Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Oświetlenie schowka na telefon?

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Oświetlenie schowka na telefon?

Postprzez grabania » 18 października 2021, 16:21

Cześć,

podczas instalacji ładowarki indukcyjnej (viewtopic.php?t=69396) zaważyłem, że plastik nad schowkiem na telefon posiada niewielkie zagłębienie, które od środka wygląda następująco:

Obrazek

Linie na wybrzuszeniu zachęcają wręcz do ich wycięcia, więc poszukałem trochę w instrukcjach napraw i znalazłem coś takiego:

Obrazek

Niestety instrukcja połączeń elektrycznych nie zawiera żadnej informacji na temat elementu "L120". Na ETKA też niewiele jest informacji na ten temat, poza jednym nietypowym szczegółem. Mam na myśli oświetlenie LED drzwi, którego kształt lamki mocno przypomina kształt tego, co powinno trafić w to miejsce (element 45 wydaje się być zbyt duży):

Obrazek

Ktoś posiada jakieś informacje na ten temat? W internecie znalazłem, że da się kupić ten plastik już z wyciętą dziurą pod oświetlenie. Prawdopodobnie podłączenie tego to żadna filozofia, ale jestem ciekaw jak to oświetlenie powinno być domyślnie sterowane, o ile w ogóle jest? Ktoś posiada u siebie fabrycznie zainstalowane oświetlenie tego schowka oraz drzwi i może coś na ich temat się wypowiedzieć?
grabania
Signo
Signo

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F HB
Silnik: CZCA 1.4

Reklama

Re: Oświetlenie schowka na telefon?

Postprzez Misiek » 21 października 2021, 19:51

U mnie jest takie oświetlenie. Ten schowek na telefon świeci podczas jazdy. Ma jedną barwę światła a nie jak w drzwiach Ambient Light (a szkoda) Lampka jest kwadratowa.
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez mm.max » 25 października 2021, 12:48

Widziałem taką lampkę u chinola :) jak znajdę link to podeślę
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez grabania » 25 października 2021, 13:05

Jak się poszuka trochę w internecie lampki 7P6919390A lub 7P6919390AKT1 (pozycja 18 na schemacie) to można znaleźć całkiem sporo poradników do innych samochodów z grupy VAG:

https://www.drive2.com/l/480658106225787176/
https://www.drive2.ru/l/583424510271702484/
https://www.drive2.ru/l/595468560642345349/
grabania
Signo
Signo

Auto: Leon 5F HB
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez Marcin5 » 18 listopada 2021, 20:22

Kupiłem taką lampkę przy okazji wizyty na salonie Skody. Kosztowała 55zł, kostka do tej lampki 23 i piny z kabelkiem 60zł. Kostkę i piny olałem i kupiłem tylko lampkę. W tej półce trzymam zawsze pilota do bramy i nie raz musiałem go szukać, dlatego zdecydowałem się na montaż. W lampce są 4 piny nie wiem po co ale ja podpiąłem się pod 2, kostką, którą została mi po kupnie lampek LED do oświetlenia tablicy rejestracyjnej, pasuje idealnie.
Montaż prosty, trzeba wyjąc panel klimatyzacji wyrywając go z zaczepów i wyciąć otwór pod lampkę wg. lini na plastiku. Jest dość twardy więc trzeba pokombinować.
Zasilanie wziąłem z kostki i masę pod śrubkę, którą jest za panelem. Lampka zapala się razem ze światłami.
Moc lampki jest bardzo słaba ale wystarczy do oświetlenia tego schowka delikatnym światłem a jednocześnie nie przeszkadza w nocy.
Podsumowując, oświetlenie dla mnie jest potrzebne ale koszt lampki powinien być mniejszy, wystarczy kupić jakąś słabą diodę i pewnie by wystarczyło.
Cóż ja kupiłem, założyłem i dla mnie jest ok.
Marcin5
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat