Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Black Week - pakiet przeglądów.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Black Week - pakiet przeglądów.

Postprzez witus » 24 listopada 2021, 16:25

https://www.seat.pl/serwis/promocje-ser ... ion-Przegląd:%2Bseat+%2Bprzegląd:NA:NA:seat&dns=true&gclid=CjwKCAiA4veMBhAMEiwAU4XRr_Gc9-D2BuEsh7GKkgh5dBu6h-jnW4YAMD99xPBC2ScQY-NgWyC6jRoC09MQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Dwa lata za 999 zł.

Warto? Korzystał ktoś?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
witus
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Seat Leon ST FR
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Re: Black Week - pakiet przeglądów.

Postprzez Eleonor » 24 listopada 2021, 16:47

A nawet 3 lata jak komuś się dobrze ułoży czas
Eleonor
Sport
Sport

Region: wielkopolskie
Auto: Ateca FR 2020 DSG
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Marcin5 » 24 listopada 2021, 22:49

Widziałem i się przymierzam do kupna. Mam Leona z 18r i 56 tyś przebiegu, pokazuje przegląd za 62 dni i wymianę oleju za 4200 lub 62 dni. Jako że będzie to duży przegląd że świecami wydaje się, że to oferta całkiem fajna. Jak prosiłem o wycenę ASO to wychodziło ok 1800 PLN.
Ciekawi mnie czy dla ASO przegląd jest jak już się wyświetla czy można pojechać trochę wcześniej, ma ktoś wykupiony pakiet przeglądów i wie może jak to jest.
Pytam bo przy mniejszych przebiegach to kilometrów zabraknie do następnego przeglądu a 24 mc miną zanim wyświetli kolejny przegląd.
Marcin5
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez witus » 25 listopada 2021, 07:06

Ja od dwóch lat nie jeżdżę do ASO, przeglądy robię na ulicy. Też zastanawiam jak teraz można wrócić jak samochód już mi nic nie wyświetla bo sam sobie pokasowałem informacje wyświetlane przez samochód :( Przebieg mam 106 więc musiałabym czekać z półtora roku na możliwość skorzystania ... czy można jechać powiedzieć, że się nic oprócz oleju nie robiło?
witus
Stella
Stella

Auto: Seat Leon ST FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Marcin5 » 25 listopada 2021, 07:23

Też nie miałem zamiaru jechać do ASO na przegląd kiedy dostałem wycenę na 1800. Ale licząc że olej z filtrem ok 200, świece ok 150, filtry powietrza i kabiny ok 100, płyn hamulcowy pewnie z 50 i wychodzi 500 do tego robota minimum 200 u kolegi i wychodzi 700. W tej promocji za 1000 dochodzi jeszcze kolejny przegląd w tej cenie, bo w 24mc zrobię 30tys i złapie się na przegląd po 90. Więc w moim przypadku zaczyna się to kalkulować a zawsze jest jakiś wpis w ASO co jest na plus przy ewentualnej sprzedaży samochodu.
Marcin5
Stella +
Stella +

Postprzez sql » 25 listopada 2021, 13:50

popraw proszę linka, bo nie da się wejść, a ze strony głównej nie znalazłem odnośnika :/.
sql
Sport
Sport

Auto: Leon

Postprzez peenzano » 25 listopada 2021, 14:54

peenzano
Stella +
Stella +

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon 5F

Postprzez Makgajwer » 25 listopada 2021, 20:01

@Marcin5 świece 150? Chyba 200 lub 400 w aso znając życie.
W necie sztuka to min.50.
Rok temu w vw polo zmieniałem w aso i już wtedy to był koszt samych świec 450.
Swoją drogą to ciekawa i atrakcyjna cenowo oferta. Tym bardziej, że z uwagi na inflację, wzrost wszystkich kosztów ceny tylko w górę.
Np mój olej Millers 5 l musiałem zapłacić ok. 230 (ceny w sklepach 230-280), a rok temu ok. 160. I nie jest to tylko efekt brexitu.
Makgajwer
Sport
Sport

Auto: Leon 5F Xcellence
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Marcin5 » 25 listopada 2021, 22:20

Świece w ASO 450, zamienili BOSCH 0 241 145 523 ok 40 za sztukę.
Trochę kiepsko bo jak bym nie liczył przy mojej jeździe to zrobię tylko 1 przegląd, na następny na 99% się nie wyrobię.
Promocja kończy się jutro ale chyba sobie odpuszczę tym bardziej, że już kupiłem graty do przeglądu.
Marcin5
Stella +
Stella +

Postprzez MarkusD » 26 listopada 2021, 18:40

Cóż wczoraj zakupiłem, sprawdzę jak to będzie… i zaczynam kopaninę, cały kwestionariusz wypełniłem, następnie zostałem przekierowany na platformę PayU a potem na stronę mojego banku celem zapłacenia, po zapłaceniu dostałem potwierdzenie z PayU i z Banku Śląskiego o dokonaniu wpłaty i przekazaniu środków do „sklepu” w domyśle VW, bo cały pakiet dla Seata, Skody i VW tak naprawdę idzie z jednej strony i link do PayU przychodzi z VW… nie dostałem potwierdzenia na e-mail ze strony oferenta tj VW group.
Oczywiście spam sprawdziłem…
Dzwoniłem na infolinię Seata, po pierwszym telefonie i przedstawieniu sprawy dostałem informację że ktoś do mnie przedzwoni w tej sprawie i cisza… po dwóch godzinach zadzwoniłem na ten sam numer i teraz już jakaś paniusia powiedziała że przez telefon nic mi nie może pomóc… i że mam pisać na e-mail ( tutaj grzecznie podała) i mam opisać sprawę :evil: i ewentualnie mam zadzwonić do serwisu bo oni mogą podejrzeć w komputerze czy pakiet jest aktywowany…
Zadzwoniłem do serwisu JKK w Katowicach, tam się dowiedziałem że takie pakiety serwisowe aktywują się gdzieś po około tygodnia (z jego praktyki) ale wszedł na stronę i oczywiście ani śladu po Pakiecie Serwisowym na Black Week… stwierdził pan z serwisu że stworzyli stronę i się teraz nie radzą, oraz że jak coś kupiłem to powinien otrzymać potwierdzenie.
Wysmarowałem e-mail na Seat-groupVW załączyłem skany maili z PayU i z Banku i czekam wqrwiony jak nigdy, oczywiście piątek i cały weekend zepsuty a teraz czekanie co łaskawie odpowiedzą, z tą ich infolinią to jakieś nieporozumienie.
MarkusD
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR 2018

Postprzez peenzano » 26 listopada 2021, 23:27

Miałem parę razy taką sytuację, że niby zapłaciłem, ale po stronie usługodawcy nie było śladu o transakcji.
Nie miałem co prawda takiego przypadku z grupą VAG, ale moim zdaniem powinno się wszystko pomyślnie rozwiązać.
Będzie dobrze :)
peenzano
Stella +
Stella +

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon 5F

Postprzez MarkusD » 27 listopada 2021, 09:38

Na razie otrzymałem tylko e-mail z potwierdzeniem otrzymania od automatu…
MarkusD
Sport
Sport

Postprzez lukfud » 30 listopada 2021, 15:45

MarkusD napisał(a):z tą ich infolinią to jakieś nieporozumienie.

Zgadzam się w 100%, dzwoniłem akurat w innej sprawie, ale tak samo, ktoś miał do mnie oddzwonić.. jakieś 3 tyg. temu.
Przy okazji, kojarzycie, czy należy mi się dokumentacja z gwarancyjnej naprawy? Kiedy chciałem ją otrzymać, doradca powiedział, że nie ja płaciłem za naprawę i mi jej nie wyda.
lukfud
Stella
Stella

Auto: Leon FR ST

Postprzez MarkusD » 1 grudnia 2021, 21:33

Chyba mają rację, w Oplu była podobna sytuacja, części uszkodzone również są ich własnością przy naprawie gwarancyjnej...
W historii pojazdu chyba była informacja że coś było robione... przez ponad 10 lat jeździłem Astrami
Wracając do tematu:
Wczoraj dostałem maila że rozpatrują moją reklamację... mają 14 dni czasu... kasę pobrali ciągu minuty :-)

-- 1 grudnia 2021, 22:33 --

No dzisiaj dostałem maila z podziękowaniem za zakup...
Żadnej informacji o reklamacji itp...
Pierwszy serwis mam na wiosnę to zobaczę jak to zadziała, czy coś dodatkowe nie będzie trzeba płacić.
MarkusD
Sport
Sport

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne