Nie widziałem, aby ktoś wrzucał wykres tego silnika więc idę na pierwszy ogień Nie ukrywam, spodziewałem się więcej Nm, ale jak na ośkę to i tak jest sporo. Dodatkowo wleciał program do skrzyni od TVS - Stage 2+ i różnica jest kolosalna względem serii. Jak można taki chłam na produkcji wrzucać... księgowi - ha tfu.
Seria: 195KM 328Nm S1: 246KM 388Nm
Na gorąco stwierdzam, że przy 200 ciągnie tak samo jak przy 120 i końca nie widać
Leon 5F FR 190KM/320Nm => 250KM/390Nm Terramar VZ 265KM/400Nm
Charakterystyka i płynność skrzyni teraz to poezja. Kickdown w końcu ma sens, bo zrzuca do optymalnego biegu, a nie najniższego możliwego + nie ma już szarpnięć przy zrzucaniu biegów w dowolnym trybie.
Te koszmarne wibracje na całej płycie podłogowej jakie miałem na zimnym oleju zniknęły prawie całkowicie co mnie mocno cieszy.
Doszły jakieś nowe objawy w skrzyni? Serwis dalej nic nie chce ruszyć?
Sserwis w Czernicy. Cenę zaśpiewali niższą niż widoczna na stronie TVS. We Wrocławiu robią bez promocji.
Obsługa na duży plus, ludzie bardzo mili, a właściciel to naprawdę zapaleniec Na miejscu jest też wygodna poczekalnia. Dostałem też info, że od nowego roku TVS podnosi ceny, także dobrze że teraz przyjechałem. Konkretnych kwot jeszcze sam nie był w stanie podać.