaki adres mailowy pisałeś? Również do nich napiszę bo mój Seat jest wyprodukowany w lipcu 2020 i w instrukcji mam informację o bezprzewodowym CarPlay. Jeżeli również mi odpiszą oficjalnie, że nie mam to będę rozmawiał z dealerem jakie widzi rozwiązanie :?

customercare@seat.es

No dokładnie to już lekkie żarty są jeżeli tak miałoby to wyglądać.
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez dbls » 29 stycznia 2021, 11:44

To nie jest przypadkowo kwestia braku pasma 5 ghz? Wcześniejsza produkcja nie ma też DAB, więc aktualizacje tu chyba nic nie zmienią.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Pawel A » 10 lutego 2021, 11:35

dbls napisał(a): tak samo - mówią, że powinno działać albo pojawi się aktualizacja
W tygodniu jestem na aktualizacji oprogramowania z bezkluczykowym dostępem (raz działa raz nie) to podpytam jeszcze o to.. Podejrzewam, że sami nie mają pojęcia i wymyślają ale po Twojej wiadomości wiem jak z nimi rozmawiać.
Daj znać jak uda Ci się coś ustalić w tym aspekcie.

Piszemy o tym samym, uwierz mi - zawodowo zajmowałem się wdrażaniem rozwiązań Apple :) Miałem auto zastępcze z niższym infotainmentem (M lub L - nie pamiętam) i CarPlay ściągał bezprzewodowo od razu. W moim XL niestety tylko po kablu.
Właśnie zaprosili mnie do serwisu po złożeniu przeze mnie oficjalnej reklamacji z tytułu rękojmi. Mam wątpliwości czy coś zrobią bez nowego softu od seata, ale zobaczymy...
Pawel A
Stella
Stella

Postprzez literat » 11 lutego 2021, 07:19

Pawel A napisał(a):Właśnie zaprosili mnie do serwisu po złożeniu przeze mnie oficjalnej reklamacji z tytułu rękojmi. Mam wątpliwości czy coś zrobią bez nowego softu od seata, ale zobaczymy...

Tylko koniecznie pochwał się co udało się osiągnąć, bo ja tak samo rozważam złożenie reklamacji z tytułu rękojmi tylko poszerzone oprócz CarPlay jeszcze niedziałające radio online oraz serwisy streamingowe którymi tak bardzo kusili w reklamach. Po prostu w Menu Infotainentu niej mam pozycji które wg instrukcji powinny być.
literat
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 11 lutego 2021, 22:01

Rejestrowałeś kartę esim w Cubic Telecom?
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez literat » 11 lutego 2021, 22:36

dbls napisał(a):Rejestrowałeś kartę esim w Cubic Telecom?

Tak - może nie karta lecz samochód zarejestrowany w Cubic Telecom. Korespondowałem z supportem Cubic Telecom i otrzymałem odpowiedź która przeczy wszystkiemu co mówili w Seacie. Cubic Telecom NIE ODPOWIADA za dostarczanie treści multimedialnych w naszych autach. Odpowiada tylko za dostarczenie GB danych na potrzeby hotspotu w samochodzie itd. Wg maila od nich te treści są wydzielone z Cubic Telecom i odpowiada za nie Seat Connect. Taka niespodzianka .....
literat
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 12 lutego 2021, 21:10

W ustawienia -> transmisja danych -> esim jest przełącznik, po jego zaznaczeniu wychodzi komunikat "zostanie przerwane połączenie wifi" i nic się nie dzieje. Wydaje mi się, że esim jest nadal nieaktywna.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Pawel A » 15 lutego 2021, 12:08

Jestem po wizycie w serwisie. Podobno próbowali oszukać oprogramowanie, że podmieniają hardware, aby odblokować CARPLAY, ale nie zadziałało. Usłyszałem jedynie z serwisu, że przepraszają i że jest im głupio :D
Po dłużej rozmowie doszliśmy do wniosku, że wymiana modułu infotaiment jest chyba jedynym możliwym rozwiązaniem sprawy. Na zagranicznych forach piszą coś o różnych modułach wifi w wersji M i w wersji XL - rzekomo dlatego w niektórych modelach bezprzewodowe CarPlay działa bez problemu. Jednak podobno centrala nie jest skóra do takich wypadków. Mam dostać odpowiedź do końca tygodnia.
Dlatego moja prośba - piszcie oficjalne reklamacje do swoich sprzedawców. Gdy robi to jedna osoba pewnie wiele nie zdziała, ale może coś zmieni gdy otrzymają większą ilość.
Pawel A
Stella
Stella

Postprzez Rafaello1337 » 15 lutego 2021, 12:22

Pawel A napisał(a):Jestem po wizycie w serwisie. Podobno próbowali oszukać oprogramowanie, że podmieniają hardware, aby odblokować CARPLAY, ale nie zadziałało. Usłyszałem jedynie z serwisu, że przepraszają i że jest im głupio :D
Po dłużej rozmowie doszliśmy do wniosku, że wymiana modułu infotaiment jest chyba jedynym możliwym rozwiązaniem sprawy. Na zagranicznych forach piszą coś o różnych modułach wifi w wersji M i w wersji XL - rzekomo dlatego w niektórych modelach bezprzewodowe CarPlay działa bez problemu. Jednak podobno centrala nie jest skóra do takich wypadków. Mam dostać odpowiedź do końca tygodnia.
Dlatego moja prośba - piszcie oficjalne reklamacje do swoich sprzedawców. Gdy robi to jedna osoba pewnie wiele nie zdziała, ale może coś zmieni gdy otrzymają większą ilość.

Spoko - piszemy i działamy :)
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez dbls » 15 lutego 2021, 12:26

Tylko na czym się konkretnie oprzeć? Wcześniej chyba te nawigacje występowały jako XL plus w katalogach widniała opcja "bezprzewodowy" z gwiazdką.
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez Pawel A » 21 lutego 2021, 17:12

dbls napisał(a):Tylko na czym się konkretnie oprzeć? Wcześniej chyba te nawigacje występowały jako XL plus w katalogach widniała opcja "bezprzewodowy" z gwiazdką.

Po prostu na niezgodności towaru z umową. Nikt z dealerów nie wypiera się (przynajmniej nie mój), że te elementy powinny działać sprawnie. Przynajmniej u mnie. Informacje o wyposażeniu, w tym bezprzewodowy CarPlay musiałeś tez dostać w specyfikacji samochodu-zamówienia, a także w instrukcji.
Pawel A
Stella
Stella

Postprzez vis » 21 lutego 2021, 19:45

A, mały update - u mnie zaczęło działać po aktualizacji do najnowszego iOSa ;)
vis
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 21 lutego 2021, 20:48

vis napisał(a):A, mały update - u mnie zaczęło działać po aktualizacji do najnowszego iOSa ;)
vis napisał(a):A, mały update - u mnie zaczęło działać po aktualizacji do najnowszego iOSa ;)

14.4? Bo to ostatnia aktualizacja ale ze stycznia. Chyba, że mówisz o wersjach beta?
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez vis » 22 lutego 2021, 08:32

tak, 14.4, na co dzień korzystam z telefonu z Androidem, iphone'a zaktualizowałem tylko, żeby sprawdzić czy zadziała :-D
vis
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 22 lutego 2021, 09:33

vis napisał(a):tak, 14.4, na co dzień korzystam z telefonu z Androidem, iphone'a zaktualizowałem tylko, żeby sprawdzić czy zadziała :-D

No to u mnie przy tej wersji, którą mam od dawna nic się nie zmieniło :-) A jaka wersja wyposażenia, M, L, XL?
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez vis » 22 lutego 2021, 16:37

Rafaello1337 napisał(a):A jaka wersja wyposażenia, M, L, XL?

L, wersja 1664
vis
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 22 lutego 2021, 20:26

Bezprzewodowy full link?
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez mczelny2401 » 22 lutego 2021, 21:10

dbls napisał(a):Bezprzewodowy full link?

Panie nie pij już przecie temat jasno mówi :roll: :wink:
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez literat » 23 lutego 2021, 14:30

Czy robiłeś cokolwiek poza updatem? I jeszcze pytanie z jakiego iPhone korzystasz - może to nas na coś naprowadzi. Przyznam, że po Twoim poście poleciałem do samochodu sprawdzić i nic :-( Nawet usunąłem i dodałem ponownie telefon, ale niestety.....
literat
Stella +
Stella +

Postprzez vis » 24 lutego 2021, 10:14

Nic, to stary Iphone SE (MP822LP)
Już wcześniej w menu full linka po połączeniu po BT pojawiała się instrukcja jak aktywować Car Play bezprzewodowo, aczkolwiek nie pamiętam kiedy ta możliwość się pojawiła, raczej dopiero po którejś aktualizacji.
vis
Stella +
Stella +

Postprzez literat » 24 lutego 2021, 13:58

vis napisał(a):Już wcześniej w menu full linka po połączeniu po BT pojawiała się instrukcja jak aktywować Car Play bezprzewodowo, aczkolwiek nie pamiętam kiedy ta możliwość się pojawiła, raczej dopiero po którejś aktualizacji.

Ja nigdy żadnej instrukcji nie miałem - nic mi się nie pokazało :-(
literat
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 25 lutego 2021, 20:40

Oficjalna odpowiedz od importera - usługa niedostępna w Polsce, zależna od Apple i brak rekompensaty. No to niezłe jaja.
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez literat » 25 lutego 2021, 20:49

Rafaello1337 napisał(a):Oficjalna odpowiedz od importera - usługa niedostępna w Polsce, zależna od Apple i brak rekompensaty. No to niezłe jaja.

Trochę dziwna odpowiedź. Co to oznacza, że usługa niedostępna w Polsce? Przecież Wirless Car Play (wg Apple) jest niezależny od kraju i dostępny jest we wszystkich lokalizacjach. Możesz zacytować ich oficjalną odpowiedź? Przecież w oficjalnych broszurach informacyjnych jest informacja o dostępności Car Play i nie było mowy o jakichkolwiek wykluczeniach. Za chwilę się okaże, że wszystko co szwankuje u nas w samochodach związane jest z tym, że jesteśmy w Polsce :-(
literat
Stella +
Stella +

Postprzez dbls » 25 lutego 2021, 21:18

mczelny2401 napisał(a):
dbls napisał(a):Bezprzewodowy full link?

Panie nie pij już przecie temat jasno mówi :roll: :wink:

Cała ta sytuacja jest dla mnie tak nie jasna, że najlepiej jakby ludzie, którzy się łaczą wrzucali fotki co i jak :oops:
dbls
Stella +
Stella +

Postprzez 19dawid91 » 25 lutego 2021, 21:22

Jakby nie było to w instrukcji jest informacja, że dostępność technologii może się różnić w zależności od kraju
19dawid91
Sport
Sport

Region: opolskie
Auto: Leon FR
Silnik: DPCA 1.5

Postprzez literat » 25 lutego 2021, 21:50

19dawid91 napisał(a):Jakby nie było to w instrukcji jest informacja, że dostępność technologii może się różnić w zależności od kraju

Tylko czy kogokolwiek jakikolwiek dealer poinformował, że bezprzewodowy Car Play nie działa u nas?
literat
Stella +
Stella +

Postprzez Rafaello1337 » 25 lutego 2021, 21:58

Bezprzewodowe połączenie Full Link nie jest aktualnie dostępne w Polsce. Dostępność tej funkcjonalności na poszczególnych rynkach jest zależna od jej twórców - Apple i Google. Jako importer nie mamy wpływu na sytuacje, dlatego nie znajdujemy podstaw do przyznania rekompensaty.

No ciekawie - trzeba pisać odwołania w stosunku do ich oferty i informacji prasowych, które podawali.. żenada
Piszczcie do nich na bokseat@seat-auto.pl - jak pójdzie więcej maili to łatwiej będzie ruszyć z tematem.
Rafaello1337
Stella
Stella

Postprzez dbls » 25 lutego 2021, 22:04

Można byłoby to łyknąć, gdyby nie to, że w Skodzie działa :D
dbls
Stella +
Stella +

Następna strona

Powrót do Leon 4 - Techniczne Ogólne