Może ktoś wie jak rozebrać kluczyk w celu wymiany baterii.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
AKa napisał(a):W razie czego- podglądowe foto ze zmiany uchwytu z plastikowego na metalowe
adbur napisał(a):W zwykłym kluczyku można upchnąć baterię 2032, (taką mam jako rezerwę), w poprzednim Seat exeo wytrzymała 8 lat od nowości i pewnie kolejny właściciel nadal jej nie wymieniał .
wesol napisał(a):Mała bateryjka akumulatorek i ładowane z cewki przy stacyjce.
Jak to się wyłącza bo u mnie wyłącza się automatycznie po dłuższym postoju.Makgajwer napisał(a):Przez ostatni rok jak na weekend lub dłużej auto stało wyłączyłem system bezkluczykowy
Makgajwer napisał(a):@polishstyle Ja zawsze w dowodzie wożę zapasową baterię na wszelki wielki. Z systemem keyless leci szybko, czasem po pół roku trzeba wymienić. Od kiedy poza miastem nie mogłem otworzyć i uruchomić auta już zawsze mam przy sobie zapasową. Najciekawsze to, że ostatnio system nawe nie wyświetlił komunikatu, że bateria słaba. Wieczorem zaparkowałem, a rano lipa nie mogę otworzyć.
W żonie aucie podobnie jak w moim poprzednim bateria 6 lat chodziła bez wymiany.
bartekk942 napisał(a):Makgajwer napisał(a):@polishstyle Ja zawsze w dowodzie wożę zapasową baterię na wszelki wielki. Z systemem keyless leci szybko, czasem po pół roku trzeba wymienić. Od kiedy poza miastem nie mogłem otworzyć i uruchomić auta już zawsze mam przy sobie zapasową. Najciekawsze to, że ostatnio system nawe nie wyświetlił komunikatu, że bateria słaba. Wieczorem zaparkowałem, a rano lipa nie mogę otworzyć.
W żonie aucie podobnie jak w moim poprzednim bateria 6 lat chodziła bez wymiany.
W moim leonie z 2019r też miałem, że system nie poinformował, że bateria rozładowana. Na szczęście udało się tylko raz otworzyć auto i kluczyk padł.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości