Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Obudowa kluczyka

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Obudowa kluczyka

Postprzez Patryk192 » 13 marca 2021, 12:07

Witam
Czy wymieniał ktoś może gumki od przycisków na kluczyku?
W moim mam juz trochę zniszczone.
Na allegro nie mogę znaleść samych gumek tylko całe kluczyki używki albo nowe zamienniki.
A może ktoś zna nr katalogowy?
Patryk192
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon FR
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Re: Obudowa kluczyka

Postprzez Tomektr » 13 marca 2021, 12:34

Jedyny numer przy obudowie kluczyka to 575959752 i to jest jako cała obudowa. Ja zamówiłem i czekam na to https://pl.aliexpress.com/item/40013383 ... 16062%2384 Patrząc na realne fotki w komentarzach na innych aukcjach na Ali to nie odbiega to wykonaniem od oryginału. No i cena przemawia za
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Postprzez dominicus » 13 marca 2021, 22:19

Patryk192 napisał(a):Na allegro nie mogę znaleść samych gumek tylko całe kluczyki używki albo nowe zamienniki.

Ja zamówiłem całą obudowę z chromem na allegro, dotarło już do mnie, wygląda to spoko, nie mam tylko czasu przełożyć elektroniki i grotu ;)
Samych przycisków w PL możesz pewnie nie zamówić, więc albo cała obudowa, albo to co wyżej masz w linku z Ali, chyba jedyne wyjście.
dominicus
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR
Silnik: diesel inny

Postprzez rybsztein » 15 marca 2021, 05:40

Tomektr napisał(a):Jedyny numer przy obudowie kluczyka to 575959752 i to jest jako cała obudowa. Ja zamówiłem i czekam na to https://pl.aliexpress.com/item/40013383 ... 16062%2384 Patrząc na realne fotki w komentarzach na innych aukcjach na Ali to nie odbiega to wykonaniem od oryginału. No i cena przemawia za
Będzie na pewno odbiegać od oryginału. Takie rzeczy na Ali to najgorszy jakościowo plastik, często gówniana jakość wykonania. Oczywiście zdarzają sie wyjatki ale taka jest reguła. Gdzie zawsze jest haczyk. Jak z nakładkami na pedały - ta z hamulca spada a podstopnica nie siedzi tak sztywno jak ori. Na pierwszy rzut oka nie ma różnic ale jak się zaczynasz przyglądac to szybko je widać:)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
rybsztein
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.4 CZCA
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Tomektr » 15 marca 2021, 07:26

Dlatego ja patrzę zawsze ma zdjęcia w komentarzach. A myślisz że jak kupisz to w Polsce to nie będzie chińskie? W 99% będzie i będzie 300% drożej. Za 8zl bym zaryzykował
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Postprzez Petrus25 » 15 marca 2021, 08:49

Według mnie te gumki kluczyka z ali są wizualnie ok :-) Warte ww. 8zł i pasują idealnie :wink:
Petrus25
Stella +
Stella +

Region: wielkopolskie
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez sql » 15 marca 2021, 08:51

Kiedyś ściągałem sobie z Ali silikonową kolorową obudowę na kluczyk do Vespy, bo fabryczny do skutera wygląda tak samo, jak fabryczny do kufra i co drugi raz próbowałem wkładać do stacyjki zły ;).
Jakość była naprawdę świetna - niczego zarzucić nie mogę, Żaden tam plastik z jajka-niespodzianki.
Jak kupiłem furę, to kupiłem sobie oficjalny seatowski pokrowiec (cover) Cupry - za 2 stówki. Był przyklejany, więc po dwóch latach jak padła bateria w pilocie, to był do wyrzucenia, bo nie dało się go zdjąć bez uszkodzenia. Drugi raz już mi było szkoda wywalać 2 stówki na kolejne dwa lata.
Ten z Vespy cały czas ma się dobrze.
sql
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez dominicus » 15 marca 2021, 21:50

Obrazek

Z lewej ori kluczyk w stanie praktycznie idealnym (drugi z kompletu), z prawej rozebrana już obudowa zamiennika z Allegro. Szczerze? Widać że jest drobna różnica w plastiku (zamiennik bardziej się mieni), ale żeby jakoś jakościowo ta obudowa z Allegro odstawała, to nie powiedziałbym. IMO i tak będzie to lepsze, jak pierwszy kluczyk którego używam, który jest też w stanie po prostu słabym ;)
Warto tylko mieć na uwadze, jakby ktoś robił przekładkę obudowy, że ori obudowa jest na zaczepach klejona, więc trzeba dość delikatnie się z nią obchodzić :)
dominicus
Stella +
Stella +

Silnik: diesel inny

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat