pingor napisał(a):Ja rozwiązałem problem inaczej - założyłem siłowniki do klapy i otwieram klapę z pilota.
możesz się pochwalić jak to wygląda i działa?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pingor napisał(a):Ja rozwiązałem problem inaczej - założyłem siłowniki do klapy i otwieram klapę z pilota.
myszaster napisał(a):pingor napisał(a):Ja rozwiązałem problem inaczej - założyłem siłowniki do klapy i otwieram klapę z pilota.
możesz się pochwalić jak to wygląda i działa?jestem niezwykle ciekaw
trzepol napisał(a):Dzisiaj dostalem drugi zestaw i mam wrazenie ze jest nawet gorzej jeszcze bardziej klapa trzaska na koncu. Po prostu na koncu otwierania nie ma amortyzacji tylko sie odbija.
Nie wiem czy we wersji ST FR po liftingu klapa jest lzejsza ze silowniki za mocno pchaja ? Ogladalem uu kolegi w HB przed liftem FR i plynnie mu sie otwiera.
W ma ktos z was ST FR po lifcie z tymi silownikami ze sprezynkami ?
-SajmoN- napisał(a):trzepol napisał(a):Dzisiaj dostalem drugi zestaw i mam wrazenie ze jest nawet gorzej jeszcze bardziej klapa trzaska na koncu. Po prostu na koncu otwierania nie ma amortyzacji tylko sie odbija.
Nie wiem czy we wersji ST FR po liftingu klapa jest lzejsza ze silowniki za mocno pchaja ? Ogladalem uu kolegi w HB przed liftem FR i plynnie mu sie otwiera.
W ma ktos z was ST FR po lifcie z tymi silownikami ze sprezynkami ?
Ja swoje zwrocilem bo napierniczanie w koncowej fazie bylo nieakceptowalne i niebezpieczne dla auta. Moze kiedys jak bede w okolicy rosna to podjade na montaz i dobor u producenta bo patent fajny ale musi dzialac odpowiednio.
Ja mam. Mam te siłowniki, jest to już drugi komplet, pierwszy nie podnosił, zwłaszcza jak było chłodniej. Drugi zestaw szarpie pod koniec. Taka uroda, mam nadzieję, żek lapy nie urwie...
Kanisz napisał(a):Ktoś się może pochwalić jak to wygląda w praktyce z perspektywy czasu, tj czy po 3, 6 a może 12mies działają jeszcze te siłowniki?
Na forum można przeczytać, że działają lepiej lub gorzej po zakupie a jak to jest po jakimś czasie?
Dzięki za i formację. Mój Leon też jest już po FL wszystkie może skończyć się podobnie.trzepol napisał(a):Z mojej strony dodam, ze mialem 2 zestawy z allegro i musialem zwrocic. Klapa w koncowej fazie nie wyhamowywala na tyle zeby plynie stanac. Latałą jak szmata. U mne sie to nie srrawdzilo Leon ST po FL
lacoda napisał(a):Hej, ma ktoś jakiś sprawdzony link do zakupu siłowników do klapy bagażnika? Mam już dosyć walki z zakupami i klapą [emoji849]
Mam HB, otwiera się płynie bez szarpnięć na końcu. Co do zamykania to trzeba użyć znacznie więcej siły. Szczególnie na samym końcu kody trzeba wcisnąć sprężyny. Jednak da się to zrobićKanisz napisał(a):Masz wersję ST czy HB? Ciężko zamyka się? Pochwalisz się, które kupiłeś?
mczelny2401 napisał(a):Ja bedę kupował do wersji ST bo mam ten sklep z Krosna pod nosem więc podjadę do nich i dać znać jak to śmiga
spec napisał(a):Czy oprócz zmiany koloru sprężyn coś się jeszcze z nimi działo? Właśnie zastanawiam się nad tą modyfikacją.
klw napisał(a):Nieprzeczytany postprzez klw » 25 paź 2019, o 14:21
spec napisał(a):
Czy oprócz zmiany koloru sprężyn coś się jeszcze z nimi działo? Właśnie zastanawiam się nad tą modyfikacją.
Jak widać po zdjęciach, to nie jest osad tylko rdza. Oprócz tego skrzypiały jak cholera...
mrmegamarian napisał(a):Testuję obecnie ze sprężynami amory krosna i te sprężyny latają, mimo że jest tam gumka, więc jest średnio.
Tomektr napisał(a):Napisz konkretnie jaki model tych siłowników bo po pewnym czasie linki przestają działać i nic nie będzie wiadomo. Zakładałeś do nadwozia ST czy HB ?
karolJ napisał(a):Lepiej mocniejsze siłowniki wybrać niż zabawę ze sprężynami
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość