Cóż wczoraj zakupiłem, sprawdzę jak to będzie… i zaczynam kopaninę, cały kwestionariusz wypełniłem, następnie zostałem przekierowany na platformę PayU a potem na stronę mojego banku celem zapłacenia, po zapłaceniu dostałem potwierdzenie z PayU i z Banku Śląskiego o dokonaniu wpłaty i przekazaniu środków do „sklepu” w domyśle VW, bo cały pakiet dla Seata, Skody i VW tak naprawdę idzie z jednej strony i link do PayU przychodzi z VW… nie dostałem potwierdzenia na e-mail ze strony oferenta tj VW group.
Oczywiście spam sprawdziłem…
Dzwoniłem na infolinię Seata, po pierwszym telefonie i przedstawieniu sprawy dostałem informację że ktoś do mnie przedzwoni w tej sprawie i cisza… po dwóch godzinach zadzwoniłem na ten sam numer i teraz już jakaś paniusia powiedziała że przez telefon nic mi nie może pomóc… i że mam pisać na e-mail ( tutaj grzecznie podała) i mam opisać sprawę

i ewentualnie mam zadzwonić do serwisu bo oni mogą podejrzeć w komputerze czy pakiet jest aktywowany…
Zadzwoniłem do serwisu JKK w Katowicach, tam się dowiedziałem że takie pakiety serwisowe aktywują się gdzieś po około tygodnia (z jego praktyki) ale wszedł na stronę i oczywiście ani śladu po Pakiecie Serwisowym na Black Week… stwierdził pan z serwisu że stworzyli stronę i się teraz nie radzą, oraz że jak coś kupiłem to powinien otrzymać potwierdzenie.
Wysmarowałem e-mail na Seat-groupVW załączyłem skany maili z PayU i z Banku i czekam wqrwiony jak nigdy, oczywiście piątek i cały weekend zepsuty a teraz czekanie co łaskawie odpowiedzą, z tą ich infolinią to jakieś nieporozumienie.